به مناسبت چهارمین سال فرود کاوشگر مریخ: مختصری در مورد مریخنورد کنجکاوی (+تصاویر)
یکی از تاریخسازترین روباتهای فضایی ناسا چهارمین سال فعالیت خود را جشن گرفت. درباره این مأموریت همین نکته کافی است که ناسا آن را اساساً برای دو سال فعالیت بر روی مریخ طراحی و برنامه ریزی کرده بود اما حالا خبر می رسد که حداقل برای دو سال دیگر هم در سیاره سرخ به جستجوهای خود ادامه خواهد داد.
یکی از تاریخسازترین روباتهای فضایی ناسا چهارمین سال فعالیت خود را جشن گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، مریخ نورد «کنجکاوی» (Curiosity) به عنوان یکی از مهمترین روباتهای فضایی سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، به شمار میرود که اکنون چهار سال از آغاز فعالیت آن بر روی مریخ می گذرد.
درباره این مأموریت همین نکته کافی است که ناسا آن را اساساً برای دو سال فعالیت بر روی مریخ طراحی و برنامه ریزی کرده بود اما حالا خبر می رسد که حداقل برای دو سال دیگر هم در سیاره سرخ به جستجوهای خود ادامه خواهد داد.
در روز ششم آگوست سال ۲۰۱۲ مریخ نورد کنجکاوی که با هزینه نجومی ۲.۵ میلیارد دلار طراحی، ساخته و پرتاب شده بود با موفقیت بر روی این سیاره فرود آمد تا لقب یکی از متفاوت ترین جستجوگران فضایی را به خود بگیرد.
ناسا اعلام کرده که کنجکاوی پیچیده ترین کاوشگری است که تاکنون بر روی یک جرم فضایی فرود آمده است.
طی چهار سال گذشته این روبات فعال به دانشمندان کمک کرده تا درباره ابعاد مختلف مریخ، گذشته این سیاره و احتمال وجود حیات در گذشته آن و یا حتی دوران فعلی دست به درک روشنتری دست یابند.
حفره Gale که تصور می شود ۳.۸ میلیارد سال پیش مملو از آب بوده است، مهمترین هدف روبات کنجکاوی بوده و این کاوشگر توانسته با ارسال تصاویر جالب توجهی از آن، بسیاری از معماهای این بخش از مریخ را برای دانشمندان باز کند.
تصاویر سلفی که کنجکاوی در این مدت از خود گرفته و راهی زمین کرده یکی از بخشهای جذاب این مأموریت به شمار می آید.
کنجکاوی با ۸۹۹ کیلوگرم وزن درحالی همچنان بر روی مریخ با چشمان تیزبینش به این سو و آن سو می نگرد که هم اکنون مأموریتهای اکتشافاتی دیگری نیز در این سیاره و مدار آن در حال انجام است.
آن سوتر مریخ نورد تاریخ ساز دیگری یعنی «فرصت» نیز همچنان به کار بر روی این سیاره ادامه می دهد. این مریخ نورد که اخیرا وارد دهمین سال فعالیت خود شده اساسا برای ۹۰ روز کار در مریخ برنامه ریزی شده بود اما حالا به نظر می رسد که فراتر از دوران بازنشستگی خود به فعالیت در این سیاره مرموز ادامه می دهد.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)