خداحافظی با «روزتا»، پایان ماموریت کاوشگر فضایی اروپا
پایان ماموریت «روزتا» روز جمعه با «خودکشی» این سفینه به پایان رسید. این فضاپیما بهگونه ای طراحی نشده بود تا به زمین بازگردد.
روز جمعه ۹ مهر (۳۰ سپتامبر) روز مهمی برای دست اندکاران این پروژه بزرگ بینالمللی در آژانس فضایی اروپایی بود. در این روز رزتا در مسیر برخورد عمدی با این ستاره دنباله دار قرار گرفت.
شعار و پوستر منتخب هفته جهانی فضا، 2016، مهر 1395
هفته جهانی فضا طبق رسم همه ساله از تاریخ 4 الی 10 اکتبر برابر با 13 الی 19 مهرماه در سال جاری برگزار میگردد. در همین راستا سازمان فضایی ایران متولی برگزاری این مناسبت در کشور مطابق روال هر ساله با مشارکت نهادها و سازمانها مبادرت به تشکیل ستاد راهبردی هفته جهانی فضا و کمیتههای مرتبط با این مناسبت نمود.
کاوشگر «فیله» پس از یک سال پیدا شد (+تصاویر)
اکنون تصاویر جدید که روزتا مخابره کرده، حدس قبلی را تایید میکنند که کاوشگر فیله واقعا زیر بر آمدگی یک صخره قرار گرفته است. این فرودگر در حالی یافت شد که دانشمندان قصد داشتند در چند هفته آینده به ماموریت روزتا پایان دهند و این مدارگرد پس از سقوط روی سطح دنبالهدار، به پایان عمر عملیاتیاش برسد.
تبدیل کاوشگر به حامل ماهوارههای مکعبی
سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) قصد دارد یک کاوشگر را به حاملی برای ماهوارههای مکعبی تبدیل کند. گواهی ایمنی این کاوشگر در ماه اکتبر صادر شده و اولین محموله آن یک ماهواره سه کیلوگرمی ساخت دانشگاه توکیو است که به مدار بیضوی زمین در ارتفاع حدود ۲۰۰ کیلومتری پرتاب خواهد شد. هدف از این کار کاهش هزینههای پرتاب و ایجاد امکان پرتاب با هزینههای چند میلیون دلار است.
تولید ماهوارههای سنجشی و مخابراتی در ایران
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهوارههای مکعبی با تکنولوژیهای جدید که دانشگاه نوشیروانی بابل دسترسی خوبی در این زمینه دارد در ایران در حال توسعه است، افزود: به عنوان مصاحبه دانشجویی ساخت ماهوارههای مکعبی را مطرح کردیم.
آشنایی با روبات «کانادارم دو» ساخته سازمان فضایی کانادا
شهرت کانادا در رقابتهای روباتیک فضایی جهانگیر است؛ رباتهای بزرگی همچون «کانادارم دو» روباتهایی هستند که برای ساخت و تعمیر فضاپیماها در ایستگاه فضایی بینالمللی به کار می رود، در این کشور طراحی شده است.
کاوشگر شیاپارلی اروپا مهر امسال به مریخ میرسد
کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli)، بخشی از محمولهای است که در راه سیاره سرخ قرار دارد و در واقع آزمونی برای سیستم فرود سازمان فضایی اروپا محسوب میشود. این کاوشگر به همراه یک ماهواره بررسی گازها به مدار مریخ میرود و از آنجا روی سطح این سیاره فرود میآید.
دریافت مجوز ساخت ماهنشین تجاری توسط شرکت مون اکسپرس
شرکت موناکسپرس (Moon Express) روز ۱۳ مرداد سال جاری اعلام کرد موفق به کسب تأیید دولت آمریکا برای ساخت ماهنشین تجاری شده است. سازمان هوانوردی آمریکا اعلام کرده است پرتاب این محموله هیچ گونه خطر جانی، مالی و ایمنی ندارد و نقض قوانین امنیت ملی و بینالمللی آمریکا را در پی نخواهد داشت.
انتصاب سه عضو شورای عالی فضایی توسط رئیس جمهور
با حکم رییس جمهوری، خانم دکتر الهام امین زاده و آقایان دکتر سید مصطفی صفوی همامی و مهندس سید حسن شفتی به عنوان اعضای شورای عالی فضایی منصوب شدند. این احکام در اجرای تبصره 2 ماده 3 اساسنامه شورای عالی فضایی مصوب بیست و پنجم بهمن ماه 83 هیات وزیران صادر شده است.
شورای عالی فضایی
شورای عالی فضایی نام عالیترین مرجع رسیدگی به مسائل فضایی ایران است. این شورا دارای چندین عضو بوده و زیر نظر رئیس جمهور ایران به مسائل مربوطه رسیدگی میکند.