17 دسامبر؛ سالروز رونمایی از برنامه «مرکوری»؛ نخستین برنامه سرنشیندار ناسا
"مرکوری" نخستین سفینه فضایی سرنشیندار آمریکا بود که در اواخر دهه 1950 طرح آن اجرایی شد. این ناو تنها سفینه سرنشیندار است که برای آزمایش درستی کار سامانههای آن از میمون استفاده شد.
رونمایی از دستاوردهای ملی در روز فناوری فضایی/۴ ماهواره در نوبت پرتاب
ایران در حالی امسال روز فناوری فضایی را در روز چهارشنبه، ۱۳ بهمن ماه برگزار میکند که قرار است از ماهوارههای آماده پرتاب رونمایی کند. ماهواره «امید»، نخستین ماهواره ساخت ایران است که تمام تجهیزات آن در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شده است.
رئیس پژوهشگاه هوافضا: ایران نیازمند همکاری صلحآمیز فضایی با روسیه
به گفته دکتر امی، رئیس پژوهشگاه هوافضا، همکاری صلح آمیز فضایی ایران با روسیه مانعی ندارد و تعداد قابل توجهی از متخصصان امروز ما در صنعت فضایی در روسیه تحصیل کردهاند، لذا هیچ مانعی در ارتباطات آموزشی و دانشگاهی بین دو کشور نبوده است.
رئیس پژوهشگاه هوافضا: ایران نیازمند همکار صلحآمیز فضایی با روسیه
به گفته دکتر امی، رئیس پژوهشگاه هوافضا، همکاری صلح آمیز فضایی ایران با روسیه مانعی ندارد و تعداد قابل توجهی از متخصصان امروز ما در صنعت فضایی در روسیه تحصیل کردهاند، لذا هیچ مانعی در ارتباطات آموزشی و دانشگاهی بین دو کشور نبوده است.
گزارش رئیس پژوهشگاه هوافضا از وضعیت فناوری هوافضا در ایران
به گزارش ایسنا، بر پایهی اسناد بالادسـتی نظام، هوافضا از اهمیت ویـژهای برخوردار و در نقشـه جامع علمی کشـور، هوافضـا دارای اولویت «الف» است. تخمین بازار بیش از 3 هزار میلیارد دلار هواپیماهای تجاری تا 20 سـال آینده و افزایش تقاضا برای مشاهده زمین از طریق ماهوارهها موجب شده است که تا در سند هوافضا در دو بخش هوایی و فضایی، اهداف کلانی در نظر گرفته شود.
ماهواره چینی در جستجوی یافتن معمای ماده تاریک
فناوری جدید علوم فضایی چین که در میان مردم این کشور با نام اختصاری «پادشاه میمون» شناخته می شود بخشی از یک تلاش همه جانبه و مشارکتی میان آکادمی علوم این کشور و چندین انستیتو علمی و دانشگاههای ایتالیا از جمله دانشگاه جنوای این کشور محسوب می شود.
معرفی فعالیتهای فضانوردی به آیندهسازان
پژوهشکده سامانههای فضانوردی اشاعه فرهنگ فضایی ایران و ضرورت آشنایی و دستیابی به فناوری فضایی را در میان سطوح مختلفی علمی، دانشگاهی، دانشآموزی در دستور کار خود قرار داده است. به این منظور هر ساله با اجرای مراسم هفته جهانی فضا (برای جوانان و نوجوانان)، کارشناسان متخصص را به مراکز علمی، دبیرستانها، و نمایشگاههای متعدد اعزام میکند تا با ارائه سمینارهای علمی متعدد این قشر از جامعه را با فناوریهای روز جهان و ایران آگاه سازد.
کاوشگر پژوهش، پژوهشکده سامانههای فضانوردی
«کاوشگر پژوهش»، جدیدترین دستاورد از طرح کاوشگرهای فضایی ایران است. پیش از این، پژوهشگران و محققان ایرانی توانستهاند در بازة سالهای 1385 تا 1391، 7 کاوشگر تماماً ایرانی را با موفقیت به فضا پرتاب و آزمایش کنند.