جایگاه ایران در صنعت ریزماهوارهها از دیدگاه رئیس مرکز ملی فضایی ایران
به گفته منطقی، میتوان با شبکه 24 ماهواره 100 کیلوگرمی همان نتیجهای را دریافت کرد که از ماهواره 7/2 تن میتوان گرفت، چشمانداز دنیا در دو دهه آینده به این سمت پیش میرود که افراد میتوانند ماهواره شخصی داشته باشند و بوسیله موبایل خود آن را کنترل کنند.
تاثیر ریزماهوارهها در اقتصاد کشور
از مزیت های ریزماهوارهها این است که تولید با سرعت بالایی پیش می رود و از هزینهها کاسته میشود چرا که ما از تولید یک ماهواره بزرگ به تعداد زیادی ماهواره کوچک و مشابه میرسیم که برای تولید آنها میتوان یک تولید سریال راه اندازی کرد.
رییس مرکز ملی فضایی ایران: تحول اساسی در حوزه فضایی کشور تا ۳ سال آینده
در واقع حوزه فضایی کشور، مسیر جامعی را که کشورهای پیشرفته در آن حرکت رو به جلو دارند، انتخاب کرده است و در بخش علمی آن نیز خوب پیش می رویم، در بخش زیرساختی موقعیت متوسط داریم و در بخش کاربری آن نیز متوسط هستیم، اما با اقدامات صورت گرقته بخش کاربری در آینده به سرعت رشد خواهد کرد.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران: اجرای 60درصد کاربریهای مغفول فضایی در موسسه مشترک فضایی
رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: مؤسسه مشترک فضایی مرکز ملی فضایی و دانشگاه تهران، 60 درصد کاربریهای مغفول فضایی را اجرایی میکند. این مؤسسه زنجیره رابط بین دولت و صنعت خواهد بود و دادههای مورد نیاز در حوزه کاربریهای فضایی را ارائه خواهد کرد تا مورد استفاده کاربران بخشهای مختلف قرار گیرد.
رییس مرکز ملی فضایی: راهاندازی شرکتهای دانشبنیان مسلط بر کاربری فضا در اقتصاد
کاربران دربخش کاربری فضا در اقتصاد، دولتی اما کسانی که این کار را انجام می دهند عمدتا بخش خصوصی هستند؛ درحال حاضر یک طیف از شرکت های دانش بنیان در این زمینه در حال راه اندازی هستند که بر کاربری های فضایی در اقتصاد تسلط داشته و این کاربری ها را برای نهادهای مختلف اجرا می کنند.
طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا سال آینده به اتمام میرسد
دو ماهواره سنجشی امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید در مراحل پایانی تجمیع و تست ماهواره قرار دارد و بهزودی آماده پرتاب خواهد شد. طراحی بالن مخابراتی تدبیر ۱ (بام) انجام شده و آزمایش بالن مقید نیز به زودی انجام خواهد شد.
اهمیت دانش فضایی از دیدگاه امنیت، اقتصاد و رفاه ملی/داشتن ماهواره سنجش از راه دور حیاتی است
رئیس مرکز ملی فضایی ایران از افزایش رفاه ملی به عنوان سومین اهمیت دانش فضایی نام برد و اظهار داشت: «بسیاری از کشورها برای کاهش تلفات جادهای از دانش فضایی برای یافتن نزدیکترین محل خدمات بیمارستانی بهره میبرند».
شورای عالی فضایی تا پایان سال جاری برای اصلاح راهبردهای ۱۰ ساله اول فضایی یا صحه گذاری بر راهبردهای ۱۰ ساله دوم تشکیل خواهد شد
شورای عالی فضایی، عالی ترین مرجع رسیدگی به مسائل فضایی ایران است که اساسنامه آن بهمن ماه سال ۸۳ از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایران تصویب شد، این شورا زیر نظر رئیس جمهوری به مسائل مربوطه رسیدگی می کند.
دکتر منطقی: همکاری با ایرباس برای ساخت قطعات هواپیما به زودی آغاز میشود
دکتر منوچهر منطقی با اشاره به همکاری ایران و ایرباس برای ساخت قطعات، گفت: قطعهسازان مهمترین حلقه در زنجیره ساخت هواپیما هستند و برای تولید هواپیما باید سه گروه فعال باشند که یک گروه که مهم ترین قسمت در پروسه ساخت هواپیما محسوب می شوند، قطعه سازان هستند.
رئیس مرکز ملی فضایی ایران: افزایش امنیت و اقتصاد، هدف توسعهی کاربریهای فضایی
منوچهر منطقی رییس مرکز ملی فضایی ایران در خصوص اهداف مرکز ملی فضایی بیان کرد: هدف ما در راستاری توسعه کاربرهای فضایی، ایجاد امنیت و اقتصاد است و با توجه به اینکه محدودیت بودجه و منابع داریم سعی کرده ایم نگاهی کاملا کاربردی به این موضوع داشته باشیم.