سازمان فضایی ایران
...براساس ماده 8 و 9 مصوبه 68159 مورخ 22/9/1382 مجلس شوراي اسلامي، شوراي عالي فضايي با رياست رئيسجمهور و عضويت نهادهاي ذيربط تشكيل گرديد و براساس همين مصوبه سازمان فضايي ايران بنیاد نهاده شد.
تاریخچه
با توجه به فعالیتهای گوناگونی که در زمینه فناوری فضایی و مسایل مربوط به فضا در سراسر دنیا در حال انجام است، ضرورت ایجاد سازمانی واحد در کشورمان امری اجتنابناپذیر و نیازی غیرقابل انکار جلوه میکرد. فناوری فضایی، خوشبختانه از سالهای پیش مورد توجه مسئولان، کارشناسان و متخصصان قرار گرفته و تا به امروز دستاوردهای مثبت و بیشماری به همراه داشته است، امّا نبود متولی خاصی که بتواند این فعالیتها را به طور متمرکز هدایت کرده و در مسیر اصلی و درست قرار دهد، باعث شده تا استفاده بهینه و صحیح از این منابع صورت نگیرد.
جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی ار معدود کشورهای منطقه خاورمیانه، از سابقه طولانی در زمینه ارتباطات ماهوارهای برخوردار است و از سال 1348 با عضویت در برخی از مجامع بینالمللی مرتبط با فضا خود را به عنوان کشوری پیشرو در امر هوافضا به دنیا معرفی کرده است.
همانگونه که گفته شد، تشکیل یک نهاد مستقل و متمرکز در امر فضا در کشورمان امری اجتنابناپذیر بود و خلا چنین سازمانی در مجامع داخلی و خارجی به شدت احساس میشد. در همین راستا براساس ماده 8 و 9 مصوبه 68159 مورخ 22/9/1382 مجلس محترم شورای اسلامی، شورای عالی فضایی با ریاست رئیسجمهور و عضویت نهادهای ذیربط تشکیل گردید و براساس همین مصوبه سازمان فضایی ایران تأسیس گردید. بر همین اساس، رئیس سازمان فضایی ایران دبیر شورای عالی فضایی میباشد.
در پی توسعه فعالیت های فضایی کشور و توجه ویژه مسئولین امر به فناوری فضایی، شورای عالی اداری در تاریخ 7/7/1389 طی مصوبه ای چندین پژوهشگاه و پژوهشکده فعال در زمینه تحقیقات فضایی را در سازمان فضایی ایران ادغام و این سازمان از وزارت ارتباطات منتزع گردید و پس از آن در نهاد ریاست جمهوری زیر نظر مستقیم رییس جمهور اداره می شود.
از جمله وظایف شورای عالی فضایی، سیاستگذاری و تعیین خطوط کلی نظام در امر فضا میباشد و سازمان فضایی ایران نیز وظیفه اجرای این مصوبات را عهدهدار خواهد بود. از آنجایی که تصمیمات متخذه از سوی شورای عالی فضایی فراگیر بوده و دارای ابعاد داخلی و بینالمللی میباشد به تبع آن وظایف سازمان فضایی ایران نیز بسیار خطیر و فراگیر خواهد بود. آشنا ساختن هر چه بیشتر آحاد جامعه و مسئولان و برنامهریزان کشور از دستاوردهای بشر در زمینه فناوری فضایی و کاربردهای آن در ابتداییترین و بدیهیترین نیازهای روزمره تا پیشرفتهترین آنها از مهمترین وظایف این سازمان میباشد.بطور مختصر باید تاکید کرد که مدیریت فعالیت های حاکمیتی توسعه فناوری فضایی و استفاده صلحآمیز از از فضاء ماوراء جو به عهده سازمان فضایی ایران می باشد.
ذکر این نکته ضروری است کشور ما در تداوم راهی که در گذشته داشته است همواره در تلاش است تا از دستاوردهای علمی بشر در مقاصد صلحآمیز و بهبود وضع زندگی عموم مردم بهرهبرداری نماید و در این راه با کشورهای و مجامع بینالمللی در تعامل بوده و خواهد بود. عضویت داشتن در مجامع بینالمللی مرتبط با این هدف از جمله کمیته استفاده صلحآمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (COPUOS) و سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه (APSCO) و ...موید این مطلب میباشد.
از اهم فعالیت ها و پروژه هایی که در حوزه فناوری فضایی در حال انجام بوده و یا به نتیجه منجر شده است می توان به موارد ذیل اشاره نمود.
پرتاب کاوشگرهای 3،2،1 و 4 و محموله های زیستی با پرتابگرهای کامل بومی و ایرانی در راستای اجرای
- پروژه اعزام انسان به فضا.
- پرتاب موفقیت آمیز ماهواره رصد 1
- پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نوید علم و صنعت
- طراحی و ساخت چندین ماهواره که به زودی با پرتابگر های داخلی به فضا پرتاب خواهند شد.
