آزمایش‌های تازه‌ی ناسا بر روی مریخ‌نورد KREX-2 با هدف اعزام آن در سال 2020

اداره ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده آمریکا، ناسا، در حال آزمایش مریخ‌نورد تازه‌ای‌ است که قرار است در سال 2020 به سیاره سرخ اعزام و در آنجا مشغول حفاری شود. نام این مریخ‌نورد KREX-2 است و نخستین آزمون‌های میدانی خود را در این صحرا در فوریه 2016 (بهمن 94) انجام داد و فصل دوم آزمون نیز امسال انجام شده است.

تاریخ ویرایش: 1 فروردین ماه 1396

اداره ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده آمریکا، ناسا، در حال آزمایش مریخ‌نورد تازه‌ای‌ است که قرار است در سال 2020 به سیاره سرخ اعزام و در آنجا مشغول حفاری شود.

به گزارش آنا به‌ نقل از ناسا، مأموریت‌های مریخی به‌ غیر از فاصله و نبودن انسان، مشکلات دیگری هم دارند. از آنجا که سطح مریخ هیچ جو محافظی ندارد، میزان تشعشعات فضایی در این سیاره بسیار زیاد است. از سوی دیگر، نبود آب و رطوبت و اختلاف دمای شدید شب و روز در این سیاره، موجب می‌شود که کار در آن بسیار دشوار و محیط بسیار خشن باشد.

آزمایش‌های تازه‌ی ناسا بر روی مریخ‌نورد KREX-2 با هدف اعزام آن در سال 2020

تجهیزاتی که قرار است در مریخ کار کنند باید بتوانند این شرایط را تاب بیاورند و ناسا برای اینکه برآورد درستی از میزان عملکرد تجهیزاتش داشته باشد، آنها را در مکانی مشابه مریخ اما روی زمین آزمایش می‌کند. صحرای آتاکاما یکی از بهترین نقاط برای این کار است. این صحرا دمایی مشابه وضعیت مریخ دارد و سطح تشعشعات در آن نیز بسیار بالاست و از جمله خشک‌ترین نقاط زمین نیز محسوب می‌شود. در این شرایط، میکروب‌های این صحرا زیر خاک و در دل سنگ‌ها زندگی می‌کند تا بتوانند از محیط جان سالم به‌ در برند؛ در مریخ هم اگر حیاتی وجود داشته باشد، در همین وضعیت خواهد بود.

مریخ‌نورد جدید که برای اعزام در سال 2020 در حال آماده‌سازی‌ است، قرار است روی سطح مریخ حفاری کند و نمونه‌ها را از زیر خاک مورد بررسی قرار دهد. نام این مریخ‌نورد KREX-2 است و نخستین آزمون‌های میدانی خود را در این صحرا در فوریه 2016 (بهمن 94) انجام داد و فصل دوم آزمون نیز امسال انجام شده است.

آزمایش‌های تازه‌ی ناسا بر روی مریخ‌نورد KREX-2 با هدف اعزام آن در سال 2020

در آزمایش امسال، سه دستگاه ردیاب حیات جدید همراه این حفار مریخی به صحرا رفته‌اند تا توانایی حفاری و آزمایش ربات، هم‌زمان سنجیده شود. دستگاه نخست، آزمایشگاه شیمیایی‌ای است که ناسا قبلا در مأموریت «فونیکس» روی مریخ از آن استفاده کرده است. دستگاه دیگر، یک لابراتوار زیستی‌ است که توسط مؤسسه تحقیقات حیات فرازمینی اسپانیا به ناسا هدیه شده و دستگاه سوم هم آزمایشگاه مایعات لابراتوار پیشرانه جت ناسا است. آزمایشگاه سوم توانایی تشخیص آمینواسیدها در مقدار بسیار ناچیز مایعات را دارد. از آنجا که حیات بدون وجود آمینواسیدها ممکن نیست، در نتیجه این آزمایشگاه برای تشخیص زندگی در مریخ مورد نیاز خواهد بود.

مراحل بعدی آزمایش‌های هر سال در همین زمان در همین مکان انجام خواهد شد و براساس برنامه‌ریزی‌ها، تا سال 2019 این آزمایش‌ها قرار است وضعیت عملکرد آزمایشگاه‌ها و حفار ربات را در شرایطی که روی خود ربات نصب شده‌اند، بررسی کند.

مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا/آنا

بیشتر بخوانید
تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi