ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 119، شهریور 95

دربرگیرنده‌ اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 119، شهریور 95
توزیع در گیشه‌های روزنامه فروشی سراسر کشور

سرنوشت اینترنت فیسبوکی بعد از انفجار راکت فالکون 9 چه خواهد بود؟

انفجار موشک فالکون 9 در هفته گذشته برای دو نفر بسیار شوک‌آور بود؛ اولی ایلان ماسک، بنیان‌گذار اسپیس‌ایکس که آینده شرکتش اکنون تحت سوال قرار گرفته و دومی مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیسبوک. محموله‌ای که روی موشک فالکون 9 از بین رفت، یک ماهواره ارتباطات بود که قرار بود دسترسی مردم آفریقا به اینترنت را تسهیل کند.

تلاش اسپیس‌ایکس برای به‌کارگیری راکت‌های فالکون دست دوم برای ارسال ماهواره به فضا

شرکت خصوصی فضایی اسپیس‌اکس اعلام کرده که نخستین سفارش برای ارسال ماهواره به فضا با استفاده از یک راکت فالکون دست دوم را دریافت کرده و تا پایان سال آن را عملی می‌کند. شرکت اسپیس‌اکس تاکنون موفق به انجام 6 مأموریت فضایی و فرود موفقیت‌آمیز با راکت فالکون 9 شده است اما این‌بار تصمیم دارد یکی از این موشک‌ها که قبلا به فضا رفته را دوباره به آنجا بفرستد.

رشد تجاری در نتیجه‌ی پرتاب ماهواره (+تصاویر)

ماهواره WorldView-۴ شرکت دیجیتال‌گلوب که سازنده آن لاکهیدمارتین است، در ماه سپتامبر پرتاب خواهد شد. با شروع کار این ماهواره در اوایل سال ۲۰۱۷، امکان ارائه تعداد بیشتری از تصاویر دارای دقت ۳۰ سانتی‌متر به مشتریان غیرآمریکایی مهیا خواهد شد.

انفجار در مرکز پرتاب راکت فضایی «فالکون 9» شرکت اسپیس‌ایکس در فلوریدا (+تصاویر)

در پی انفجار ماهواره‌بر «فالکون 9» شرکت «اسپیس ایکس» در پایگاهی در فلوریدا، ساختمان‌های اطراف به لرزه درآمده و ستون بلندی از دود سیاه به آسمان بلند شده است. دلیل این انفجار مشخص نشده است و هنوز مشخص نیست که کسی از این حادثه آسیب دیده است یا خیر.

پرتاب ماهواره‌های مخابراتی شرکت اسپیس‌ایکس به روایت تصویر

روز ۲۵ تیر سال جاری شرکت اسپیس‌ایکس (SpaceX) دو ماهواره مخابراتی تجاری Eutelsat ۱۱۷ West B و ABS-۲A را با استفاده از فالکون ۹به مدار انتقالی زمین‌آهنگ پرتاب کرد. این دو ماهواره ارائه دهنده خدمات مخابراتی جهانی به کاربران مختلف  هستند. در ادامه تصاویری از مراحل مختلف پرتاب این دو ماهواره با استفاده از فالکون ۹ را مشاهده می‌کنید.

تبدیل کاوشگر به حامل ماهواره‌‌های مکعبی

سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) قصد دارد یک کاوشگر را به حاملی برای ماهواره‌های مکعبی تبدیل کند. گواهی ایمنی این کاوشگر در ماه اکتبر صادر شده و اولین محموله آن یک ماهواره سه کیلوگرمی ساخت دانشگاه توکیو است که به مدار بیضوی زمین در ارتفاع حدود ۲۰۰ کیلومتری پرتاب خواهد شد. هدف از این کار کاهش هزینه‌های پرتاب و ایجاد امکان پرتاب با هزینه‌های چند میلیون دلار  است.

همکاری شرکت‌های چینی برای راه‌اندازی شبکه جهانی پهنای باند موبایل

هلدینگ ماهواره‌ای APT که یک ی از اپراتورهای ناوگان ماهواره‌ای هنگ‌کنگ است، تصمیم دارد با همکاری دیگر مؤسسات کشور چین یک شبکه جهانی ماهواره‌ای پهنای باند موبایل را پرتاب نماید. خدمات پهنای باند این ماهواره‌‌ها در بازار هوانوردی و دریایی کاربرد خواهد داشت.

برنامه‌ی چین برای ارسال مریخ‌نورد تا سال 2020 (+تصاویر)

در سال ۲۰۲۰ تنها مریخ‌نورد «مارس ۲۰۲۰» ناسا مهمان تازه وارد این سیاره نخواهد بود زیرا چینی‌ها هم در همان سال مریخ‌نوردی را راهی سیاره سرخ خواهند کرد. کاوشگری که چینی‌ها راهی مریخ می‌کنند شامل یک مدارگرد، مریخ‌نشین و مریخ‌نورد روباتیکی است.

تولید ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی در ایران

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره‌های مکعبی با تکنولوژی‌های جدید که دانشگاه نوشیروانی بابل دسترسی خوبی در این زمینه دارد در ایران در حال توسعه است، افزود: به عنوان مصاحبه دانشجویی ساخت ماهواره‌های مکعبی را مطرح کردیم.

تبلیغات
پلتفرم کمپانکست
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
انجام پروژه متلب