استفاده از آیینههای نانویی در ساخت تلسکوپ ماهوارههای مکعبی
شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینهای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپهای مورد استفاده در ماهوارههای کوچک به کار می رود.
شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینهای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپهای مورد استفاده در ماهوارههای کوچک به کار می رود.
به گزارش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، ماهواره های CubeSat ابعادی در حد 10 سانتی متر دارند که باید در آنها از تلسکوپ های بسیار کوچک استفاده شود.
تئودور کوستیکو از محققان ناسا به دنبال ارائه فناوری جدیدی به دنیای اخترشناسی است؛ ابزاری کوچک، قابل اعتماد و ارزان قیمت که می توان با استفاده از آن آسمان را کاوش کرد. ماهواره هایی نظیر CubeSat نقش بسیار مهمی در کاوش کیهان برعهده دارند؛ این ماهواره های کوچک قادر هستند ماموریت های ناسا را با هزینه کم انجام دهند. در حال حاضر از مخابرات لیزری و ماهواره به ماهواره برای ایجاد ارتباط استفاده می شود.
در این پروژه محققان تلسکوپی ساختند که به شدت به پرتوهای فرابنفش، مرئی و مادون قرمز حساس است. از این ابزار می توان برای مطالعه سریع و ساده آسمان شب استفاده کرد.
این پروژه که با حمایت برنامه تحقیق و توسعه «گودارد» انجام شده، در نهایت منجر به تولید سه نوع طیف سنج کوچک شده است. این چشم های نانومقیاس از طریق الیاف نوری به هم مرتبط شده که نور تابیده شده به آنها با استفاده از آیینه حاوی نانولوله های کربنی رصد می شود.
برخلاف بسیاری از آیینه های مورد استفاده در تلسکوپ ها که از جنس شیشه یا آلومینیوم است، این آیینه از نانولوله ها غوطه ور در رزین ساخته شده است. در واقع این آیینه به نوعی یک آیینه پلیمری تقویت شده با نانولوله کربنی است.
نانولوله های مورد استفاده در این آیینه ها طولی در مقیاس میکرونی و شکل سیلندری دارند.
تاکنون هیچ گروهی آیینه ای از جنس رزین و نانولوله تولید نکرده است.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)