ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین دست دوستی داد

 

«تری ویرتس»، فضانورد ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی و آندره شیله، متخصص تله‌رباتیک در آژانس فضایی اروپا در هلند، نخستین دست‌دادن تاریخی تله‌رباتیک بین فضا و زمین انجام دادند.

پهپادها، از امدادرسانی تا خبرنگاری

اگرچه وقتی از پهپادها صحبت به میان می آید، نخستین کاربردی که از این پرنده های آهنین در ذهن شکل می گیرد، به حوزه های نظامی محدود می شود، اما باید این نکته را در نظر داشت که کاربرد پهپادها فقط امور نظامی نیست. این فناوری می تواند در زمینه مخابرات و ناوبری تا تحقیقات هواشناسی و جغرافیایی کاربرد داشته باشد.

بهره‌برداری از هواپیمای شش نفره ساخت متخصصان کشور در سال جاری

 

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از بهره‌برداری از هواپیمای شش نفره ساخت متخصصان کشور تا پایان سال جاری خبر داد.

راهکاری تازه برای پرواز طولانی‌ مدت پهپادها

بزرگ‌ترین محدودیت فیزیکی پهپادهای کوچک، تأمین انرژی آنها است. مقدار مشخصی انرژی می‌توان در باتری‌ها ذخیره کرد و با افزایش تعداد باتری ، وزن پهپاد نیز افزایش می‌یابد. به همین علت مدت زمانی که یک کوآدروتور (پهپاد چهارموتوره) می تواند پرواز کند، محدود است. با ایده جدیدی که شرکت هورایزن آن مند سیستمز (Horizon Unmanned Systems) مبنی بر استفاده از یک منبع انرژی دیگر مثل پیل سوختی هیدروژنی پیشنهاد داده است، می توان بر این مشکل غلبه کرد.

تصویر ماهواره فجر، طرح جلد نشریه روسیه

 

ماهنامه اخبار فضایی روسیه (новости космонавтики) که از معتبرترین نشریات علمی این کشور به شمار می آید به شکل ویژه به فعالیت‌های فضایی ایران پرداخت و در شماره اخیر خود ماهواره ایرانی فجر در طرح جلد نشریه اخبار فضایی روسیه اختصاص داده شده است.

فرصت‌های‌‌ ‌توسعه فناوری فضایی ایران

فناوری‌های فضایی مدت زیادی نیست که پا به عرصه وجود گذاشته‌اند، اما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که با همه اعصار پیشین متفاوت است. زمانه‌ای که سرعت تحولات در ۵۰ سال آن با ۵۰۰ سال گذشته برابری می‌کند. چنین است که فاصله توسعه‌یافتگی کشورها با یکدیگر در چشم برهم‌زدنی، سال‌ها افزایش می‌یابد و فناوری فضایی در این عصر میزانی است برای سنجش فاصله کشورها، چرا که آینده از آن فضاست.

موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی با احیای مجدد پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم

 

در سال 1382 شورای گسترش وزارت علوم، مجوز اصولی و در سال 1384 مجوز قطعی ایجاد پژوهشگاه هوافضا را صادر کرده بود ولی در سال 1390 با تنزل جایگاه این پژوهشگاه، این مرکز به عنوان پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی ادامه حیات داد و بدین ترتیب پژوهشگاه هوافضا تنها در حوزه فضایی فعال بود.

تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری