انجمن مهندسی پیشرانش هوافضایی ایران
انجمن مهندسی پیشرانش هوافضایی ایران به منظور گسترش و پیشبرد و ارتقای علمی علوم و فناوری هوافضای کشور درحوزه پیشرانش و توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در این زمینه با همت جمعی از اساتید و متعهدان دانش در سال ۱۳۸۹ به تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید.
سومین کنفرانس انجمن پیشرانش هوافضایی ایران
سومین کنفرانس انجمن پیشرانش هوافضایی ایران با همکاری دانشگاه صنعتی مالک اشتر-اصفهان، شاهینشهر، مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا در تاریخ ۳۰ مهر و ۱ آبان ۱۳۹۳ برگزار میگردد.
فراخوان پژوهشهای مشترک علمی در پرتاب کاوشگرهای فضایی ایران
پژوهشکده سامانههای فضانوردی قصد دارد بخشی از کاوشگرهای فضایی را به محمولههای علمی ـ اکتشافی اختصاص دهد تا با بررسی جنبههای مختلف توسعه علوم فضایی، زمینه انجام پژوهشهای مشترک علمی را با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور در حوزه فضا و دیگر حوزههای علمی مرتبط فراهم کند. برای آگاهی بیشتر و شیوهی تنظیم پیشنهادیه (پروپوزال) به فایل راهنمای تنظیم پروپوزال (اینجا) و یا به نشانی www.ari.ac.ir مراجعه نمایید.
معرفی فعالیتهای فضانوردی به آیندهسازان
پژوهشکده سامانههای فضانوردی اشاعه فرهنگ فضایی ایران و ضرورت آشنایی و دستیابی به فناوری فضایی را در میان سطوح مختلفی علمی، دانشگاهی، دانشآموزی در دستور کار خود قرار داده است. به این منظور هر ساله با اجرای مراسم هفته جهانی فضا (برای جوانان و نوجوانان)، کارشناسان متخصص را به مراکز علمی، دبیرستانها، و نمایشگاههای متعدد اعزام میکند تا با ارائه سمینارهای علمی متعدد این قشر از جامعه را با فناوریهای روز جهان و ایران آگاه سازد.
کمیته دائمی تشعشعات فضایی
كميته دائمی تشعشعات فضايی به منظور تبیین سیاست های کلان در زمینه تشعشعات فضایی حول فعالیتهای پژوهشی هوافضایی تشکیل گردیده است و هدف از تشکیل آن آشنايی و ايجاد زمينههای همكاری و تعامل به منظور ارتقای سطح دانش پژوهشگران فضایی در زمینه تشعشعات فضایی مخرب و سیاستگذاری اهداف علمی و راهبردی در این حوزه می باشد.
کاوشگر پژوهش، پژوهشکده سامانههای فضانوردی
«کاوشگر پژوهش»، جدیدترین دستاورد از طرح کاوشگرهای فضایی ایران است. پیش از این، پژوهشگران و محققان ایرانی توانستهاند در بازة سالهای 1385 تا 1391، 7 کاوشگر تماماً ایرانی را با موفقیت به فضا پرتاب و آزمایش کنند.
پژوهشهای زیست فضایی
توسعه دانش بشری در حوزه زیستفضایی دستاوردهای زیادی برای سفرهای فضایی در بر داشته است و نقش حیوانات به عنوان نخستین مسافران فضا بر کسی پوشیده نیست. البته مطالعات زیستی در فضا منحصر به حضور حیوانات در فضا نیست و بخش زیادی از پژوهشها بر روی گیاهان، سلولها و سایر ارگانیسمهای زیستی صورت میپذیرد.
آشنایی با کاوشگر فضایی
کاوشگر فضایی عبارت است از محموله علمیـپژوهشی که به وسیله یک پرتابکننده به فضا انتقال مییابد و ضمن ارسال و مخابره نتایج، در بازگشت به زمین، بازیابی و نتایج آزمایشهای علمی و تحقیقاتی از آن استخراج میشود.
پژوهشکده مواد و انرژی، پژوهشگاه فضایی ایران
پژوهشکده مواد و انرژی از پژوهشکده های پژوهشگاه فضایی ایران است که در اصفهان قرار دارد. حوزه های ماموریتی این پژوهشکده در مواد و فناوریهای ساخت و شکل دهی، مولدهای انرژی، آشکارسازها و ماشین آلات و تجهیزات ویژه است.
پژوهشکده مکانیک، پژوهشگاه فضایی ایران
این واحد پژوهشی در سال ۱۳۶۵ با هدف تامین بخشی از نیازهای فنی و مهندسی صنایع کشور و ارائه خدمات به این بخش ها به عنوان مرکز در شیراز تاسیس شده و وابسته به پژوهشکده مهندسی وزارت جهاد کشاورزی بوده که در سال ۱۳۸۹ به سازمان فضایی ایران منتقل شده و اکنون از پژوهشکده های وابسته به پژوهشگاه فضایی ایران است.