ناسا در تلاش برای بهکارگیری خاک مریخ به عنوان سوخت موشک
پژوهشگران ناسا در تلاشند تا راهکارهای مناسبی را برای استخراج سوخت موشک از خاک مریخ توسعه دهند. این اقدام ناسا در قالب بخشی از یک سیستم موسوم به استفاده از منابع در محل (ISRU) انجام می شود.
پژوهشگران ناسا در تلاشند تا راهکارهای مناسبی را برای استخراج سوخت موشک از خاک مریخ توسعه دهند.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این اقدام ناسا در قالب بخشی از یک سیستم موسوم به استفاده از منابع در محل (ISRU) انجام می شود که امکان استخراج آب از خاک مریخ و تبدیل آن به اکسیژن و هیدروژن با استفاده از الکترولیز را فراهم می کند. در مرحله بعد این سیستم هیدروژن را با کربن موجود در اتمسفر مریخ ترکیب می کند تا متان تولید شود. این ماده به عنوان سوخت موشک مورد استفاده قرار می گیرد.


یکی از مهم ترین چالش های پیش رو در ماموریت مریخ، عدم امکان حمل سوخت کافی برای بازگشت به زمین است. به همین علت قرار است ناسا سیستم ISRU را قبل از اعزام انسان ها به مریخ، آماده کرده و به همراه ربات هایی برای گردآوری خاک سطحی به سیاره سرخ ارسال کند. بدین ترتیب سوخت مورد نیاز فضانوردان برای بازگشت به زمین از چند سال قبل توسط این سیستم آماده خواهد شد.

پژوهشگران بر این باورند که این فناوری امکان زندگی و کار در مریخ و همچنین بازگشت به زمین را برای انسان ها فراهم خواهد کرد.
اطلاعات تفصیلی این پروژه را سرپرست گروه مسئول پروژه در ناسا در حساب کاربری شخصی خود در نشریه IEEE Spectrum منتشر کرده است.
15 دی ماه 1404
پنجره پرتاب ماموریت ماه «آرتمیس ۲» روز ۶ فوریه ۲۰۲۶ باز میشود
15 دی ماه 1404
آشنایی با پادکست جهان کنجکاو ناسا (NASA’s Curious Universe)
3 دی ماه 1404
۱۰ پرواز فضایی برتر که در سال ۲۰۲۵ رقم خوردند
3 دی ماه 1404
«جرد آیزاکمن» اکنون رئیس ناسا است
15 آذر ماه 1404
هیوستون، ما یک پادکست داریم
15 آذر ماه 1404
ساخت سریعترین نانوپهپاد جهان

















































