تصویر ناسا از جشن فضا در کوتاه‌ترین شب سال

تقریبا ساعاتی پس از انقلاب زمستانی، یک باد خورشیدی قوی جریان پیدا کرد و توده‌ای از ذرات پرانرژی را از سمت میزبان منظومه شمسی به میدان مغناطیسی زمین کوبید که منجر به نمایش شفق‌های قطبی در شمال کانادا شد.

ماهواره لیزری ناسا برای حفاظت از قطب

اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرده است که سیستم تازه لیزری‌ای را برای حفاظت از محیط زیست قطب فعال کرده است. ماهواره CALIOP که از سال 2006 مشغول به کار شده بود، یکی از فعالیت‌های زیست‌محیطی ناسا محسوب می‌شود که از مدار زمین، به بررسی اقیانوس منجمد و غیرمنجمد برای یافتن پلانکتون‌ها می‌پرداخت.

عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی از مقابل خورشید (+عکس)

ناسا به تازگی تصویری ترکیبی را از گذر ایستگاه فضایی بین‌المللی از برابر خورشید منتشر کرده است. ناسا می‌گوید که این تصویر از 10 فریم تشکیل شده که سایه ایستگاه فضایی را در زمان عبور از برابر خورشید با سرعت هشت کیلومتر در ثانیه نمایش می‌دهد.

7 فناوری روزمره که مدیون ناسا هستیم

امروزه ما وجود برخی از نوآوری‌هایی که به طور روزمره از آنها استفاده می‌کنیم را مدیون ناسا هستیم. ناسا از سال 1976 به طور سالانه شروع به منتشر کردن لیست ابزار آلات و فناوری‌هایی کرده که از نوآوری‌های این شرکت الهام گرفته‌ شده‌اند.

نوآوری پژوهشگر ایرانی در زمینه‌ی ساخت‌و‌سازهای خودکار در مریخ و ماه (+تصاویر)

پژوهشگر ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با طراحی و ساخت پرینترهای سه‌بعدی روش نوینی را در ساخت اتوماتیک سازه‌های ساختمانی در مدت کم ارائه داده و در تلاش است تا با همکاری ناسا اقدام به ساخت سازه در مریخ و ماه کند.

آیا می‌توان سیارک‌ها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانه‌تر از روزتا

آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا می‌فرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ می‌دهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارک‌هایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.

ارسال پیشرفته‌ترین ماهواره هواشناسی ناسا به مدار (+تصاویر)

ماهواره GOES-R یکی از پیشرفته‌ترین ماهواره‌های ثابت هواشناسی توسط ناسا پرتاب شد. این ماهواره قابلیت عکسبرداری بسیار واضح‌تر و سریع‌تری را نسبت به ماهواره‌های هم نوع خود دارد. تعداد کانال‌های انتقال داده‌ در این ماهواره سه برابر ماهواره‌های فعلی و وضوح تصاویر ارسالی آن چهار برابر آنهاست.

جدایی "سیگنوس" از ایستگاه فضایی بین‌المللی

فضاپیمای سیگنوس شرکت اوربیتال ATK امروز (دوشنبه) با محموله‌ای از آزمایشات و تجربیات علمی از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا شده و به زمین بازخواهد گشت. این فضاپیما در روز 16 اکتبر با همراه محموله‌ای 2300 کیلوگرمی از غذا، تدارکات و تجهیزات علمی به ایستگاه فضایی ملحق شده بود.

استفاده از سامانه‌ی «لیدار» به منظور شناسایی علائم حیات در مریخ

دانشمندان به تازگی از سیستم هواشناسی «لیدار» برای شناسایی احتمال وجود حیات روی سیاره مریخ استفاده می‌کنند. مرکز پرواز فضایی گودارد (Goddard) ناسا ابزار جدیدی برای این کار ابداع کرده است که به عنوان حس بویایی برای مریخ‌نورد عمل می‌کند و از این طریق به محققان در کشف شواهدی از وجود حیات در مریخ کمک می‌کنند.

فضانوردان در معرض آسیب جدی به عضلات کمر قرار دارند

ناسا تصمیم دارد برای برطرف این مشکل تغییری در رژیم روزانه‌ی فضانوردان به وجود بیاورد تا فضانوردان با مشکلات فیزیکی کمتری مواجه شوند. این سازمان انجام یکسری ورزش‌های جدید را پیشنهاد کرده که فضانوردان روزانه به مدت ۲ ساعت باید آن‌ها را انجام دهند تا مقاومت عضله‌ها و استخوان‌ها حفظ شود.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi