به مناسبت چهارمین سال فرود کاوشگر مریخ: مختصری در مورد مریخ‌نورد کنجکاوی (+تصاویر)

یکی از تاریخ‌سازترین روبات‌های فضایی ناسا چهارمین سال فعالیت خود را جشن گرفت. درباره این مأموریت همین نکته کافی است که ناسا آن را اساساً برای دو سال فعالیت بر روی مریخ طراحی و برنامه ریزی کرده بود اما حالا خبر می رسد که حداقل برای دو سال دیگر هم در سیاره سرخ به جستجوهای خود ادامه خواهد داد.

ناسا به پلوتو کاوشگر می‌فرستد

رئیس اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، ضمن گرامیداشت نخستین سالگرد عبور فضاپیمای نیوهورایزنز از فراز پلوتون از آغاز پروژه مطالعاتی برای ارسال کاوشگر به این سیاره خبر داد.
اکنون فضاپیمای نیوهورایزنز بیش از 482 میلیون کیلومتر دورتر از پلوتون و در مسیر کمربند کویپر قرار دارد.

ناسا کاوشگر نسل جدیدش را در سال 2020 به مریخ می‌فرستد

ناسا بعد از انجام طرح شبیه سازی کاوشگر جدید مریخ، سرانجام اعلام کرد که این کاوشگر در تابستان سال ۲۰۲۰ میلادی آماده عزیمت به سیاره سرخ خواهد بود. نسل جدید کاوشگر ناسا بر پایه طراحی کاوشگر «کنجکاوی» است اما با این تفاوت که دارای تجهیزات نوینی برای انجام تحقیق در مریخ است.

«روزتا» به آخر خط رسید

سازمان فضایی اروپا زمان پایان مأموریت فضاپیمای «روزتا» را اعلام کردند. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، اپراتورهای این فضاپیما قرار است با برخورد آن با سطح دنباله‌دار «۶۷‌پی/چوریوموف- گراسیمنکو»، به مأموریت آن پایان دهند.

اگزومارس؛ نحوه ضدعفونی کردن ابزاری که به سیاره سرخ فرستاده می شود

مأموریت فضایی اگزومارس برای یافتن نشانه های حیات است و ابزاری که با اگزومارس به فضا می روند باید قبل از پرتاب به فضا استرلیزه شوند تا حیات روی سطح سیاره را آلوده نکنند. می دانیم که روی سطح زمین باکتری های فوق العاده مقاومی وجود دارند که می توانند شرایط سخت محیطی را تحمل کنند و در سفر فضایی روی عرشه فضا پیما زنده بمانند.

آب مریخ نمونه‌برداری می‌شود

دانشمندان در حال حاضر سرنخ‌هایی از وجود آب مایع در سیاره مریخ شناسایی کرده‌اند اما اکنون می‌خواهند نگاه دقیق‌تری به آن بیندازند.. ناسا اعلام کرده که کاوشگر کنجکاوی قرار است خطوط شیب‌دار تکرارشونده در اطراف دهانه گیل را به امید پیدا کردن آب بررسی کند.

با کشف یک ماده معدنی در مریخ، تاریخچه این سیاره از نو نوشته می‌شود

سیار سرخ رازهای سر به مهر زیادی دارد که حسابی دانشمندان را گیج کرده است. اواخر سال میلادی گذشته، کاوشگر «کنجکاوی» سطح مریخ را کاوش کرد و چیزهای غیرمنتظره‌ای یافت: یک ماده معدنی که «تریدیمیت» نام دارد. دانشمندان به تازگی با آنالیز این ماده معدنی به این نتیجه رسیده‌اند که حضور آن می‌تواند به کل درک ما را در مورد گذشته مریخ تغییر دهد.

امارات به دنبال ارسال کاوشگر به مریخ است

امارات متحده عربی یک تفاهم‌نامه همکاری را با ناسا برای تلاش مشترک بر روی اکتشاف فضایی امضا کرد. سازمان فضایی امارات قصد دارد یک کاوشگر بدون سرنشین را تا سال 2021 به سیاره سرخ بفرستد.

اگزومارس در کدام قسمت سیاره سرخ باید نشانه‌های حیات را جست‌وجو کند؟

در طول سال ۲۰۱۶، فضاپیمای اگزومارس (Exomars) اینک به سوی مریخ می‌رود و مأموریتش جست‌وجوی نشانه‌های حیات در این سیاره است. وقتی در ماه اکتبر به مقصد برسد، کاوشگری را به سوی سطح سیاره خواهد فرستاد. این کاوشگر، نخستین فرود کنترل شده ابزاری روی سطح سیاره سرخ خواهد بود.

کاوشگری در مریخ با الهام از توتیای دریایی

گروهی از مهندسان و زیست‌شناسان دریایی به سرپرستی پروفسور جوانا مکیتریک، مهندس مکانیک از دانشگاه سن‌ دیه‌گو کالیفرنیا با الهام از توتیای دریایی یک دستگاه کاوشگر برای اکتشاف در مریخ طراحی کردند.

تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری