تأخیر در پروژه فرود روی مریخ روسیه-اروپا
پروژه فرود و اکتشاف روی مریخ که پروژهای مشترک میان سازمان فضایی فدرال روسیه و سازمان فضایی اروپاست و قرار است در دو مرحله انجام شود، شامل یک ماهواره مریخگرد و یک مرکز فرود روی مریخ به همراه یک مریخنورد است که میتواند تا عمق دو متری سطح را حفاری و نمونهبرداری و آزمایش کند.
پروژه اگزومارس (ExoMars) که چند سالی است روی میز مهندسان سارمان فضایی اروپا قراردارد، باز هم به دلیل مشکلات فنی با تغییر تاریخ روبرو شد و اینبار فاز دوم این مأموریت 2 سال عقب افتاد.
به گزارش آنا به نقل از بیبیسی، پروژه فرود و اکتشاف روی مریخ که پروژهای مشترک میان سازمان فضایی فدرال روسیه و سازمان فضایی اروپاست و قرار است در دو مرحله انجام شود، شامل یک ماهواره مریخگرد و یک مرکز فرود روی مریخ به همراه یک مریخنورد است که میتواند تا عمق دو متری سطح را حفاری و نمونهبرداری و آزمایش کند.
بنابر آخرین اعلام سازمان فضایی اروپا، ESA، این پروژه در هر دوبخش روسی و اروپایی خود با مشکل فنی روبهرو شده است. روسها برای طراحی روش فرود مریخنورد روی سطح این سیاره با مشکل روبهرو هستند و از سوی دیگر اروپا نیز برای جمعوجور کردن و جا دادان تمامی تجهیزاتی که روی مریخ لازم است، به بنبست رسیده است.
بر همین اساس، سازمان فضایی اروپا اعلام کرده که پس از بررسی و سنجش وضعیت، تصمیم گرفته شد که با وجودی که مرحله نخست این پروژه در زمانبندی مشخص شده انجام میشود، مرحله دوم به جای سال 2018 در سال 2020 انجام شود تا زمان کافی برای مهندسان و ایجاد تکنولوژیهای تازه فراهم شود.
این وضعیت در حالیست که روسها نخستین کسانی بودند که در اواخر دهه 60 میلادی ماهواره مریخگرد و مریخنورد به سطح مریخ فرستادند و نخستین تصاویر (غیر واضح و ناکارآمد) از سطح این سیاره توسط آنها به زمین مخابره شد اما مریخنوردشان هرگز موفق به کار روی سطح مریخ نشد.
ناسا هم بارها از دهه 70 به اینسو مریخنوردها و ماهوارههایی به این سیاره فرستاده است و حتی سازمان فضایی اروپا یک بار برای پروژه خود با آنها قرار همکاری گذاشت اما به دلیل آنچه اختلاف در اولویتها خوانده شد، این همکاری ناتمام ماند. گفته میشود بزرگترین مشکل این پروژه، بودجهبندی نامناسب و نبود امکانات مالی لازم است.
مترجم: محمدرضا احمدینیا/آنا
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)