نخستین پرواز هواپیمای الکتریکی نروژی انجام شد (+تصاویر)
پرواز ۱۰ دقیقهای گذشته تنها با استفاده از نیروی برق انجام شد و طی آن مانور سازندگان آن توانستند تست کنترل و همچنین ثبات استاتیک و دینامیکی هواگرد را انجام دهند.
پیشنمونه هواپیمای الکتریکی دوزیست "P۲ Xcursion" شرکت "Equator" اولین پرواز خود را در آسمان پارک فناوری "Eggemoen" در نروژ، انجام داد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، "اسکیل آمدال"(Eskil Amdal) خلبان نخستین پرواز این هواگرد دو نفره بود. البته قابل ذکر است که این هواگرد پیشتر نیز پرواز در ارتفاع کم و اثر زمین را در ماه ژوئن ۲۰۱۸ انجام داده بود. اثر زمین (Ground effect) در هواگرد ثابتبال به حالتی گفته میشود که هواگرد در نزدیکی یک سطح ثابت(مانند زمین) در حال حرکت باشد، در این حالت نیروی برآر افزایش و نیروی پسار کاهش مییابد.
پرواز ۱۰ دقیقهای گذشته تنها با استفاده از نیروی برق انجام شد و طی آن مانور سازندگان آن توانستند تست کنترل و همچنین ثبات استاتیک و دینامیکی هواگرد را انجام دهند.
در این پرواز ۳۵ دقیقهای، هواگرد مذکور تنها از موتور ۹۷ کیلووات M۹۷ با باتری لیتیوم یونی با وزن ۱۰۰ کیلوگرم (۲۲۰ پوند) استفاده کرد.
با این حال، شرکت سازنده میگوید که نسخههای بعدی این هواگرد قادر خواهند بود تا به مدت ۱۰۵ دقیقه در ارتفاع باقی بمانند و هنگامی که از مولد الکتریکی خود و موتور دیزل "وانکل" برای تأمین انرژی برق گرفت، قادر خواهد بود تا حداکثر شش ساعت پرواز کنند.
P۲ Xcursion با ساختار کامپوزیتی آن تنها ۷۵۰ کیلوگرم (۱۶۵۳ پوند) وزن دارد، اما میتواند تا ۲۴۰ کیلوگرم (۵۲۹ پوند) بار را حمل کند. حداکثر سرعت پرواز آن ۱۳۰ گره (۱۵۰ مایل در ساعت، ۲۴۱ کیلومتر در ساعت) و حداکثر برد آن ۸۴۵ نانومتر (۹۷۲ مایل، ۱۵۶۵ کیلومتر) است.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)