خطرات فضانوردی
پژوهشگران اعلام کردهاند با وجود جذاب بودن سفرهای فضایی اما خطرات ناشی از حوادث و نواقص فنی، سلامت فضانوردان را به شدت تهدید میکند.
فضانوردان با خطراتی بسیار مرگبار هر لحظه دست به گریبان هستند و حتی پارهای از آنها جان خود را بر سر این کار از دست دادهاند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان هشدار میدهند تا به حال خطرات فراوانی فضانوردان را در فضا تهدید کرده است که از آن جمله میتوان به حضور فضانورد جری Lineger در آتشسوزی مهیب سال 1997 در سفینه فضایی سرنشیندار و نیز اسکات Parazinsky اشاره کرد که مجبور به راهپیمایی فضایی خطرناک جهت رفع مشکل پنلهای خورشیدی به مدت 4 ساعت در فضا شده است.
گفتنی است، همچنین باب Curbeam در حالی که لباس فضایی او از درون آغشته به آمونیاک شده بود و این ماده شیمیایی در حال سوزاندن او بود، مجبور شد 30 دقیقه خارج از ایستگاه فضایی به تعمیر قطعات بپردازد.
پژوهشگران اعلام کردهاند با وجود جذاب بودن سفرهای فضایی اما خطرات ناشی از حوادث و نواقص فنی سلامت فضانوردان را به شدت تهدید میکند.
در سال 1997 در یک ایستگاه فضایی یک انفجار باعث آتشسوزی مهیب و خطرناکی شد که به مدت 14 دقیقه ادامه داشت و خدمه به شدت سعی در اطفای آن داشتند، پس از اطفای حریق، مشکل بعدی فضانوردان دور پیچیده شده در فضا و مشکل تنفس و کمبود اکسیژن بود، به طوری که آنها به ناچار مجبور به استفاده از کپسول اکسیژن تا رسیدن به شرایط عادی شدند.
چندی پیش نیز فضانوردان پس از بازگشت موفقیت آمیز از سفر فضایی و استقرار در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) هنگام فرود در قزاقستان در منطقهای دور افتاده که متخصصان احتمال فرود سفینه در آنجا را نمیدادند، فرود آمدند و به دلیل عدم داشتن تلفن همراه مجبور به پیادهروی تا رسیدن به نزدیکترین مرکز برقرارکننده ارتباط تلفنی ماهوارهای با سازمان فضایی روسیه شدند. در نهایت یک هلیکوپتر در 300 مایلی منطقه فرود آن ها موفق به پیدا کردن آنها و انتقال آنها شد.
در سال 2007 فضانورد اسکات پارازینسکی مجبور به انجام یک راهپیمایی فضایی خطرناک برای تعمیر پانلهای خورشیدی آسیب دیده در ایستگاه فضایی بین المللی شد و به خاطر تعمیر مجبور به دست زدن به پنلهای خورشیدی شد که دست زدن به آنها میتواند شوک قدرتمند برقی به فضانورد دهد و حتی او را با مرگ مواجه کند. برای جلوگیری از برق گرفتگی، این فضانورد از لباس مخصوص فضانوردی که عایق در مقابل جریان برق است، استفاده کرد.
در این مأموریت هر لحظه امکان داشت فضانورد دچار برق گرفتگی و یا انفجار کپسول اکسیژن و آتش گرفتگی شود. پژوهشگران بر اساس حوادث رخ داده شده تا به حال هشدار میدهند امکان دارد بروز حوادث جان فضانوردان اعزامی به سیاره مریخ را در سالهای نه چندان دور تهدید کند و سبب مرگ آنها شود.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)