فرودگر «فیلِی» پس از 7 ماه بيدار شد/سیگنال «فیلِی» از پانصد میلیون کیلومتری زمین

سازمان فضایی اروپا اعلام کرد که کاوشگر “فیله” پس از هفت ماه روز یکشنبه، چهاردهم ژوئن سیگنال های جدیدی به زمین ارسال کرده است.
این کاوشگر که بر روی ستاره دنباله دار ۶۷ پی مستقر شده به علت تمام شدن باتری قادر به ارسال اطلاعات به زمین نبود. به گفته دانشمندان با نزدیک شدن ستاره دنباله دار به آفتاب باتری های خورشیدی کاوشگر شارژ شده اند.

ورود ایران به برنامه گردشگری فضایی/تولید لباس فضانورد مقرون به صرفه نیست

رئیس پژوهشگاه هوافضا برنامه های مدنظر کشور برای پروژه توریسم فضایی و نیز پروژه لباس فضانورد که پیش از این در پژوهشگاه فضایی ایران تعریف شده بود را تشریح کرد. وی با بیان اینکه این یعنی همان توجیه اقتصادی برای انجام یک پروژه فضایی که بخش خصوصی را هم وارد بازی می‌کند، افزود: ورود بخش خصوصی به این حوزه منافعی را به دنبال دارد و قطعا مورد توجه است.

برنامه‌ی سازمان فضایی ژاپن برای ارسال فضاپیما به یکی از دو قمر مریخ

 

سازمان فضایی ژاپن از برنامه این سازمان برای ارسال فضاپیما به یکی از دو قمر مریخ و نمونه برداری از سطح آن پرده برداشت. طرح اولیه برای سفر به هر فوبوس و یا دیموس در یک جلسه کمیته فرعی تصویب شد و برای تایید رسمی به شورای سیاست فضایی دولت ژاپن ارسال می شود.

ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین دست دوستی داد

 

«تری ویرتس»، فضانورد ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی و آندره شیله، متخصص تله‌رباتیک در آژانس فضایی اروپا در هلند، نخستین دست‌دادن تاریخی تله‌رباتیک بین فضا و زمین انجام دادند.

تصویر ماهواره فجر، طرح جلد نشریه روسیه

 

ماهنامه اخبار فضایی روسیه (новости космонавтики) که از معتبرترین نشریات علمی این کشور به شمار می آید به شکل ویژه به فعالیت‌های فضایی ایران پرداخت و در شماره اخیر خود ماهواره ایرانی فجر در طرح جلد نشریه اخبار فضایی روسیه اختصاص داده شده است.

فرصت‌های‌‌ ‌توسعه فناوری فضایی ایران

فناوری‌های فضایی مدت زیادی نیست که پا به عرصه وجود گذاشته‌اند، اما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که با همه اعصار پیشین متفاوت است. زمانه‌ای که سرعت تحولات در ۵۰ سال آن با ۵۰۰ سال گذشته برابری می‌کند. چنین است که فاصله توسعه‌یافتگی کشورها با یکدیگر در چشم برهم‌زدنی، سال‌ها افزایش می‌یابد و فناوری فضایی در این عصر میزانی است برای سنجش فاصله کشورها، چرا که آینده از آن فضاست.

موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی با احیای مجدد پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم

 

در سال 1382 شورای گسترش وزارت علوم، مجوز اصولی و در سال 1384 مجوز قطعی ایجاد پژوهشگاه هوافضا را صادر کرده بود ولی در سال 1390 با تنزل جایگاه این پژوهشگاه، این مرکز به عنوان پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی ادامه حیات داد و بدین ترتیب پژوهشگاه هوافضا تنها در حوزه فضایی فعال بود.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
هفته جهانی فضا 2024 با شعار «فضا و تغییرات اقلیمی» (+پوستر)
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
هفته جهانی فضا 2024 با شعار «فضا و تغییرات اقلیمی» (+پوستر)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi