کاهش مصرف سوخت هواپیما با طراحی به شکل نوک قو

اکنون ایرباس نمونه‌های آزمایشی از هواپیماهای نسل جدید خود با طراحی نوک قو آماده شده است اما هنوز مشخص نیست چه زمان این هواپیماها به طور رسمی رونمایی و به‌کارگیری می‌شوند.

تاریخ ویرایش: 26 شهریور ماه 1399

طبیعت همواره الگو مناسب برای مهندسان است و این بار شرکت هواپیمایی ایرباس تصمیم گرفته است در طراحی محصولات جدید خود از غازهای وحشی الگو برداری کند.

غازهای وحشی در هنگام پرواز دسته‌های خود را به صورتی تشکیل می‌دهند که کم‌ترین میزان انرژی مصرف شده و توان بیشتری برای طی مسافت‌های طولانی داشته باشند. مهندسان شرکت ایرباس معتقدند طراحی قسمت جلویی هواپیماهای این شرکت به شکل نوک قو می‌تواند مصرف انرژی را ۵ تا ۱۰ درصد کاهش دهد.

کاهش مصرف سوخت هواپیما با طراحی به شکل نوک قو

جین برایس دورمن یکی از مدیران ارشد ایرباس گفت: با وجود پیشرفت‌های گسترده در صنایع هواپیمایی هنوز هم طبیعت الگویی مناسب برای ارتقای کیفی طراحی هواپیماها است. پرواز به شکل V تا حد زیادی برای صرفه‌جویی در انرژی موثر است و قطعا ایرباس در آینده بیش از گذشته به نحوه پرواز غازهای وحشی در طراحی هواپیماهای خود توجه می‌کند.

علاوه بر تغییر در طراحی قسمت جلویی هواپیماهای ایرباس احتمالا در آینده برخی از مشخصه‌های فنی موتورها نیز تغییر خواهد کرد. بر اساس آنچه بخش فنی این شرکت اعلام کرده نوع ورود و خروج هوا به موتورها در میزان مصرف سوخت تاثیرگذار است و با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید می‌توان مسیر خروج هوا را تغییر و مصرف انرژی را کاهش داد.

همچنین بخوانید: مخازن سوخت هواپیما

باتوجه به اینکه بیماری کرونا تا حد بسیار زیادی میزان مسافرت‌ها در سراسر دنیا را کم کرد و در نتیجه درآمدزایی شرکت‌های حمل‌ونقل هوایی نیز کاهش یافت شرکت‌هایی نظیر ایرباس و بوئینگ تصمیم گرفتند برای تامین منابع مالی مورد نظر خود در نوع طراحی هواپیماها تجدید نظر کرده و با پایین آوردن مصرف انرژی در محصولات خود هزینه لازم برای تامین سوخت هواپیماها را کمتر کنند.

اکنون ایرباس نمونه‌های آزمایشی از هواپیماهای نسل جدید خود با طراحی نوک قو آماده شده است اما هنوز مشخص نیست چه زمان این هواپیماها به طور رسمی رونمایی و به‌کارگیری می‌شوند.

منبع: آنا

در ادامه بخوانید: ایرباس نخستین سوخت‌گیری تمام خودکار هوایی جهان را انجام داد

بیشتر بخوانید
تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi