ساخت ماکت هواپیما با جزییات باورنکردنی (+تصاویر)
این پسر 9 سال را صرف ساختن یک مدل کاغذی باورنکردنی از هواپیمای جت بویینگ 777 کرده است. شاهکار او وقتی چشمگیرتر میشود که بدانیم او هیچ آموزش مهندسی ندیده است.
این پسر 9 سال را صرف ساختن یک مدل کاغذی باورنکردنی از هواپیمای جت بویینگ 777 ایر ایندیا کرده است.
لوکا ایاکونی-استوارت میگوید که او "آدم دیوانهای است که عاشق هوانوردی است." این پسر 25 ساله 9 سال گذشته را در خانه والدین خود صرف ساخت ماکت بسیار دقیق از یک هواپیمای جت بوئینگ 777 کرده که کاملاً از کاغذ درست شده است.
بویینگ 777 ایرایندیا از موتورهای جت پرقدرت GE90-115B جنرال الکتریک استفاده میکند. این موتور نخستین موتور جت است که از پرههای فن ساخته شده از کامپوزیت فیبر کربن ویژه استفاده میکند. این مادهی سبک به مهندسان این امکان را میدهد تا قطر موتور را تا 134 اینچ گسترش دهند. لوکا یاکنی-استوارت میگوید: "پرهها خیلی زیبا هستند. من آنها را در موزه هنرهای مدرن در نیویورک، جایی که آنها بخشی از مجموعه طراحی بودند، بررسی کردم."
پیشنهاد
از آنجا که او میخواست همه چیز کار کند و عملیاتی باشد، او میبایست یاد میگرفت که در واقع هواپیما چگونه کار میکند. او میگوید: "سیستم معکوسکننده پیشران موتور نیاز به دانستن فوتوفن داشت. من نمیفهمیدم که چطور کار میکنند. مجبور شدم فیلمهای زیادی را ببینم."
ایکونی-استوارت، که در دبیرستان معماری تحصیل کرده بود، ابتدا در سال 2008 با دیدن این هواپیما در اینترنت علاقهمند به آن شد. او میگوید: "نسبتها خیلی خوب بودند". او تصمیم گرفت تا آن را بسازد، اما "هیچ نقشه مهندسی در دسترس نبود" بنابراین او شروع به مطالعه هواپیما از روی مدارکی کرد که به صورت آنلاین پیدا کرده بود، از جمله عکسها و کتابچه راهنمای نگهداری آن.
[۱۱ پیشنهاد خرید هدیه ویژه برای علاقهمندان به فضا و نجوم]
به گفته یکی از خلبانان بوئینگ 777 "به نظر می رسد که او دقیقا به خال زده است. این یک مدل بسیار دقیق از موتور GE90 است."
شاهکار ایکونی-استوارت وقتی چشمگیرتر میشود که بدانیم او هیچ آموزش مهندسی ندیده است.
همچنین بخوانید:
کتاب مصور ماکتساز (+دریافت)
گزارشگر GE گفتگویی را با لوکا یاکنی استوارت انجام داده است که بخشی از آن را در ادامه میخوانید.
گزارشگر جیئی: چه چیزی در مورد 777 برای شما جذابیت دارد؟ آیا در مورد ساخت هواپیماهای دیگر فکر کردهاید؟
لوکا: من همیشه طرفدار ظاهر 777، به خصوص 777-300ER بودهام. من همچنین توانستم نقشه صندلیهای بسیار دقیق ایر ایندیا (Air India) را به صورت آنلاین پیدا کنم، که باعث میشد کار طراحی داخلی سادهتر شود. تا الان به فکر ساخت چیز دیگری نبودهام. من فقط ایده را گرفتم و آن را دنبال کردم.
جیئی: ماکت شما بسیار مفصل و جزیی است. این حتی شامل بخشهای خواب برای خدمه میشود که معدودی از مردم تا به حال دیدهاند. چگونه برای این پروژه تحقیق کردید؟
لوکا: خوشبختانه، این روزها تعداد زیادی عکس و فیلم به صورت آنلاین وجود دارد که واقعاً هیچ جزئیاتی را برای تخیل به جا نمیگذارند. در طول سالیان من مجموعهای از صدها تصویر را که برای ترسیم برنامههای خودم استفاده کرده ام، جمع کردم. من همچنین دفترچه راهنمای هواپیمایی بویینگ 777-200ER را که شخصی به طور تصادفی به صورت آنلاین ارسال کرده بود گرفتم و این برای بخشهایی مانند بال که در حال حاضر طراحی میکنم بسیار فوقالعاده است.
جیئی: مدلهای دو موتور GE90-115B بسیار زیبا هستند. موتور را چگونه مطالعه کردید؟ با مهندس صحبت کردید؟
لوکا: من به تحقیقات گسترده خود، از جمله عکسهایی از تقریباً از هر زاویه، اعتماد کردم. فراتر از آن، من از ابعاد بیرونی هواپیمای بویینگ از وبسایت آنها استفاده کردم تا یک ایدهی کلی از اندازه موتور بدست آورم. من با هیچ مهندس صحبت نکردم، اما یک دوست از دبیرستان که هماکنون در GE کار میکند دارم و او کمی در مورد چالشهای ذاتی در طراحی و تولید موتور گفته است.
جیئی: کار بعدی شما چه خواهد بود؟
لوکا: به نوعی شک دارم که آخرین هواپیمای ساخته شدهام باشد، اما من عجله ندارم که پروژه مشابه دیگری را، حداقل به عنوان یک سرگرمی، شروع کنم. احتمالاً میخواهم زمینههای دیگری از طراحی و سرمایهگذاری در خارج از قلمرو مدلسازی را مورد بررسی قرار دهم تا اندکی از افقهایم را گسترش دهم. خواهیم دید که آینده چه میشود!
پیشنهاد
۱۱ پیشنهاد خرید هدیه ویژه برای علاقهمندان به فضا و نجوم
- 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر) - 1 شهریور ماه 1403
برنامههای بلندپروازانه برای ساخت سکوی پرتاب و فرود روی ماه - 1 شهریور ماه 1403
آزمایش موتور فراصوت توسط استارتاپ نیو فرانتیر ایرواسپیس - 31 مرداد ماه 1403
هواپیمای فضایی استارتاپ داون ایرواسپیس به سرعت فراصوت دست یافت - 7 فروردین ماه 1403
چند ایرانی هواپیمای شخصی دارند؟
-
مهرنوش | 21 مهر ماه 1398
من یه دونه از این ماکت رو می خوام!!! -
میلاد | 3 آبان ماه 1398
عالی عالی -
احسان | 15 فروردین ماه 1399
آفرین! تا حالا ماکت هواپیمای کاغذی با این دقت ندیده بودم. -
البرز | 7 اردیبهشت ماه 1399
عجب حوصله ای! -
عرف | 12 مرداد ماه 1400
ببین شماره بده به قیمت میخرم هرچقد بگی