مسابقه «چالش طراحی منظومه ماهوارهای»، بهمن 1398
پیشرویداد این مسابقه ۱۱ مهرماه برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان فضایی ایران از برگزاری رویداد مسابقهمحور «چالش طراحی منظومه ماهوارهای» خبر داد و از علاقهمندان دعوت کرد در این رویداد شرکت کنند.
مرتضی براری در اینستاگرام نوشت: همگام با توسعه فناوری و پیشرفتهای علمی، فضای کارآفرینی و کسبوکارهای مبتنی بر نوآوری، بهطرز چشمگیری در حال رشد است.
وی افزود: با همکاری مرکز نوآوری فضایی کیهان و پژوهشگاه فضایی ایران رویداد مسابقهمحور «چالش طراحی منظومه ماهواره ای» را برگزار خواهیم کرد و در این رویداد تلاش می کنیم تا با استفاده از ظرفیتهای جوانان خلاق، دانشجویان و متخصصان حوزه فضایی برای رفع نیازهای صنعتی کشور و پاسخگویی به نیازهای موجود، با استفاده از منظومه ماهوارهای گام برداریم.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: این رویداد با هدف فراهم کردن بستری جهت شناسایی و تبادل ایدههای نوآورانه و خلاق در زمینه منظومه ماهواره ایبرگزار می شود.
براری اضافه کرد: پیشرویداد این مسابقه ۱۱ مهرماه برگزار خواهد شد و از همه علاقهمندان دعوت می کنم در این برنامه شرکت کنند.
امکان ثبتنام از طریق این وبسایت www.manzoumeh۲۰۱۹.ir فراهم است.
معرفی مسابقه
پرتاب ماهواره ها در نیمه دوم قرن بیستم و توسعه ماهواره های ناوبری، امکان ناوبری دقیق و آسان را به وجود آورد. پرتاب ماهواره های سامانه موقعیتیاب جهانی و تشکیل منظومه ای از این ماهواره ها مشکل تشخیص دقیق موقعیت، سرعت و زمان را صرف نظر از موقعیت، شرایط آب و هوایی و ساعت روز حل کرد و باعث شد مکان یابی نه تنها برای کشتی ها و هواپیما ها بلکه برای مردم عادی هم بسیار ساده تر شود تا جایی که امروزه تصور رفتن از جایی به جای دیگر بدون استفاده از نقشههای آنلاین و سامانههای موقعیتیاب بسیار سخت و دور از ذهن است. حل مشکل ناوبری جهانی تنها یکی از کاربردهای منظومه ماهواره هاست و از کاربردهای دیگر آن میتوان به ایجاد پوشش جهانی و یا منطقه ای برای تصویربرداری، مشاهده زمین و حتی ایجاد پوشش اینترنت و بسیاری کاربردهای دیگر اشاره کرد.
استفاده از خدمات ماهواره ای علاوه بر اینکه زندگی روزمره را برای خیلی از انسان ها ساده تر و دلپذیرتر می کند نیازمندی های بخش های صنعتی و کشاورزی و ... را نیز با سرعت و قابلیت اطمینان بیشتر مرتفع می کند. بر همین اساس میزان توجه به بخش فضایی در کشور ما در ده سال اخیر رشد قابل ملاحظه ای داشته و طراحی و ساخت ماهواره ها با کاربردهای مختلف و رسیدن به توانایی پرتاب ماهواره ها توسط متخصصان داخلی، باعث علاقه مند شدن صنایع داخلی به استفاده از خدمات ماهوارهای شده است. در میان این صنایع، مسائل و چالش هایی وجود دارد که میتوان با استفاده از کاربردهای ماهواره ها و منظومه ماهواره ها، برای آن چالش ها راه حل های پایدار و قابل اطمینان پیدا کرد. به همین دلیل تصمیم برآن شد که با برگزاری یک مسابقه با هدف حل این چالش ها با استفاده از منظومه ماهواره ای، از یک سو توانایی متخصصان داخلی در حل یک ماموریت فضایی و طراحی مفهومی ماهواره ها سنجیده شود و از سوی دیگر با بیان نیازهای واقعی صنایع کشور و طراحی ماموریت ها بر اساس آنها گامی در حل مشکلات و رفع نیازهای کشور در زمینه های مختلف برداشته شود.
- 20 دی ماه 1399
فن چالش فضایی موتور با پیشران فوق سرد (دی-بهمن 99) - 17 شهریور ماه 1399
مسابقه طراحی و ساخت ماهواره پیکو (مهر 99) - 30 مرداد ماه 1399
مسابقه الو ماهواره، سازمان فضایی ایران (1399) - 11 تیر ماه 1399
اولین مسابقه ملی طراحی هواگرد عمودپرواز (تیرماه 99) - 8 مهر ماه 1398
بوت کمپ محصول پهپاد، پردازش تصویر و هوافضا (مهرماه 98) - 26 شهریور ماه 1398
هشتمین دوره مسابقات ملی کن ست ایران، اسفند 98