آغاز آزمایش‌های پایانی تلسکوپ فضایی جیمز وب، بزرگ‌ترین تلسکوپ فضایی جهان (+تصاویر)

تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار است طبق برنامه یک سال و اندی دیگر با راکت اروپایی آریان پرتاب شود. این تلسکوپ حاوی تجهیزاتی برای رسوخ حتی بیشتر از تلسکوپ‌ هابل در عمق کیهان است؛ به طوری که برای ردیابی نور اولین ستارگانی که در جهان روشن شدند تلاش خواهد کرد.

سنجاب پرنده به ماموریت‌های خطرناک می‌رود

آزمایشگاه تحقیقاتی ارتش آمریکا در حال ساخت پهپادهای نظامی جدید با الهام از نوع خاصی از سنجاب‌های پرنده است. طراحی این پهپاد هنوز نهایی نشده است، اما پیش‌بینی می‌شود وزن آن کمتر از ۴۵۰ گرم باشد.

پرتاب 4 ماهواره و 190 کیلوگرم محموله به فضا توسط فضاپیمای باری پروگرس روسیه

مرکز هدایت پروازهای فضایی روسیه اعلام کرد: فضاپیمای باری «پروگرس ام‌اس-6» حامل 2.4 تن محموله ازجمله چهار ماهوراه تحقیقاتی، 190 کیلوگرم مواد غذایی، سوخت، آب، اکسیژن و تجهیزات مورد نیاز فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی است.

"یاسمین مقبلی" یکی از 12 برگزیده‌ی ناسا در 2017 برای آموزش دوساله‌ی فضانوردی (+تصاویر)

"یاسمین مقبلی" به عنوان یکی از 12 برگزیده ناسا در سال 2017 برای آموزش دوساله‌ی فضانوردی برگزیده شده است. او که یک ایرانی‌تبار زاده‌ی آلمان و بزرگ‌شده‌ی آمریکا است، تحصیلات خود را در رشته‌ی هوافضا ادامه داده است و همچنین آموزش‌های مرتبط در زمینه‌ی خلبانی را با موفقیت گذرانده است.

ثبت رکورد تازه برای شاتل فضایی بی‌سرنشین X-37B

شاتل در قالب یک فضاپیمای بی‌سرنشین، با نام X-37B، اکنون در خدمت ارتش آمریکاست و چهارمین پرواز آزمایشی خود را با موفقیت انجام داده است اما این پرواز آزمایشی با دیگر انواع آن متفاوت است.

تلاش امارات برای پرتاب ماهواره‌ی مکعبی نایف 1 به فضا (+تصاویر)

مرکز محمد بن رشید و دانشگاه آمریکایی شارجه با همکاری یکدیگر و در ماه جاری میلادی ماهواره‌ای مکعبی به نام «نایف ۱» را به فضا پرتاب خواهند کرد. فعالیت های امارات برای ساخت ماهواره و فضاپیما از دو سال قبل به طور جدی آغاز شده و کلیه آزمایش‌های مربوط به ماهواره «نایف ۱» بر روی زمین با موفقیت انجام شده تا این ماهواره برای پرتاب به فضا آماده شود.

توافق بزرگ ایران و بویینگ/۸۰ فروند هواپیمای بویینگ در ۱۰ سال وارد ایران می‌شود

براساس سند همکاری که ایران و بوئینگ به امضا می‌رسانند، ۸۰ فروند هواپیمای بوئینگ در بازه‌ زمانی ۱۰ ساله به ایران تحویل داده می‌شود. از مجموع ۸۰ فروند هواپیمای مورد توافق برای تحویل به ایران، ۵۰ فروند بوئینگ ۷۳۷ و ۳۰ هواپیمای دیگر شامل دو مدل بوئینگ ۷۷۷ خواهد بود.

درگذشت جان گلن، نخستین فضانورد آمریکایی که مدار زمین را دور زد

جان گلِن، نخستین فضانورد آمریکایی که مدار زمین را دور زد، دیروز در سن ۹۵ سالگی در ایالت اوهایوی آمریکا درگذشت. در اوج رقابت فضایی بین اتحاد جماهیر شوری و آمریکا، جان گلن در ۲۰ فوریه سال ۱۹۶۲ توانست سوار بر یک کپسول فضایی به نام «فرندشیپ ۷» به مدار برود و سه بار به دور زمین بچرخد.

آیا می‌توان سیارک‌ها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانه‌تر از روزتا

آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا می‌فرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ می‌دهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارک‌هایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.

ایرباس و بویینگ مجوز فروش هواپیمای مسافربری به ایران را گرفتند

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت آمریکا مجوز فروش هواپیماهای مسافری به ایران را برای شرکت‌های ایرباس و بوئینگ صادر کرده است. شرکت هواپیماسازی ایرباس اعلام کرد که دولت ایالات متحده به این شرکت مجوزهای لازم برای فروش ۱۷ فروند هواپیما به ایران را در فاز نخست داده است.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi