ساخت سازههای فضایی در مدار زمین با روبات عنکبوتی
پژوهشگران به دنبال طراحی و ارسال روباتهای شبهعنکبوتی برای ساخت سازههای فضایی غولپیکر در مدار زمین هستند.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان، محققان شرکت Tethers Unlimited در حال طراحی سیستمی موسوم به SpiderFab هستند که از رباتهای شبهعنکبوتی برای ساخت و مونتاژ سازههای غولپیکر در مدار زمین و فراتر از آن در هر نقطهای از منظومه شمسی استفاده میکند.
یافتههای کاوشگر چینی بر روی ماه
فضاپیمای Chang'E-3 در 14 دسامبر سال 2013 بر روی سطح ماه نشست و اندک ساعاتی پس از این فرود، مدارگردی به نام Yutu از این فضاپیما خارج شد و در مسیری زیگزاگی شروع به حرکت بر روی سطح ماه کرد.
بر روی این مدارگرد، تجهیزات حسگری مختلفی وجود داشت که یکی از آنها رادار نفوذکننده ماه (LPR) نام داشت که قادر به کنکاش 400 متری زیر سطح این قمر بود.
انتقال سپر حرارتی کپسول اوریون برای تحقیقات تکمیلی
سپر حرارتی کپسول فضایی اوریون برای انجام تحقیقات بیشتر و حذف بقایای موجود بر سطح آن، به مرکز پرواز فضایی مارشال در آلاباما منتقل شد.
مهندسان ناسا در حال بررسی و گردآوری داده برای ارزیابی عملکرد سپر حرارتی و تعمیر آن برای آزمایشهای بعدی هستند.
فراز و نشیبهای هوافضای ایران در سال ۹۳
سال ۹۳ را می توان سال تغییر ساختار سازمان فضایی ایران نامید که این تصمیم بر سایر برنامه ها و پروژه های حوزه فضا نیز تاثیر گذاشت و بسیاری از پروژه های فضایی کشور تحت تاثیر این تغییرات، دچار تغییر در برنامه زمان بندی شدند.
عمده اتفاقات مهم حوزه فضای کشور در نیمه دوم سال ۹۳ و پس از نهایی شدن تصمیمات برای ساختار جدید سازمان فضایی ایران به عنوان متولی عرصه فضای کشور اتفاق افتاد و در این سال پروژههایی چون پرتاب ماهواره و انجام مقدمات اعزام انسان به فضا دستخوش این تغییرات قرار گرفت.
نخستین ماهواره نسل جدید و بومی چین در سال 2015 به فضا پرتاب شد
مسوولان شرکت هوافضای چین اعلام کردند: این ماهواره با نام «بیدو» دوشنبه شب از پایگاه ماهواره ای «شی جانگ» در مرکز «سی چوان» در جنوب غرب این کشور به فضا پرتاب شده است.
سامانه ماهوارهای ناوبری بیدو، از جمله طرحهای تحقیقاتی - فضایی چین به منظور توسعه سامانه ناوبری ماهواره ای مستقل به شمار میرود.