تصویر ناسا از جشن فضا در کوتاه‌ترین شب سال

تقریبا ساعاتی پس از انقلاب زمستانی، یک باد خورشیدی قوی جریان پیدا کرد و توده‌ای از ذرات پرانرژی را از سمت میزبان منظومه شمسی به میدان مغناطیسی زمین کوبید که منجر به نمایش شفق‌های قطبی در شمال کانادا شد.

رییس مرکز ملی فضایی: راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان مسلط بر کاربری فضا در اقتصاد

کاربران دربخش کاربری فضا در اقتصاد، دولتی اما کسانی که این کار را انجام می دهند عمدتا بخش خصوصی هستند؛ درحال حاضر یک طیف از شرکت های دانش بنیان در این زمینه در حال راه اندازی هستند که بر کاربری های فضایی در اقتصاد تسلط داشته و این کاربری ها را برای نهادهای مختلف اجرا می کنند.

ماهواره لیزری ناسا برای حفاظت از قطب

اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرده است که سیستم تازه لیزری‌ای را برای حفاظت از محیط زیست قطب فعال کرده است. ماهواره CALIOP که از سال 2006 مشغول به کار شده بود، یکی از فعالیت‌های زیست‌محیطی ناسا محسوب می‌شود که از مدار زمین، به بررسی اقیانوس منجمد و غیرمنجمد برای یافتن پلانکتون‌ها می‌پرداخت.

کاوشگرهای برتر مسابقه Lunar XPrize گوگل سال آینده به ماه می روند

کاوشگر دو گروه از شرکت کنندگان مسابقه Lunar XPrize به میزبانی گوگل سال آینده به ماه می رود. یکی از اهداف این مسابقه تشویق بخش خصوصی برای همکاری در پروژه های فضایی است و این توافق نمونه بزرگی از همکاری گروه های خصوصی برای برداشتن یک گام بزرگ در زمینه اکتشاف فضا است.

پروژه ارسال مرسولات پستی با پهپاد در کیش/تجاری‌سازی پروژه‌های فضایی

رییس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به فعالیت های این پژوهشگاه در بخش فنی و مهندسی گفت: پروژه ارسال مرسوله های پستی با استفاده از پهپاد به صورت پایلوت در کیش اجرا خواهد شد. حدادپور ادامه داد: در طول 30 سال گذشته هزار پروژه افتخار آمیز در پژوهشگاه انجام شده است و سعی داریم تجاری سازی آن را انجام دهیم.

نخستین ماهواره نظارت بر کربن جهان توسط چین راهی فضا شد

چین امروز پنجشنبه نخستین ماهواره سنجش دی اکسید کربن جهان را با یک فروند راکت «لانگ مارچ 2 دی» به فضا پرتاب کرد. آکادمی علوم چین وزن این ماهواره را 620 تن ذکر کرده و اعلام کرد که به مدار 700 کیلومتری بالاتر از سطح زمین پرتاب شده است و اصلی ترین ماموریت آن سنجش و ارزیابی کربن در جو است.

طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا سال آینده به اتمام می‌رسد

دو ماهواره سنجشی امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید در مراحل پایانی تجمیع و تست ماهواره قرار دارد و به‌زودی آماده پرتاب خواهد شد. طراحی بالن مخابراتی تدبیر ۱ (بام) انجام شده و آزمایش بالن مقید نیز به زودی انجام خواهد شد.

اهمیت دانش فضایی از دیدگاه امنیت، اقتصاد و رفاه ملی/داشتن ماهواره سنجش از راه دور حیاتی است

رئیس مرکز ملی فضایی ایران از افزایش رفاه ملی به عنوان سومین اهمیت دانش فضایی نام برد و اظهار داشت: «بسیاری از کشورها برای کاهش تلفات جاده‌ای از دانش فضایی برای یافتن نزدیک‌ترین محل خدمات بیمارستانی بهره می‌برند».

موشک سوخت جامد ژاپن با موفقیت به فضا پرتاب شد

در تازه‌ترین تلاش ژاپن برای ماندن در بازار پرتاب‌های موشکی، این کشور یک موشک سوخت جامد را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. این موشک هشت متری که اپسیلون-۲ نام دارد، دیروز (سه‌شنبه) از پایگاه فضایی یوچینورا در جنوب ژاپن به فضا پرتاب شد و ماهواره‌ای را برای بررسی تشعشات اطراف زمین، در مدار قرار داد.

عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی از مقابل خورشید (+عکس)

ناسا به تازگی تصویری ترکیبی را از گذر ایستگاه فضایی بین‌المللی از برابر خورشید منتشر کرده است. ناسا می‌گوید که این تصویر از 10 فریم تشکیل شده که سایه ایستگاه فضایی را در زمان عبور از برابر خورشید با سرعت هشت کیلومتر در ثانیه نمایش می‌دهد.

تبلیغات
گپ جی پی تی -  چت جی پی تی 4o پلاس
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
خرید تلسکوپ
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi