آزمایش روبات مریخ نورد در تأسیسات نفتی
فناوریهای آینده نگری که برای توسعه اکتشافات فضایی به خصوص در مریخ طراح می شوند، حداقل فعلا در زمین کارایی منحصر بفردی دارند. به گزارش خبرگزاری مهر، آژانس فضانوردی اروپا (اسا) با همکاری گروه GMV در اسپانیا که از شرکای این آژانس به شمار می آید روباتی ساخته است که قابلیت به کارگیری در صنایع نفت و گاز را دارد.
کاوشگرهای «تیر» و «مهر» آماده پرتاب
رئیس پژوهشگاه هوافضا از آمادگی این پژوهشگاه برای تست زیرمداری ماهوارههای ایرانی با دو کاوشگر «تیر» و «مهر» خبر داد و افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی اداری مبلغ دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای پژوهشگاه اختصاص داده شده که تاکنون این مبلغ محقق نشده است.
بررسی پیشنهاد رئیس جمهور در رابطه با مرکز ملی فضابی؛ موازیکاری در دانشگاهها ممنوع
بخشهای مختلف صنایع فضایی کشور، شامل وزارت دفاع، سازمان فضایی، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان (دولتی و خصوصی) است که در تصمیمگیریهای اخیر، سازمان فضایی از نهاد ریاستجمهوری منتزع و به وزارت ارتباطات ملحق شد. با توجه به اینتصمیم، رییسجمهور دستور تاسیس مرکز ملی فضایی ذیل معاونت علمی را ابلاغ کرد که در این مرکز اهداف کلان، سیاستگذاری و ایفای نقش حاکمیتی در بخشهای مختلف فضایی کشور دنبال میشود.
جزئیاتی از ماهواره فجر/ مروری بر 4 مدارگرد ایرانی
ماهواره فجر که پس ماهواره های 'امید' ، 'رصد' و 'نوید' چهارمین ماهواره ایرانی در مدار زمین محسوب می شود که توسط متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و شرکت صنایع الکترونیک ایران ساخته شده است و مرکز هدایت و کنترل عملیات فضایی کشور به کمک شبکه ایستگاههای زمینی بومی عهده دار پشتیبانی و نظارت بر عملیات بهره برداری ماهواره فجر است.
مرکز ملیفضایی راه درآمدزایی از فضا را باز میکند
متاسفانه با وجود ظرفیتهای موجود در بخش خصوصی تا کنون نهادهای فضایی بالادستی مثل سازمان فضایی کشور توجه خاصی به این بخش نداشتهاند و اگر مرکز ملی فضایی تاسیس شود میتوان به بهبود این روند امیدوار بود زیرا چنین مرکزی با دستور رییس جمهور باید از تمامی ظرفیتهای موجود کشور استفاده کند.
تاثیر ماموریت فضایی بر زندگی مردم زمین چیست؟
به گزارش یورونیوز، در سازمان فضایی اروپا (ESA) بخشی با نام «دفتر برنامه انتقال فناوری» وجود دارد که ساده کردن استفاده از فناوری فضایی را به عنوان هدف خود برگزیده است.
فناوری مورد استفاده در سفینه روزتای سازمان فضایی اروپا، برای استفاده در بخش های گسترده ای از زندگی روزمره انسان بازتعریف شده اند. از تشخیص بیماری و یافتن حشرات ریز گرفته تا ساخت نسل تازه زیردریایی ها.
دکتر سورنا ستاری: ایران نیازمند آغاز مگاپروژکتها در صنعت هوایی است
دکتر ستاری: باید تلاش کنیم همان اتفاقی که در ساخت توربین های صنعتی رخ داده است در صنعت توربین های هوایی نیز اتفاق بیفتد زیرا کشور به این توربین ها نیاز جدی دارد. از همین رو تمامی کسانیکه در این حوزه فعالیت می کنند مورد حمایت جدی و کامل معاونت قرار می گیرند.
هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران
هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران از 27 تا 30 آبان ماه به منظور ارایه توانمندیهای صنایع داخلی و خدمات هوایی کشور با حضور 100 شرکت داخلی و خارجی در جزیره کیش برگزار میشود.
هواپیماهایی با پوست شبهانسانی
«پوست هوشمند» ساختاری شبیه پوست انسان داشته و با کمک هزاران میکروحسگر، قادر به سنجش شرایط محیطی از جمله سرعت باد، حرارت، فشار فیزیکی با عملکردی بسیار دقیقتر از حسگرهای موجود است.