رونمایی از برنامه ناسا برای اعزام فضانورد به مریخ تحت عنوان «دروازه فضای دوردست»

ناسا به تازگی از برنامه اعزام فضانورد به مریخ تحت عنوان «دروازه فضای دوردست» (Deep Space Gateway) رونمایی کرد که قرار است پایگاهی فضایی را برای استقرار خدمه فضاپیما در پیرامون کره ماه راه‌‌اندازی کنند تا از این طریق بتواند فضانوردانی را برای مأموریت اکتشافی به مریخ اعزام کند.

تاریخ ویرایش: 22 فروردین ماه 1396

ناسا به تازگی از برنامه اعزام فضانورد به مریخ تحت عنوان «دروازه فضای دوردست» (Deep Space Gateway) رونمایی کرد که قرار است پایگاهی فضایی را برای استقرار خدمه فضاپیما در پیرامون کره ماه راه‌‌اندازی کنند تا از این طریق بتواند فضانوردانی را برای مأموریت اکتشافی به مریخ اعزام کند.

به گزارش آنا به نقل از sciencealert، اعزام انسان به مریخ سال‌هاست که جزء اهداف ناسا قرار گرفته اما در حالی که سازمان فضایی با تمام توان اقدام به ساخت و آزمایش راکت‌های پرقدرت خود تحت عنوان سیستم پرتاب فضایی کرده است، تاکنون اطلاعات دقیقی درباره چگونگی و زمان انتقال فضانوردان به سیاره سرخ اعلام نشده بود.

پروژه «دروازه فضای دوردست» در واقع، برنامه ساخت یک پایگاه فضایی برای خدمه فضاپیمایی است که به دور کره ماه می‌چرخد و اعماق فضا را مورد مطالعه قرار می‌دهد و به این ترتیب ناسا در نظر دارد سفری همراه با فضانوردان را در سال 2033 به مریخ در برنامه خود داشته باشد.

شاید این موضوع کمی شبیه به فیلم‌های تخیلی باشد اما آژانس فضایی در آغاز این پروژه بسیار جدی است و قرار است طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، سال آینده مأموریت فضاپیمای EM–1 انجام شود.

در این مرحله، انتظار می‌رود که تست پرواز سیستم پرتاب فضایی در فضاپیمای EM–1 بدون خدمه انجام می‌شود اما این تست در کم‌ترین زمان نسبت به پرتاب انجام می‌گیرد. ناسا سپس از این راکت برای اعزام فضاپیمای Europa Clipper به فضا با هدف مطالعه ماه سیاره مشتری استفاده می‌کند.

رونمایی از برنامه ناسا برای اعزام فضانورد به مریخ تحت قالب برنامه فضای دوردست

پس از آن، سیستم پرتاب فضایی شامل مجموعه‌ای از مأموریت‌هایی است که قرار است بین سال‌های 2023 و 2026 انجام شود و طی آن اجزای لازم برای ساخت دروازه فضای دوردست (DSG) را پرتاب می‌کند.

برخلاف ایستگاه فضایی بین‌المللی که به دور زمین می‌چرخد و خدمه ثابتی دارد، این فضاپیمایی که قرار است به دور کره ماه بچرخد، بسیار کوچک‌تر است و تنها در موارد لزوم میزبان خدمه غیر دائمی می‌شود.

«دروازه فضای دوردست» از یک اتوبوس برقی، یک ماژول کوچک زیستگاهی، هوابند و ماژولی برای اهداف تحقیقاتی تشکیل شده است. ناسا اعلام کرده است که این فضاپیما برای اهداف و مأموریت‌های مطالعاتی راه‌اندازی می‌شود که از سوی آژانس‌های فضایی و کمپانی‌های فضایی مانند اسپیس‌ایکس و بلو اوریجین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این دروازه در مأموریت‌های رباتیک یا مشارکتی در سطح ماه یا مدار بالایی ماه برای خروج فضاپیماهای مأموریتی از دروازه به سایر مقاصد در منظومه خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با استفاده از دروازه فضای دوردست، یک فضاپیما با قابلیت استفاده مجدد وارد انتقال اعماق فضا می‌شود و امکان دسترسی خدمه فضاپیما را به مناطق دوردست فضا مانند سیاره سرخ فراهم می‌کند.

این فضاپیما از سال 2027 به بعد مانند یک تاکسی فضایی برای مسافت‌های طولانی عمل می‌کند که فضانوردان را از دروازه دوردست فضایی به مقاصد آنها انتقال می‌دهد و سپس فضانوردان را به پایگاه فضایی برمی‌گرداند.

ناسا پیش‌بینی می‌کند که مأموریت فضانوردان به کره ماه در اواخل دهه 2020 انجام خواهد شد و فضانوردان بین 300 تا 400 روز را در فضا خواهند گذراند. آژانس فضایی امیدوار است که بتوانند در سال 2033 از سیستم پرتاب فضایی برای انتقال خدمه به مریخ استفاده کنند.

مترجم: ندا اظهری/آنا
با اندکی ویرایش

بیشتر بخوانید
تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید