نخستین ماهواره ویژه مخابراتی چین راهی فضا شد
چین که برنامه فضایی پرهزینهاش را نماد ظهور خود در بین قدرتهای جهان تلقی میکند، در سال گذشته میلادی (2015)، 19 ماموریت فضایی انجام داد و از قصد خود برای انجام بیش از 20 ماموریت فضایی در سال جاری میلادی (2016) خبر داده است.
مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری ریاست جمهوری
مركز همكاریهای فناوری و نوآوری ریاست جمهوری در سال 1362 با هدف ارائه مشاوره علمي و صنعتي به مجموعه دستگاههاي سياستگذاري و اجرايي كشور، آغاز بهكار نمود.
اهمیت اقتصادی صنعت هوافضا
یکی از مهمترين ويژگيهاي اين صنعت نوظهور، تكثر استعمال فناوريهاي نوین در زيرشاخههای آن است؛ كه علاوه بر خدمترسانی مدرن و افزايش سطح رفاه در جامعه، موجبات پيشرفت علمي و فناوری را فراهم ميآورد.
ماهواره مصباح آماده پرتاب است/ماهواره ناهید در مراحل نهایی
معاون فناوری فضایی سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره مصباح که با همکاری ایران و ایتالیا طراحی و ساخته شده، آماده پرتاب است. ماهواره ناهید نیز مراحل نهایی ساخت خود را طی می کند و امسال پرتاب می شود. تاکنون طراحی و ساخت ماهواره های رصد، نوید، ظفر، دوستی و آت ست در دستور کار سازمان فضایی ایران بوده است.
شرکت اسپیساکس (SpaceX)
اسپیسایکس (SpaceX)، نام یک شرکت تولیدکننده محصولات صنایع هوافضایی تجاری در آمریکا است. این شرکت در سالِ ۲۰۰۲ در کالیفرنیا توسط ایلان ماسک بنیانگذار پیپل و تسلا موتورز تاسیس شد.
سازمان پژوهشهای فضایی هند، ایسرو (ISRO)
سازمان پژوهشهای فضایی هند که با نام کوتاه ایسرو (ISRO) شناخته میشود، آژانس فضایی اصلی هند است و بزرگترین آژانس فضایی دولتی دنیا بهشمار میرود. هدف اصلی این سازمان توسعه فناوری فضایی و کاربرد آن در منافع ملی است.
ماهنامه «فناوری فضایی»، شماره 6
ماهنامه علمي، خبري و تحليلي فناوي فضايي، جديدترين نشريه علمي كشور است كه با تهيه آن از انواع مطالب، گزارشها و تحلیلهای جذاب و متنوع در حوزه فضا و فناوریهای فضایی، آخرین اکتشافات و پیشرفتهای این حوزه باخبر خواهيد شد.
استفاده از اینترنت پرسرعت ماهوارهای برای تماشای مسابقات فوتبال
این فناوری اروپایی توسط چندین شرکت و سازمان طراحی شده است. بودجه آن را آژانس فضایی اروپا تامین می کند. نمونه اولیه آن تا کنون در پرولیگ (لیگ حرفه ای) ایتالیا آزمایش شده است.
به کمک پیشرفت صنعت مخابرات و ماهواره، تماشاچی می تواند در آینده مسابقه ورزشی را طوری تماشا کند که انگار از استادیوم آن را می بیند.
پرورش پهپاد در آزمایشگاه، به کمک فناوری نوظهور کمپیوتر (Chemputer)
زمانیکه با فناوری چاپگر سهبعدی، قسمتهای مختلفی از یک دستگاه را میتوان ساخت، این بار با فناوری "Chemputer" پژوهشگران قادر به تسریع فعل و انفعالات شیمیایی در مولکول می شوند که این امر باعث می شود یک هواپیمای پهپاد با مواد شیمیایی تولید شود و به جای تخصیص دادن چند ماه برای ساخت آن، فقط چند هفته مراحل تولید پهپاد به طول بیانجامد.
مرکز ملی فضایی ایران
ستادهای توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی، دریایی، و همچنین مرکز ملی فضایی به انضمام فعالیتهای مربوط به توسعه فناوریهای ریلی و جادهای، در قالب ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حملونقل پیشرفته پیگیری خواهد شد.