طرح مفهومی ناسا برای سفر در کهکشان
فضاپیمای مفهومی Comet Hitchhiker مخصوص مدارگردی و فرودآمدن بر روی سیارکها و دنبالهدارها خواهد بود و برای انجام این کار از انرژی جنبشی این اجرام کیهانی کوچک استفاده میکند.
دانشمندان ناسا طرح مفهومی فضاپیمایی را ارائه دادهاند که با استفاده از کمندهای ویژه بر روی دنبالهدار و سیارکها سواری مجانی میگیرد
به گزارش ایسنا، فضاپیمای مفهومی Comet Hitchhiker مخصوص مدارگردی و فرودآمدن بر روی سیارکها و دنبالهدارها خواهد بود و برای انجام این کار از انرژی جنبشی این اجرام کیهانی کوچک استفاده میکند.
فرودآمدن بر روی چنین اجسام کیهانی کار آسانی نیست زیرا این اشیا با سرعت نجومی حرکت کرده و ثابت نیستند.
در این جا نوعی سیستم افسار قابل استفاده مجدد، نیاز فضاپیما به پیشرانش برای ورود به مدار و فرودآمدن بر روی جرم کیهانی موردنظر را از بین میبرد.
این فضاپیما در حالی که بسیار نزدیک سیارک یا دنبالهدار است، نخست افسار کشآمدنی را به سمت سیارک یا دنبالهدار پرتاب میکند و با استفاده از یک نیزه متصل به آن، خود را به جرم کیهانی متصل میکند.
زمانی که فضاپیما سرعتش را با سرعت دنبالهدار یا سیارک هماهنگ میکند، آماده فرودآمدن و نشستن آرام بر روی آن است.
برای حرکت کردن به سمت یک جرم کیهانی دیگر، فضاپیما از انرژی برداشتکرده خود از حرکت جنبشی سیارک یا دنبالهدار برای بازیابی سریع افسار استفاده میکند و این موضوع سامانه را از جرم کیهانی دور میکند.
میتوان از این گردش فضایی برای اهداف چندگانه در کمربند اصلی سیارکها یا کمربند کویپر استفاده کرد.
در ماموریتهایی که از پیشرانش معمولی بهره میبرند، فضاپیماها از سوخت زیادی برای شتابگرفتن کافی جهت رسیدن به مدار استفاده میکنند. در فضاپیمای Comet Hitchhiker، فرآیندهای شتابگرفتن و کاهش سرعت به پیشرانش نیاز ندارند زیرا فضاپیما انرژی جنبشی را از خود جرم کیهانی موردهدف برداشت میکند.
برای فرودآمدن فضاپیما بر روی یک دنبالهدار یا سیارک، کندکردن سرعت برای رسیدن ایمن به آن حیاتی است اما فضاپیمای Comet Hitchhiker از افسار استفاده میکند. این افسار از مادهای ساخته شده که میتواند کشش عظیم و حرارت تولیدشده ناشی از کاهش سریع سرعت فضاپیما را برای رسیدن به مدار و فرودآمدن تحمل کند.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)