آزمایش سامانه حفظ جان گردشگران فضایی (+تصاویر)
سازمان ناسا خبرهای همکاری خود با اسپیس ایکس را تایید کرده و اعلام کرده است که با این شرکت برای کار بر روی سامانه حفظ حیات کپسول دراگون که گردشگران اسپیس ایکس را به سفر فضایی میبرد، همکاری میکند.
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، و شرکت خصوصی اسپیس ایکس برای اطمینان از حفظ جان گردشگرانی که قرار است به ماه بروند، با هم همکاری میکنند.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، سازمان ناسا خبرهای همکاری خود با اسپیس ایکس را تایید کرده و اعلام کرده است که با این شرکت برای کار بر روی سامانه حفظ حیات کپسول دراگون که گردشگران اسپیس ایکس را به سفر فضایی میبرد، همکاری میکند.
نام این سامانه "اکلس" بوده و شبکهای از حسگرها، لولهها و محفظههایی برای حفظ جان سرنشینان کپسول دراگون است. این سامانه هوا و دیگر موارد ضروری برای زنده ماندن سرنشینان را فراهم میکند.
برایان دنیل مسئول این پروژه گفت: این سامانه هوشمند تمام موارد مهم برای حفظ جان سرنشینان نظیر میزان اکسیژن و کربندیاکسید و فشار کابین را کنترل میکند و متناسب با تغییرات آنها واکنش نشان میدهد. همچنین اطفاء حریق هوشمند از قابلیتهای اکلس است.
وی افزود: این سامانه نه تنها باید بدون خطا و نقص کار خود را انجام دهد بلکه باید از اولین لحظات آغاز سفر تا آخرین ثانیه فرود بر روی زمین به طور کامل فعال باشد.
فضاپیمای این سفر توریستی فضایی بوسیله بوئینگ و اسپیس ایکس به صورت مشترک ساخته شده است و مهندسان ناسا در حال بررسی قدرت و امنیت آن هستند. این فضاپیما جایگزین موشکهای سایوز روسی خواهند شد. قابلیت منحصر به فرد این فضاپیما قابلیت فرود بر روی زمین است در حالیکه موشکهای سایوز در اقیانوس فرود میآیند.
در حال حاضر نمونههای اولیه این سامانه ساخته شده و متخصصان در حال تستهای اولیه هستند تا بتوانند از امنیت آن اطمینان پیدا کنند و پس از این تستها ساخت نمونه اصلی آغاز میشود.
در تستهای اولیه محققان به مدت چهار ساعت داخل کپسول رفتند و با شبیهسازی شرایط فضا بر روی قابلیتهای مختلف این سامانه آزمایشهای مختلفی انجام دادند.
نمونه اصلی این کپسول شش متر ارتفاع و بیش از 3.5 متر عرض دارد و میتواند هفت سرنشین را به فضا ببرد. در بدنه این کپسول چهار پنجره تعبیه شده است تا سرنشینان بتوانند از وضعیت خارج کپسول مطلع شوند. صندلیهای این کپسول از فیبر کربن با بالاترین کیفیت و پارچه آلکانتارا ساخته شده است و اسپیسایکس قصد دارد برای ماموریت مریخ نیز از آن استفاده کند.
اسپیس ایکس اعلام کرده است که قصد دارد تا دوسال آینده دو توریست را به سفر به دور مدار ماه ببرد.
این مسافران هزینه این سفر را پرداخت میکنند.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)