رونق صنعت هوافضا در مراکش

صنعت هوافضای مراکش پایگاهی برای رقابت با شرکت‌های اروپایی این صنعت شده است. بر اساس آماری که دولت مراکش منتشر کرده است، تا کنون بیش از صد شرکت آمریکایی و اروپایی به زنجیره تولیدات صنعت هوافضای مراکش پیوسته اند.

تاریخ ویرایش: 30 اردیبهشت ماه 1395

صنعت هوافضای مراکش پایگاهی برای رقابت با شرکت‌های اروپایی این صنعت شده است. بر اساس آماری که دولت مراکش منتشر کرده است، تا کنون بیش از صد شرکت آمریکایی و اروپایی به زنجیره تولیدات صنعت هوافضای مراکش پیوسته اند.

رشد ۲۵ درصدی این صنعت در سال گذشته در مراکش، فرصتی برای آزمودن فناوری های مختلفی فراهم آورده و باعث ایجاد هزاران شغل جدید و مرکز آموزش حرفه ای شده است.

چهار بخش صنعت هوافضای مراکش یعنی بخش مهندسی، مونتاژ و سیستم های الکتریکی (EIWS)، تعمیر و نگهداری (MRO) در پانزدهیمن دوره نشست صنایع دفاعی و هوافضا در سیاتل حضور داشتند. مرکز ترویج صادرات در مراکش به همراه انجمن صنایع هوافضای این کشور (GIMAS) سازمان دهنده شرکت این نمایندگان در نشست سیاتل بوده است.

رونق صنعت هوافضا در مراکش

نشست تولید کنندگان محصولات هوا فضا و دفاعی در سیاتل هر سال شرکت های اصلی هوافضا و صنایع دفاعی و تولید کنندگان کالاهای میانی و پیمانکاران تولیدی را گرد هم می آورد. در این نشست نمایندگان بخش های مهندسی، خریداران، عوامل زنجیره محصولات، ساخت، شرکت های خدماتی با قرار قبلی مذاکره می کنند. پانزدهمین دوره این نشست دو روزه، امسال در روزهای ۱۴ و ۱۵ آوریل برگزار شد.

مولای حفیظ العالمی، وزیر صنایع، سرمایه گذاری و اقتتصاد دیجیتال در مراکش می گوید: «صنعت هوافضا در حال رشد است. کشوری مثل مراکش با اراده قوی صنعتی شدن، باید در این بخش حضور داشته باشد. سرمایه گذاری در این بخش در اینجا باید هر چه سریعتر عملی شود.»

برچسب «ساخت مراکش» در صنایع هوافضا نشانه ای از ارتقای توانایی های فنی و جایگاه این کشور در زنجیره کالاهای جهانی است.

مراکش برای برخورداری از مهارتهای لازم و فراهم آوردن کارگران متخصصی که پاسخگوی نیازهای صنعت هوا فضا باشد، موسسه «حرفه های هوافضا» (IMA) را به وجود آورده است.

فیلیپ هوست مدیر شرکت بلژیکی پرسیمتال می گوید: «موسسه “حرفه های هوا فضا” از نظر من فوق العاده است، چون به شرکتی که می خواهد در مراکش سرمایه گذاری کند امکان می دهد کارمندانش را استخدام کند، همچنین اطمینان داشته باشد که این افراد آموزشهای لازم را در این موسسه می بینند. به این ترتیب در زمان کوتاهی برای کار در صنعتی که می خواهند به وجود آورند، آماده می شوند.»

کلاسهای این مؤسسه کارمندان را برای کار در بخشهای مختلف صنعت هوافضادر مراکش آماده می کند. در این موسسه همچنین دوره های بازآموزی برای کارمندان ارائه می شود.

حمید بن براهیم الاندلسی، رئیس گروه صنایع هوافضا مراکش می گوید: «این مؤسسه را با کمک بخش دولتی به راه انداختیم و به نمایندگی از دولت آن را اداره می کنیم. جوانانی را که به اینجا می آیند، به نیابت از شرکت ها انتخاب می کنیم. شش تا هشت ماه در دو حوزه عملی و نظری آموزش می بینند.»

شرکت هوافضای ماتیس را شرکت های بوئینگ، سیستم های برق لابینال، و خطوط هوایی سلطنتی مراکش تأسیس کردند.

این شرکت در اینجا قطعات الکتریکی هواپیما از جمله بویینگ ۷۳۷ و بویینگ ۷۷۷ را می سازد. حجم تجارت سالانه شرکت بیش از ۶۶۰ میلیون درهم مراکش (معادل ۶۰ میلیون یورو) است.

عبدالغانی الرحمانی، مدیر شرکت ماتیس می گوید: «شرکت هواپیمافضای ماتیس برنامه ای برای گسترش فعالیت هایش دارد و بر اساس این برنامه رشد می کند. این برنامه در کنار افزایش سرمایه گذاری بویینگ ۴۰۰ شغل جدید خلق کرده است. کارخانه شرکت ماتیس بزرگ تر شده و مساحت زیربنای آن در پارک فناوری نواصر در کازابلانکا به ۱۲۸۰۰ متر مربع رسیده است.»

شرکت هوافضای ماتیس به خاطر تحویل به موقع کالا کنترل کیفیت و میزان پذیرش کالا در یکسال «جایزه نقره عملکرد عالی» شرکت بویینگ را دریافت کرده است.

منبع: یورونیوز

بیشتر بخوانید
تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
انجام پروژه متلب