امضای قرارداد طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی ناهید 2 با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران
قرارداد طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی ناهید 2 در هفتهی آینده به امضا خواهد رسید. این ماهواره که مشخصات فنی آن متعاقبا به اطلاع خواهد رسید، یک ماهواره مخابراتی است و با سفارش، مدیریت و نظارت سیستمی سازمان فضایی ایران و با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته خواهد شد.
پایداری ماهواره در فضا مهمتر از پرتاب است/ زمان و سرمایه گذاری مهمترین چالش حوزه فضایی
دکتر صدر با اشاره به سیاستهای سازمان فضایی کشور در 2 سال گذشته، گفت: برنامه ما این بوده است، آنچه که تا به حال در حوزه فضایی به آن دست پیدا کردیم تثبیت کنیم به طوری که اگر ماهواره ای را در مدار قرار دادیم به عنوان قدم نخست و در قدم بعدی این ماهواره بتواند 5 سال با کلیه تجهیزات در مدار بماند و شرایط پایداری داشته باشد.
راهاندازی بخش پایش ماهوارهای پدیدههای مختلف طبیعی در سازمان فضایی ایران
بخش پایش ماهوارهای پدیدههای مختلف طبیعی در زیرپرتال سنجش از دور تارنمای سازمان فضایی ایران راه اندازی شده است. علاقمندان میتوانند با مراجعه به آدرس www.rs.isa.ir از این خدمات استفاده نمایند.
رییس مرکز ملی فضایی: راهاندازی شرکتهای دانشبنیان مسلط بر کاربری فضا در اقتصاد
کاربران دربخش کاربری فضا در اقتصاد، دولتی اما کسانی که این کار را انجام می دهند عمدتا بخش خصوصی هستند؛ درحال حاضر یک طیف از شرکت های دانش بنیان در این زمینه در حال راه اندازی هستند که بر کاربری های فضایی در اقتصاد تسلط داشته و این کاربری ها را برای نهادهای مختلف اجرا می کنند.
شعار و پوستر منتخب هفته جهانی فضا، 2016، مهر 1395
هفته جهانی فضا طبق رسم همه ساله از تاریخ 4 الی 10 اکتبر برابر با 13 الی 19 مهرماه در سال جاری برگزار میگردد. در همین راستا سازمان فضایی ایران متولی برگزاری این مناسبت در کشور مطابق روال هر ساله با مشارکت نهادها و سازمانها مبادرت به تشکیل ستاد راهبردی هفته جهانی فضا و کمیتههای مرتبط با این مناسبت نمود.
برای نخستینبار در فضا: آزمایش دیاناِی بهکمک دستگاه توالیسنج جدید ناسا
فضانوردان ناسا برای نخستینبار در تاریخ بشری موفق به تعیین توالی DNA شدند. این موفقیت به دست کیت رابینز فضانورد- زیستشناس ناسا و با استفاده از یک دستگاه مینیاتوری که ماه گذشته به ایستگاه بینالمللی فضایی رسیده انجام شده است.
تولید ماهوارههای سنجشی و مخابراتی در ایران
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهوارههای مکعبی با تکنولوژیهای جدید که دانشگاه نوشیروانی بابل دسترسی خوبی در این زمینه دارد در ایران در حال توسعه است، افزود: به عنوان مصاحبه دانشجویی ساخت ماهوارههای مکعبی را مطرح کردیم.
گزارش رئیس پژوهشگاه هوافضا از وضعیت فناوری هوافضا در ایران
به گزارش ایسنا، بر پایهی اسناد بالادسـتی نظام، هوافضا از اهمیت ویـژهای برخوردار و در نقشـه جامع علمی کشـور، هوافضـا دارای اولویت «الف» است. تخمین بازار بیش از 3 هزار میلیارد دلار هواپیماهای تجاری تا 20 سـال آینده و افزایش تقاضا برای مشاهده زمین از طریق ماهوارهها موجب شده است که تا در سند هوافضا در دو بخش هوایی و فضایی، اهداف کلانی در نظر گرفته شود.
انتصاب سه عضو شورای عالی فضایی توسط رئیس جمهور
با حکم رییس جمهوری، خانم دکتر الهام امین زاده و آقایان دکتر سید مصطفی صفوی همامی و مهندس سید حسن شفتی به عنوان اعضای شورای عالی فضایی منصوب شدند. این احکام در اجرای تبصره 2 ماده 3 اساسنامه شورای عالی فضایی مصوب بیست و پنجم بهمن ماه 83 هیات وزیران صادر شده است.
اعزام خدمه ناسا به اعماق اقیانوس!
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، ماموریت جدیدش را در 21 ژوئیه 2016 با نام ماموریت عملیاتی شدیداً محیط زیستی ناسا (NEEMO) آغاز کرد. در این ماموریت گروهی از فضانوردان، مهندسان و دانشمندان بخاطر آماده شدن برای ماموریتهای اعماق فضای آینده و سفر به سیاره سرخ مریخ، در اعماق اقیانوس اطلس ماجراجویی میکنند.