رئیس مرکز ملی فضایی ایران: فضا را به زندگی روزمره مردم وارد می‌کنیم

منوچهر منطقی در خصوص مهم‌ترین اولویت‌های این مرکز در برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی کشور، گفت: در آینده، فضا بخشی از زندگی مردم خواهد بود البته امروز هم جزیی از زندگی عادی مردم شده است و مرکز ملی فضایی قصد دارد مقوله فضا را وارد زندگی مردم و جامعه کند و از نگاه صرفا تخصصی و نظامی به آن بکاهد.

پرواز نمایشی سوخوهای روسی در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی هوایی کیش

در نمایشگاه امسال بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی و خارجی از کشورهای آلمان ، ایتالیا ، مالزی ، انگلستان ، روسیه ، ترکیه ، آمریکا و ژاپن و فرانسه حضور دارند که فرصت مناسبی برای انجام تعامل و همکاری بین شرکت‌های داخلی و خارجی فراهم است.

یافتن سرنخ‌هایی از کاوشگری که 13 سال پیش به مریخ پرتاب شد

مریخ‌نشین بیگل 2 در سال ۲۰۰۳ همراه با مدارگرد «مارس اکسپرس»، متعلق به آژانس فضانوردی اروپا (ESA)، راهی فضا شد اما دیگر هیچ اثری از آن یافت نشد و به یکی از رازهای عجیب تاریخ اکتشافات مریخ تبدیل شد.

26 آبان 95: هشتمین نمایشگاه بین‌المللی هوایی ایران در کیش گشایش یافت

دراین نمایشگاه که در فضایی به وسعت یک هزار و 700 متر مربع برپا شده بیش از 100 شرکت داخلی از سازمان ها و موسسات هوایی، هوافضایی، هوانوردی، مراکز تحقیقاتی و ساخت، موسسه های پژوهشی، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، شرکت‌های تولیدی، صنعتی و بازرگانی و همچنین شرکت های خارجی از کشورهای آلمان، روسیه، ایتالیا، انگلیس، ژاپن، لهستان، لتونی، سنگاپور، مالزی، ترکیه، فرانسه و اوکراین در مرکز نمایشگاه های بین المللی جزیره کیش حضور دارند.

سیستم دفاع ضدپهپادی وارد بازار می شود

سازمان امنیت هوایی آلمان (DFS) اعلام کرده که در آلمان بیش از 400 هزار پهپاد فعالیت می‌کنند که بیشتر آنها صاحبانی شخصی دارند. این پهپادها از اسباب‌بازی‌های پرنده و هواپیماهای باری که می‌توانند چندین کیلوگرم را از یک منطقه به منطقه‌ای دیگر منتقل کنند، تشکیل شده اند.

استفاده از سامانه‌ی «لیدار» به منظور شناسایی علائم حیات در مریخ

دانشمندان به تازگی از سیستم هواشناسی «لیدار» برای شناسایی احتمال وجود حیات روی سیاره مریخ استفاده می‌کنند. مرکز پرواز فضایی گودارد (Goddard) ناسا ابزار جدیدی برای این کار ابداع کرده است که به عنوان حس بویایی برای مریخ‌نورد عمل می‌کند و از این طریق به محققان در کشف شواهدی از وجود حیات در مریخ کمک می‌کنند.

تخصیص ردیف بودجه مستقل؛ راه برون‌رفت پروژه های هوافضا از توقف

رییس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به تامین نشدن بودجه برای اجرای پروژه‌های کلان ملی هوافضا دراین پژوهشگاه گفت: باید برای پروژه‌های صنعت هوا‌فضا، ردیف مستقلی در بودجه برنامه‌های ششم و هفتم دیده شود.

فضانوردان در معرض آسیب جدی به عضلات کمر قرار دارند

ناسا تصمیم دارد برای برطرف این مشکل تغییری در رژیم روزانه‌ی فضانوردان به وجود بیاورد تا فضانوردان با مشکلات فیزیکی کمتری مواجه شوند. این سازمان انجام یکسری ورزش‌های جدید را پیشنهاد کرده که فضانوردان روزانه به مدت ۲ ساعت باید آن‌ها را انجام دهند تا مقاومت عضله‌ها و استخوان‌ها حفظ شود.

مریخ‌نشین اروپایی «شیاپارلی» به دلیل یک باگ کامپیوتری سقوط کرده است

«آندرا اکومازو»، مدیر ماموریت‌های سیاره‌ای آژانس فضایی اروپا، می‌گوید که تمام این‌ها نشانگر این موضوع هستند که اشکال پیش‌آمده، نرم‌افزاری است. تیم پروژه‌ی اگزومارس می‌خواهد تا فرود شیاپارلی را بازسازی کند تا مشکل اصلی را در بیاورند.

اینفوگرافیک: سفر با سرعت نزدیک به نور به اجرام عالم چقدر طول می‌کشد؟

سریع‌ترین فضاپیماهایی که تا به حال توانسته‌ایم بسازیم با سرعت بین ۵۰ تا ۷۰ کیلومتر بر ثانیه سفر می‌کنند. این درحالیست که سرعت نور حدود ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه است. بنابراین ما نهایتا توانسته‌ایم چیزهایی بسازیم که با کسر کوچکی از سرعت نور حرکت می‌کنند.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
هفته جهانی فضا 2024 با شعار «فضا و تغییرات اقلیمی» (+پوستر)