- 22 شهریور ماه 1403
سازمان هواپیمایی کشوری (CAA) - 19 مرداد ماه 1402
شرکت امیدفضا - 15 بهمن ماه 1400
آکادمی پرواز چکاوک آسمان (PCA Academy) - 15 اردیبهشت ماه 1400
شرکت فنآوری هوایی شاهین - 19 مهر ماه 1398
کارگروه پهپاد اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران - 12 مرداد ماه 1398
شرکت توسعه خدمات هور سپهر سامان
-
مریم دوستی | سلام، آیا این شرکت نیاز به تجهیزلات خاص از جمله سیستم های مدرن جوشکاری اوربیتال، انواع ماشین آلات، و قصعات صنعتی، سنسور، ابزارهای اندازگیری و ....می باشد؟
لطفا تماس بگیرید
با تشکر -
امیرهمایون خرم بخت | با سلام
بنده فارغ التحصیل رشته مخابرات خواجه نصیر و ورودی 1363 این دانشگاه هستم.
تحقیقات زیادی در زمینه هوا فضا هم داشته ام.
فکر میکنم مراکز هوا فضای ما میبایست حداقل موازی با کپی کاری و مهندسی معکوس فن آوری های موجود جهان، دست به کار نوآوری در سطح جهان نیز باشند، والا ما این فاصله چندین ساله را با فن آوری روز جهان اگر بیشتر نکنیم ، همچنان حفظ خواهیم کرد.
به عنوان یک پیشنهاد، بیایید رو یک نوع پیشرانه جدید که احتیاج کمتری به سوخت های فسیلی و غیر فسیلی از قبیل هلیم مایه و یا هیدروژن مایع دارد تمرکز کنیم. چند سال پیش از یکی از آشنایان که برای ناسا کار میکند و چند روزی به مناسبتی به ایران آمده بود شنیدم که در آن سال(حدود 15 سال پیش) ناسا دارد بر روی یک نوع پیش رانه که بر اساس اثرات متقابل میدانهای الکترو مغناطیسی عمل می کند، کار میکند. که البته این نوع پیشرانه را برای استفاده در فضای بیرون جو و از ارتفاع 80 کیلومتر به بالا استفاده کند. جالب است که به آن آشنا گفتم ، بنده نیز سال قبل از آن در حال مطالعه بر روی یک همچنین طرحی بودم. -
امیرهمایون خرم بخت | مجددا سلام
پیرو مطلب قبلی باید عرض کنم که می توان همچنین از روشهای جدیدی برای تولید یک نوع پیشرانه عمود پرواز برای هواپیماها نیز استفاده کرد.
زیرا کم کم روش سنتی قبلی که شامل دویدن هواپیما بر روی یک بانک هنگام صعود و فرود است، دیگر دارد قدیمی میشود . -
ناتاشا رومانوف | 12 مرداد ماه 1394
سلام ببخشید یه سوال دارم .دانشجو هاهم میتونن عضو سازمان فضایی بشن ؟باتشکر😊😊😊😊 -
فاطمه دقیق | 15 مرداد ماه 1397
سلام
میشه بعد لیسانس هوافضا فوق لیسانس نجوم خوند؟ -
آتوسا | 28 فروردین ماه 1399
سلام
من 16 سالمه و یک ایده راجب ایجاد جاذبه قوی در سفینه های فضایی داشتم میخواستم جهت تکمیلش با یک نفر صحبت کنم.
اگه میشه راهنماییم کنید ممنون میشم.
پاسخ: با سلام. این صفحه مربوط به سازمان فضایی ایران نمیباشد. شما میتوانید به وبسایت سازمان فضایی ایران مراجعه نمایید. -
مهندس مسعود | 31 فروردین ماه 1400
سلام من میتونم کمک تون کنم
اگر تمایل داشتید ارتباط بگیرید -
فریبرز | 6 تیر ماه 1400
سلام من در رابطه با پرتاب راحتر موشک به فضا ایده نابی دارم لطفا با من ارتباط بگیرید . -
زهرا رضایی | 9 آذر ماه 1401
با سلام و احترام .
۱. هر ماهواره قابلیت شناسایی چه پارامترهایی را دارد؟ -
مهرداد | 16 دی ماه 1401
باسلام، برای تهیه تصاویر با دقت مکانی و طیفی بالا داخل کشور از چه نهادی باید درخواست کنیم.؟ -
علی | 18 بهمن ماه 1401
ایا هرگز فکر کردید چگونه میشه انرژی را از زمین به ماه ببریم اگربخواهیم برق اززمین به ماه باسیم وصل کنیم خوب ملیونها متر سیم نیاز است وتازه شدنی نیست ایا راه دیگری وجودنداره -
masoud lotfi | 26 اسفند ماه 1401
شماره حساب معرفی کنید برای کمک به سازمان فضایی ایران -
جوادطاهری نسب | 1 دی ماه 1402
باسلام طرح ایده موشکهای فوق هوشمند رادار گریز بادقت وسرعت ۷دماغ با موتور رم روتور پیشنهاد میشود