قرارداد ۴.۶ میلیارد دلاری لاکهید مارتین با ناسا برای ساخت 6 فضاپیمای اوریون
بر اساس قرارداد جدیدی که میان ناسا و شرکت لاکهید مارتین منعقد شده، این شرکت تعداد ۶ فضاپیمای اوریون دیگر میسازد. هدف ناسا از قرارداد مذکور پشتیبانی از پروژه آرتمیس میباشد.
شرکت هوافضای لاکهید مارتین مبلغ ۴.۶ میلیارد دلار برای ناوگان جدید فضایی ناسا به این سازمان اختصاص داد.
لاکهید مارتین شرکت هوافضا، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات آمریکایی است که در سال ۱۹۹۵ از بههم پیوستنِ شرکتهای لاکهید کورپوریشن و مارتین مریتا، در شهر بتزدا، مریلند تشکیل شد.
این شرکت یکی از بزرگترین پیمانکاران صنایع جنگافزاری جهان محسوب میشود و در سال مالی ۲۰۰۹ بالغ بر ۷۴ درصد از درآمدهای این شرکت، از محل فروش تجهیزات نظامی حاصل شده است.
شرکت هوافضای لاکهید مارتین اعلام کرد: به منظور ساخت ۶ فضاپیما به ناسا بودجه ۴.۶ میلیارد دلاری میدهد تا نیاز مالی این سازمان برای مأموریتهایی فرود انسان در ماه تأمین شود.
بر اساس قرارداد جدیدی که میان اداه ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) و شرکت لاکهید مارتین منعقد شده، این شرکت تعداد ۶ فضاپیمای اوریون دیگر میسازد. هدف ناسا از قرارداد مذکور پشتیبانی از پروژه آرتمیس میباشد.
بر اساس این قرارداد از شرکت لاکهید مارتین به عنوان پیمانکار اصلی خواسته شده تا فضاپیماهای اضافی و خدمات پشتیبانی را برای پروژههای آرتمیس سه، چهار و پنج با هزینه اولیه ۲.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ برای تعداد ۳ کپسول، و سپس تعداد ۳ کپسول دیگر با هزینه ۱.۹ میلیارد دلار برای پروژههای آرتمیس شش، هفت و هشت آماده نماید. با توجه به تلاش لاکهید مارتین در جهت کاهش هزینههای خود، سفارش دوم با مبلغ کمتری مورد توافق قرار گرفته است.
اوریون جدیدترین فضاپیمای ناسا برای حمل انسان به فضا و اکتشافات دور دست از جمله سیاره مریخ است. مطابق برنامهریزیها قرار است نخستین پرتاب این فضاپیما که مأموریت ایام-۱ نام دارد در ژوئن سال ۲۰۲۰ انجام گیرد.
اولین پرواز آزمایشی بدون سرنشین فضاپیمای اوریون، در ۵ دسامبر سال ۲۰۱۴ با موفقیت صورت گرفت. این فضاپیما مانند فضاپیمای آپولو از یک کپسول حامل فضانوردان تشکیل شده که میتواند به فضای ورای زمین برود و پس از اکتشاف در سیارات دیگر و همچنین سیارکها، با کمک چتر نجات به زمین فرود آید.
در این رابطه حتما بخوانید:
-
کپسول فضایی «اوریون» ناسا بیش از ۱۰۰ قطعه چاپ سهبعدی خواهد داشت
-
انجام موفق آزمایش صوتی کپسول فضایی اوریون ناسا
-
آمادهسازی «اوریون» برای سفر بیسرنشین به ماه
-
آمادهسازی کپسول فضایی اوریون برای انتقال به مرکز پلام بروک ناسا
شایان ذکر است آرتمیس نام مأموریت بازگشت انسان به ماه است و قرار است ناسا طی آن، فضانوردان را تا سال ۲۰۲۴ میلادی به نزدیکی قطب جنوب ماه اعزام کند. طبق اعلام ناسا، ۱۱ شرکت فعال در حوزه هوافضا قصد دارند با بیش از ۴۵ میلیون دلار بودجه این سازمان، در طراحی و آزمایش نخستین نمونههای فرودگر برای مأموریت آرتمیس همکاری کنند.
این سازمان همچنین قصد دارد با انجام پروژه آرتمیس نخستین زن را به ماه اعزام کند. پروژه بلندپروازانه ناسا برای فرستادن اولین زن روی سطح کره ماه به نام الهه ماه در یونان (آرتمیس) نامگذاری شده است.
در این رابطه حتما بخوانید:
-
بررسی ۱۷ فضانورد زن ناسا که شانس سفر به ماه را دارند / نخستین زنی که به ماه قدم میگذارد چه کسی خواهد بود؟
-
مرکز هدایت ماموریت «بازگشت انسان به ماه» انتخاب شد
-
ناسا فاقد لباس فضایی مناسب برای ماموریت «آرتمیس» است
منبع، ترجمه بلومبرگ فارسی
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)