انتشار نخستین شماره مطبوعاتی ماهنامه «فضانورد»
ماهنامه فضانورد که وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی است، در ۱۵ سال گذشته به صورت یک نشریه داخلی در تیراژ محدود چاپ و در برخی از سازمانها، دانشگاهها، مراکز و پژوهشکدههای علمی توزیع شده است. این پژوهشکده از مهرماه سال ۱۳۹۳ و همزمان با هفته جهانی فضا و اعیاد قربان و غدیر، با هدف توسعه و ترویج دانش فضایی، به انتشار ماهنامه فضانورد در قالبی حرفهای و با توزیع سراسری و فراگیر اقدام نموده است.
ماهنامه فضانورد شماره 164، مرداد و شهریور 1393+دریافت نسخه الکترونیکی
ماهنامه «خبرهای هوافضایی» با پیشینهای سیزده ساله، از بهمن ماه ۱۳۹۱ با محتوایی غنیتر و ظاهری آراستهتر با نام «فضانورد» در اختیار خوانندگان قرار گرفت. این ماهنامه وابسته به پژوهشکده سامانههای فضانوردی (پژوهشگاه هوافضای سابق) است. برای دریافت این ماهنامه کلیک کنید.
دبی به دنبال ساخت بزرگترین فرودگاه مسافربری جهان+نگاره
مبلغ 32 میلیارد دلار برای ساخت دومین فروگاه این شهر که گفته می شود به بزگترین فرودگاه جهان تبدیل خواهد شد، اختصاص داده است. این فرودگاه بزرگ که فرودگاه بینالمللی آل مکتوم نام گرفته است سالانه ظرفیت نقل و انتقال 200 میلیون مسافر را دارد. مرحله نخست این فرودگاه با هدف نقل و انتقال 120 میلیون مسافر در سال و پرواز 100 هواپیمای ای 380 در هر زمان ممکن طراحی شده است. ادامه نوشتار
فراخوان تدوین طرح ملی ناوبری هوایی کشور
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی به منظور تدوین برنامه جامع و بلند مدت کشور متناسب و همگام با روند جهانی هوانوردی و سیاستهای دفتر منطقهای خاورمیانه، با اعلام فراخوان جهت تدوین «طرح ملی ناوبری هوایی کشور»، از پژوهشگران، متخصصان و فعالان این حوزه برای ارائه طرح پیشنهادی دعوت به همکاری مینماید. برای آگاهی بیشتر به تارنمای این ستاد به نشانی iatdh.isti.ir مراجعه فرمایید.
تشکیل شبکه آزمایشگاهی فناوری هوایی و هوانوردی
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی به منظور هدفمند کردن حمایتهای خود تنها از آزمایشگاههای فعال در حوزه هوایی و هوانوردی کشور، از ابتدای نیمه دوم سال 1393، از آزمایشگاههایی که به شبکه آزمایشگاهی هوایی پیوستهاند، مطابق با دستورالعمل حمایتی ستاد، حمایت بهعمل می آورد.
برای آگاهی بیشتر به تارنمای این ستاد به نشانی iatdh.isti.ir مراجعه فرمایید.
آغاز فاز دوم رقابت طراحی هواپیمای فضایی نظامی
ماه گذشته میلادی آژانس پروژههای تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) با هدف سرعت بخشیدن به برنامه XS-1، قرارداد مطالعاتی 12 ماههای را با سه شرکت نورتروپ گرومان، بوئینگ و ماستن منعقد کرد.
فاز نخست این رقابت شامل ارائه طرح مفهومی، با ارائه طرح شرکت نورتروپ گرومان طی هفته گذشته پایان یافت؛ این در حالیست که دو شرکت دیگر طرحهای خود را در ماه ژوئیه (تیر ماه) ارائه کردند. ادامه نوشتار
فراخوان طراحی و ساخت هواپیمای خورشیدی
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی در نظر دارد در راستای تولید و حمایت از فناوریهای نوین از طرحهای برتر در زمینه طراحی و ساخت هواپیمای خورشیدی با سرنشین و بیسرنشین، با مداومت پروازی بالا حمایت به عمل آورد.
برای آگاهی بیشتر به تارنمای این ستاد به نشانی iatdh.isti.ir مراجعه فرمایید.
آغاز ساخت بزرگترين فرودگاه جهان در ترکيه
ترکیه نخستین مرحله ساخت آنچه را بزرگترین فرودگاه جهان نام گرفته است، رسما در شمال استانبول دنبال می کند. این طرح چند میلیارد دلاری قرار است یک جاذبه جهانی برای این کشور باشد و زمینه ایجاد هزاران فرصت شغلی را نیز فراهم کند. در عین حال به علت نگرانیهای زیست محیطی که درباره این طرح وجود دارد، انتقادهایی نیز با آن همراه است. ادامه نوشتار
شرکت هواپیمایی متحد (یونایتد ایرکرفت کورپوریشن)
شرکت هواپیمایی متحد (یونایتد ایرکرفت کورپوریشن) (به روسی: OAK و به انگلیسی: UAC) شرکت هوافضا و صنایع دفاعی روسی است، که در زمینه طراحی، تولید و فروش هواپیماهای جت مسافربری، هواپیماهای ترابری و هواگردهای نظامی فعالیت مینماید.
شرکت میگ (MiG)
میگ (به روسی: МиГ؛ به انگلیسی MiG) یک شرکت هوانوردی، هوافضایی و دفاعی روسی است و دفتر اصلی آن در شهر مسکو قرار دارد.