طراحی جت فراصوت با سرعت بیش از ماخ چهار
شرکت ایرباس حق ثبت امتیاز ساخت وسیلهنقلیه هوایی فوقسریعی را از آن خود کرده که 20 کیلومتر بالاتر از هواپیماهای معمولی پرواز میکند.
این هواپیما همچنین چهار برابر سرعت صوت حرکت خواهد کرد. هواپیمای مزبور اساسا یک تانکر پرنده است و عمده سوخت آن از اکسیژن مایع و هیدروژن مایع دوستدار محیط زیست تشکیل خواهد شد.
شرکت ایرباس حق ثبت امتیاز ساخت وسیلهنقلیه هوایی فوقسریعی را از آن خود کرده که 20 کیلومتر بالاتر از هواپیماهای معمولی پرواز میکند.
به گزارش ایسنا، این هواپیما همچنین چهار برابر سرعت صوت حرکت خواهد کرد. هواپیمای مزبور اساسا یک تانکر پرنده است و عمده سوخت آن از اکسیژن مایع و هیدروژن مایع دوستدار محیط زیست تشکیل خواهد شد.
بالههای ذوزنقهای این هواپیما بر روی لبه انتهایی هر بال قرار دارند و این موضوع مرکز فشار هواپیما را تغییر میدهد.
این هواپیما در یک پرواز معمولی با استفاده از موتورهای توربوجت معمولی مانند یک هواپیمای معمولی اوج میگیرد اما زمانی که در هوا قرار میگیرد، یک موتور موشکی آن به کار میافتد. زمانی که این موتور روشن میشود، هواپیما را وارد مسیر تقریبا عمودی میکند و آن را به سرعتهای فراصوت میرساند.
زمانی که هواپیما به سرعت یک ماخ میرسد، توربوجتها خاموش میشوند و در بدنه شکل جمع میشوند. با تکمیلشدن شتاببخشی، هواپیما میتواند در ارتفاع 30 هزار تا 35 هزار متری از سرعت چهار به 4.5 ماخ برسد. در اینجا موتور موشکی خاموش میشود و با سرخوردن یک در برای کاهشدادن کشش آن، موتور مخفی میشود.
سپس یک رمجت روشن میشود و هواپیما در طول مسیر پروازش حرکت میکند و میتواند مسیر 9 هزار کیلومتری را ظرف سه ساعت طی کند؛ این مسافت معادل مسیر توکیو تا لسآنجلس است.
ایرباس اعلام کرده این هواپیمای مسافربری فراصوت میتواند از فرودگاههای معمولی عمل کند، در تمامی انواع آبوهوا فعالیت کند و فقط موتور موشکی آن نیازمند نگهداری ویژه است.
این هواپیما قادر خواهد بود دو یا سه تن محموله را حمل کند و این میزان معادل حمل 24 مسافر و چمدانهایشان است. این هواپیما میتواند دارای کاربردهای نظامی آسیبناپذیر در مقابل تسلیحات ضدهوایی معمول باشد.
گفته میشود بعید است جت فراصوت ایرباس ساخته شود و در صورت ساخت نیز بلیت آن ارزان نخواهد بود.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)