ماهواره مکعبی آژانس فضایی اروپا آماده‌ی آغاز به کار

این خبر در حالی منتشر شده که این ماهواره مکعبی از تاریخ ۵ اکتبر ماه در ایستگاه فضایی بین المللی تست های تکنولوژی رادیویی جدیدی را به منظور ردیابی هواپیماهای غیرنظامی در مناطق غیر قابل دسترس و همینطور اندازه گیری کیفیت سیگنال های ماهواره ای از راه دور را پشت سر گذاشته بود.

آغاز ماموریت ریزماهواره‌‌ی مکعبی ناسا

ماهواره مینیاتوری جدید ناسا که هفته گذشته به فضا پرتاب شده بود، با زمین تماس گرفته و قرارگیری در مدار و آغاز ماموریتش را تایید کرد.

سخنرانی علمی: چالش‌های قرن بیست‌ویکم اکتشافات فضایی و نانو فناوری (مهر 94)

سخنرانی علمی با موضوع «چالش‌های قرن بیست‌ویکم اکتشافات فضایی و نانو فناوری» از سلسله سخنرانی‌های علمی پژوهشگاه هوافضا و انجمن هوافضای ایران در مهر ماه 94 برگزار می‌شود.

شبیه‌سازی سازه‌‌های نانو کامپوزیتی برای کاربرد در هوافضا و خودروسازی

پژوهشگران ایرانی با همکاری محققان هنگ کنگی با شبیه سازی و بررسی رفتار مکانیکی سازه های متشکل از نانوکامپوزیت ها، یک مدل ریاضی ارایه کردند که می تواند رفتار این سازه ها را به منظور کاربرد در هوافضا، خودروسازی، عمران و تجهیزات پزشکی پیش بینی کند.

هند 9 ریزماهواره آمریکایی را تا سال 2016 به فضا پرتاب می‌کند

سازمان تحقیقات فضایی هند در فاصله زمانی سال های 2015 و 2016 تعداد 9 ماهواره نانومیکرو برای آمریکا پرتاب خواهد کرد. این برای نخستین بار است که سازمان تحقیقات فضایی هند یک ماهواره آمریکایی را پرتاب می‌کند.
سازمان تحقیقات فضایی هند تا کنون 45 ماهواره متعلق به 19 کشور را پرتاب کرده است.

راه‌اندازی خط تولید نانوحسگرهای اینرسیال توسط شرکت ترونیکز

 

شرکت فرانسوی ترونیکز (tronics) خط تولید نانوحسگر اینرسیال خود را راه‌اندازی می‌کند. این شرکت به دنبال همکاری با شرکت‌های فعال در حوزه هوافضاست تا محصول خود را برای به کارگیری در این حوزه توسعه دهد.

ساخت سریع‌ترین نانوپهپاد جهان

دانشمندان یک شرکت فناورانه در نیویورک، سریع‌ترین نانوپهپاد جهان را ارائه داده‌اند که می‌تواند با سرعت 48.28 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند. این پهپادکه Axis Turbo-X نام دارد، به اندازه‌ای کوچک است که در کف دست جای می‌گیرد.
پهپاد جدید که توسط شرکت «نوآوری‌های موریسون» ساخته شده، دارای سه دنده برای ارائه نیروی پایین، متوسط و کامل است.

فناوری نانو در صنعت هوافضا

یکی از کاربردهای فناوری نانو در حیطه های هوایی ساخت پهپادها است. پهپاد مخفف ترکیب اسمی پرنده هدایت پذیر از دور است. صرف نظر از کاربردهای نظامی پهپاد می تواند یک ابزار بسیار موثر در پایش آلودگی هوا، سمپاشی زمین های وسیع کشاورزی و مصارف دیگر باشد.

دکتر علی عابدیان

درجه‌ی علمی: استادیار
دانشگاه: صنعتی شریف
زمینه‌های پژوهشی: نانوتکنولوژی؛ انتخاب مواد بهینه؛ کاربرد الگوریتم‌های ژنتیک در طراحی بهینه‌ی مواد مرکب ورقه‌ای

تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری