امضای سند همکاری فضایی ایران و بولیوی

گسترش و توسعه روابط علمی و فنی آکادمیک در حوزه فضا و در زمینه های مورد علاقه دو کشور، همکاری میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، مؤسسات عمومی و خصوصی، همکاری برای تبادل فناوری، تخصص و تجهیزات و غیر منابع مربوطه، تبادل تجربیات در طراحی و ساخت ماهواره، تجهیزات آزمایشگاه فضایی، آموزش نیرو و تبادل دانشمدان و متخصصان فنی از مهمترین محورهای این سند همکاری است.

گزارش رئیس پژوهشگاه هوافضا از وضعیت فناوری هوافضا در ایران

به گزارش ایسنا، بر پایه‌ی اسناد بالادسـتی نظام، هوافضا از اهمیت ویـژه‌ای برخوردار و در نقشـه جامع علمی کشـور، هوافضـا دارای اولویت «الف» است. تخمین بازار بیش از 3 هزار میلیارد دلار هواپیماهای تجاری تا 20 سـال آینده و افزایش تقاضا برای مشاهده زمین از طریق ماهواره‌ها موجب شده است که تا در سند هوافضا در دو بخش هوایی و فضایی، اهداف کلانی در نظر گرفته شود.

طرح مفهومی نوآورانه از بالگردهای آینده

یک پژوهشگر ایده‌پرداز با الهام گرفتن از زنبورها و نحوه پرواز و فرود آنها بر روی سطوح مختلف، طرح خلاقانه‌ای از بالگردهای آینده ارایه کرده است. این فناوری جدید فعلا در حد یک ایده مفهومی است و هنوز مشخص نیست که چه زمانی به مرحله تولید انبوه برسد.

پرتاب نخستین ماهواره کوانتومی ضد هک جهان به فضا توسط چین

این ماهواره که کار ساخت آن از سال 2008 در موسسه فیزیک شانگهای وابسته به آکادمی علوم چین آغاز شد، در چارچوب برنامه کوانتومی چین تهیه و به فضا پرتاب شد تا بتواند زمینه ساز ایجاد شبکه جهانی ارتباطات کوانتومی چین از سال 2030 باشد.

چین به دنبال ساخت هواپیمای جت فراصوت جهت سفر فضایی به ارتفاع زیرمداری زمین

چین در حال ساخت هواپیمای جت فراصوت (مافوق صوت) است که می‌تواند فضانوردان و چه بسا افراد عادی را به لبه فضا ببرد. این هواپیما مدت زمان و هزینه سفرهای فضایی را به اندازه قابل توجهی کاهش می دهد.

چین نخستین ماهواره کوانتومی ضد هک جهان را به فضا پرتاب می‌کند

چین نخستین ماهواره ارتباط کوانتومی جهان را در چند روز آینده به فضا پرتاب می‌کند که از ویژگی‌های امنیتی فوق‌العاده بالای ضدهک برای جلوگیری از شنود و رهگیری برخوردار است. اگر این ماهواره با موفقیت عمل کند، می‌تواند راه را برای یک سیستم ارتباطی ضدهک هموار کند.

انتصاب سه عضو شورای عالی فضایی توسط رئیس جمهور

با حکم رییس جمهوری، خانم دکتر الهام امین زاده و آقایان دکتر سید مصطفی صفوی همامی و مهندس سید حسن شفتی به عنوان اعضای شورای عالی فضایی منصوب شدند. این احکام در اجرای تبصره 2 ماده 3 اساسنامه شورای عالی فضایی مصوب بیست و پنجم بهمن ماه 83 هیات وزیران صادر شده است.

شورای عالی فضایی

شورای عالی فضایی نام عالی‌ترین مرجع رسیدگی به مسائل فضایی ایران است. این شورا دارای چندین عضو بوده و زیر نظر رئیس جمهور ایران به مسائل مربوطه رسیدگی می‌کند.

موفقیت پژوهشگران ایرانی درتولید پوشش‌های رادار گریز هواپیما با فناوری نانو

پژوهشگران دانشگاه‌های تبریز و صنعتی سهند با بهره‌گیری از نانوذرات در ساختار پوشش های بدنه هواپیما موفق شدند پوشش های رادارگریز تولید کنند. این پوشش های آزمایشگاهی می توانند در صنایع هواپیماسازی کاربرد داشته باشد.

ایده‌های جدید ناسا در هوانوردی اعلام شد

سازمان ناسا پنج فناوری پاک را برگزیده تا تحولی در صنعت هوانوردی دنیا ایجاد کند. قرار است با به‌کارگیری ایده‌های برتر، آلایندگی‌های زیست‌محیطی هواپیماها و همچنین مصرف سوخت آن‌ها در یک دهه آینده کاهش یابند.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری