آیا میتوان سیارکها را از مسیرشان منحرف کرد؟/ پروژه «آیدا» طرح مشترک ناسا و اِسا، جسورانهتر از روزتا
آژانس فضایی اروپا و ناسا فضاپیمای کوچکی را به فضا میفرستند تا ببینند اگر سیارکی در مسیر حرکت خود به کره زمین برخورد کند، چه اتفاقی رخ میدهد. برنامه آژانس فضایی اروپا در این طرح مشترک، «ماموریت برخورد به سیارک» یا «اِیم» نام دارد. این آژانس قرار است در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای «ایم» را به مجموعه سیارکهایی که «دیدیموس» نام دارند، بفرستد.
ساختار شبکه "MRO" اویونیک کشور ارائه میشود
رییس کارگروه اویونیک ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی از ارائه ساختار شبکه "MRO" اویونیک کشور خبر داد و گفت: این ساختار بر اساس پتانسیلها و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان تعریف شده است.
دوربین سلفیهای هوایی (+تصاویر)
به تازگی دوربینی در قالب پهپاد ساخته شده است که حین پرواز، عکسبرداری میکند و به اندازهای کوچک است که داخل جلد گوشی هوشمند جا میگیرد. این دوربین در هوا معلق میماند و برای لحظاتی تصویربرداری میکند. تمام سختافزار این دستگاه در یک بستهبندی کوچک تعبیه شده است. تاکنون شماری از این دست پهپادهای سلفی تولید شده که از سال گذشته وارد بازار شدهاند.
رونمایی از هواپیمای مسافربری مافوق صوت XB-1 (+تصاویر)
اگرچه هواپیمای XB-1 به طور قابل ملاحظهای کوچکتر از هواپیماهای تولیدی است، اما استخوانبندی مشخص مقامات کارخانه Boom اعلام کردهاند که طراحی این هواپیما براساس درسهای آموخته شده از ساخت و عملیاتی کردن کنکورد مشترک انگلیس و فرانسه است.
ارسال پیشرفتهترین ماهواره هواشناسی ناسا به مدار (+تصاویر)
ماهواره GOES-R یکی از پیشرفتهترین ماهوارههای ثابت هواشناسی توسط ناسا پرتاب شد. این ماهواره قابلیت عکسبرداری بسیار واضحتر و سریعتری را نسبت به ماهوارههای هم نوع خود دارد. تعداد کانالهای انتقال داده در این ماهواره سه برابر ماهوارههای فعلی و وضوح تصاویر ارسالی آن چهار برابر آنهاست.
اسپیسایکس هم به فکر عرضه اینترنت رایگان به مردم جهان افتاد / برآورد 10 میلیارد دلار هزینه
فقط گوگل و فیسبوک نیستند که به ارائه اینترنت پرسرعت به جهان فکر میکنند. اسپیسایکس، شرکت ارائهدهنده خدمات پرتاب موشک، هم در انتظار تصویب دولت آمریکاست تا برای مردم کل کره زمین از طریق شبکه عظیم ماهوارهای اینترنت پرسرعت ارائه دهد.
جدایی "سیگنوس" از ایستگاه فضایی بینالمللی
فضاپیمای سیگنوس شرکت اوربیتال ATK امروز (دوشنبه) با محمولهای از آزمایشات و تجربیات علمی از ایستگاه فضایی بینالمللی جدا شده و به زمین بازخواهد گشت. این فضاپیما در روز 16 اکتبر با همراه محمولهای 2300 کیلوگرمی از غذا، تدارکات و تجهیزات علمی به ایستگاه فضایی ملحق شده بود.
انجمن «نشنال جئوگرافی» و ساخت سریال مستند از مریخ
شبکه نشنال جئوگرافی به تازگی پخش مجموعه داستانی مستندی را با عنوان «مریخ» آغاز کرده است که هدف آن الهام از نسل جدید فناوریها برای مأموریت فضایی انسانی به سیاره مریخ است. پخش شبکه «مریخ» نشنال جئوگرافی تلاشی جدی برای القاء نسل جدید درباره مأموریت انسانی به سیاره سرخ است.
آزمایش فناوری ساعت نوری در فضا
تیمی از دانشمندان آمریکایی، آلمانی و سوئدی با موفقیت توانستند فناوری ساعت نوری را برای نخستین بار در فضا آزمایش کنند. این آزمایش به نمایش قابلیت دوام این فناوری در شرایط پرتاب موشک و عملکرد درست آن در فضا پرداخته که راه را برای استفاده از آن در ماهوارهها هموار میکند.
ساخت نخستین ربات خلبان
ربات انساننمای فوق پیشرفته PIBOT طوری طراحی شده است که دارای اندامهای مشابه انسان است و میتواند در صندلی خلبان اصلی نشسته و کلیه مراحل پرواز از تاکسیکردن هواپیما در باند گرفته تا تیکآف، کروز و نشستن در باند را با استفاده از اهرمها و ادوات کنترل استاندارد هواپیما انجام دهد.