ساخت روبات پرنده خودمختار با الهام از مگس میوه در دانشگاه دلفت هلند

یک پژوهشگر هلندی بعد از 13 سال کار تحقیقاتی، با الهام از مگس میوه ربات خودمختار ساخته است. این ربات که دل‌فلای نیمبل (DelFly Nimble) نام دارد قابلیت چرخش با چند محور و حتی چرخش لبه‌ها دارد.

تراشه‌ای برای هدایت ربات های پرنده مینیاتوری

​پژوهشگران دانشگاه MIT تراشه‌ای موسوم به «ناوین» (Navion) ابداع کرده‌اند. این تراشه آنقدر کوچک است (حدود 0/03 اینچ مربع) که می‌توان آن را در پهپادی به اندازه یک زنبور قرار داد و آنقدر از نظر نیرو کارآمد است که می‌تواند در هر ثانیه، تصاویر ثبت شده با دوربین را در 171 قاب قرار دهد.

سرمایه گذاری ۴۰ میلیون دلاری "آلفابت" و"ایرباس" برای توسعه موشک های کوچک

یک استارتاپ در حوزه فضا، یک روش هوشمندانه برای ارسال موشک به فضا طراحی کرده است و ماهواره‌های کوچک را به فضا ارسال خواهد کرد.

تحول در ماموریت‌های فضایی با نسل جدید ماهواره‌های کوچک ناسا/ «دلینجر» راه را برای «ماهواره‌های مکعبی» مطمئن‌تر هموار می‌کند

ماهواره دلینجر (Dellingr) که ابعاد یک جعبه کفش را دارد و در تاریخ 20 نوامبر از "ایستگاه فضایی بین‌المللی" به مدار نزدیک زمین پرتاب شد، نه تنها برای انجام عملیات علمی بلکه برای نشان دادن امکان تولید ماهواره های مکعبی قدرتمند و قابل اطمینان با میزان شکست کمتر، طراحی می‌شود.

تلاش برای تغییر تعریف FFA از پهپاد کوچک

جدیدترین پژوهش‌های انجام شده توسط مؤسسات مرتبط با تصادفات نشان می‌دهد که پهپادهای سبک‌تر از 1/2 کیلوگرم در صورت سقوط جراحت جدی‌ای به انسان وارد نمی‌کنند و این درحالی‌ است که پهپادهای 11 کیلویی می‌توانند جراحتی معادل 70 درصد به افراد روی زمین وارد کنند.

جایگاه ایران در صنعت ریزماهواره‌ها از دیدگاه رئیس مرکز ملی فضایی ایران

به گفته منطقی، می‌توان با شبکه 24 ماهواره 100 کیلوگرمی همان نتیجه‌ای را دریافت کرد که از ماهواره 7/2 تن می‌توان گرفت، چشم‌انداز دنیا در دو دهه آینده به این سمت پیش می‌رود که افراد می‌توانند ماهواره شخصی داشته باشند و بوسیله موبایل خود آن را کنترل کنند.

پروژه ارسال 50 ریزماهواره جهت بررسی لایه‌ی خارجی جو زمین

گروهی از دانشمندان بین‌المللی آماده می‌شوند تا با پرتاب 50 ریزماهواره موسوم به «کیوب‌ست» (CubeSat) به ترموسفر، لایه خارجی جو را که اطلاعات کمی نسبت به آن دارند، مورد مطالعه قرار دهند.
این پرهزینه‌ترین اکتشافی است که تاکنون روی قسمت تحتانی ترموسفر صورت گرفته است و اندازه‌گیری‌هایی که از این طریق انجام می‌شود در نوع خود بی‌نظیر است.

امضای قرارداد پرتاب نخستین ماهواره "واقعیت افزوده" به فضا

شرکت SpaceVR به تازگی قراردادی را برای پرتاب ماهواره واقعیت افزوده خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال 2017 توسط یک موشک فالکون 9 امضا کرده است. شرکت SpaceVR قصد دارد این فناوری را به عنوان یک سرویس اشتراکی به فروش برساند که در آن، دارندگان تجهیزات سازگار با واقعیت افزوده می‌توانند بر روی تصاویر ثبت شده توسط دوربین‌های 360 درجه ماهواره Overview 1 زوم کنند.

استفاده از آیینه‌های نانویی در ساخت تلسکوپ‌ ماهواره‌‌های مکعبی

شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینه‌ای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپ‌های مورد استفاده در ماهواره‌های کوچک به کار می رود.

ماهواره مصباح آماده پرتاب است/ماهواره ناهید در مراحل نهایی

معاون فناوری فضایی سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره مصباح که با همکاری ایران و ایتالیا طراحی و ساخته شده، آماده پرتاب است. ماهواره ناهید نیز مراحل نهایی ساخت خود را طی می کند و امسال پرتاب می شود. تاکنون طراحی و ساخت ماهواره های رصد، نوید، ظفر، دوستی و آت ست در دستور کار سازمان فضایی ایران بوده است.

تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری