ششمین بازگشت و فرود موفقیت‌آمیز راکت «فالکون 9» شرکت اسپیس‌ایکس

در دو سال گذشته شش فروند از 11 موشک فالکون 9 شرکت اسپیس‌ایکس به زمین بازگشته اند. از این شش مورد، چهار موشک با موفقیت کامل روی زمین فرود آمده و دو مورد به زمین رسیده‌اند ولی فرود موفق نداشته اند.

تاریخ ویرایش: 24 مرداد ماه 1395

یکی دیگر از موشک‌های فالکون 9 شرکت اسپیس‌ایکس پس از پرتاب به همراه ماهواره ارتباطی ژاپن به سمت مدار، با موفقیت بر روی یک سکوی شناور خودران فرود آمد.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، در دو سال گذشته شش فروند از 11 موشک فالکون 9 شرکت اسپیس‌ایکس به زمین بازگشته اند. از این شش مورد، چهار موشک با موفقیت کامل روی زمین فرود آمده و دو مورد به زمین رسیده‌اند ولی فرود موفق نداشته اند.

ششمین بازگشت و فرود موفقیت‌آمیز راکت «فالکون 9» شرکت اسپیس‌ایکس

در حال حاضر این شرکت شش موشک بازیابی شده فالکون 9 دارد که قصد دارد مجددا از آنها در ماموریت‌های بیشتری استفاده کند. در حقیقت الون ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، اعلام کرده که در پائیز امسال از یکی از این موشک‌ها استفاده خواهد کرد.

این موشک ابتدا باید ماهواره JCSAT-16 ژاپن را به مدار انتقالی زمین‌ثابت ارسال می‌کرد که بسیار بیضوی است و ماهواره را 32 هزار کیلومتر از سطح زمین دور می‌کند.

دستیابی به این مدار در مقایسه با مدار پائین زمین، به سرعت و مصرف سوخت بسیار زیادی در زمان برخاست نیاز دارد. این مسائل باعث می‌شود تا فرود مجدد موشک با سختی همراه شود. در این شرایط، موشک نه تنها با حرارت و سرعت بالایی در هنگام ورود مجدد به جو روبرو است، بلکه همچنین سوخت کمی برای روشن کردن مجدد موتورها و انجام مانورهای ضروری برای فرود دارد.

اما با این وجود، شرکت اسپیس‌ایکس تاکنون توانسته سه موشک با ماموریت به مدار انتقالی زمین‌ثابت را با موفقیت بر روی زمین فرود بیاورد.

امید است که با استفاده مجدد از این موشک‌ها، اسپیس‌ایکس بتواند هزینه‌های گزاف ساخت موشک را کاهش بدهد. تاکنون تمام موشک‌های ناقل ماموریت‌های فضایی یا در جو از بین رفته‌اند یا دیگر قابل استفاده نبوده‌اند. استفاده مجدد از آن‌ها می‌تواند تا 30 درصد در هزینه‌ها برای ساخت یک موشک کامل برای هر ماموریت جدید صرفه‌جویی کند.

بیشتر بخوانید
تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi