موفقیت ناسا در بازیابی فضاپیمای گمشده

فضاپیمای STEREO-B ناسا که برای دو سال در فضا گم شده بود و هیچ تماسی با زمین نداشت، مجددا ارتباط خود را  از سر گرفت. این پروژه 9 ساله ناسا که نام کامل آن "رصدخانه‌های روابط زمینی خورشیدی" است،  در اکتبر 2014 با حرکت در گستره وسیع فضا، ارتباط خود را با زمین از دست داد.

ماموریت یک ساله شبیه‌سازی مریخ به پایان می‌رسد (+تصاویر)

شش محقق این ماموریت در پناهگاهی گنبدی شکل در یکی از پنج آتش‌فشان موجود در هاوایی موسوم به مونا لوا سکنی دارند. این ماموریت بخشی از برنامه شبیه‌سازی و قیاس اکتشاف فضایی هاوایی (Hi-Seas) است.

پارکینگ اختصاصی درایستگاه فضایی بین‌المللی

از آنجا که پیش بینی می شود ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال های آینده شاهد تردد بیشتری باشد، این محل پارکینک مورد استفاده فضاپیماهای تجاری قرار خواهد گرفت. این توقفگاه پیشرفته‌تر از ایستگاه‌های پهلوگیری فعلی است و امکان پارک خودکار فضاپیما را میسر می سازد. در سیستم های فعلی، پهلوگیری فضاپیماها توسط فضانوردان صورت می گیرد.

هزینه 120 میلیون دلاری گردشگری در کره ماه

روسیه اعلام کرد که برای انجام سفرهای گردشگری فضایی به ماه براساس درخواست‌های ارائه شده برنامه‌ریزی می کند که هزینه آن برای هر نفر 120 میلیون دلار خواهد بود. گردشگران در قالب این سفر می توانند یک بار مدار کره ماه را دور بزنند.

آغاز ساخت فضاپیمای روسی «فدراسیون» برای سفر به ماه

آژانس فضایی فدرال روسیه از آغاز طراحی و ساخت فضاپیمای فوق سنگین در این کشور خبر داد که با توان حمل 160تن بار قرار است در سفرهای فضایی به کره ماه از آن استفاده شود. براساس برنامه‌ریزی در حال انجام، متقاضیان با استفاده از فضاپیمای پیشرفته و مجهز روسی برخوردار از امکانات لازم راهی سفر به ماه خواهند شد که در قالب این سفر می توانند یک بار مدار این کره را دور بزنند.

برنامه ناسا برای واگذاری ایستگاه فضایی بین‌المللی به بخش خصوصی

ناسا در تلاش برای خروج از مدار زیر زمین به سمت اهداف ماه، مریخ و سایر مقصدهای دور است که در آن صورت، افزایش بودجه ایستگاه فضایی برای پس از سال 2024 غیرممکن خواهد بود. ناسا هنوز خریدار خاصی را معرفی نکرده اما دو نهاد تجاری در حال افزودن تجهیزاتی به ایستگاه فضایی هستند. در حال حاضر یک آداپتور الحاقی جدید به ایستگاه اضافه شده که از ماموریت‌های فضاپیماهای بوئینگ و اسپیس‌ایکس حمایت خواهد کرد.

پروژه ارسال 50 ریزماهواره جهت بررسی لایه‌ی خارجی جو زمین

گروهی از دانشمندان بین‌المللی آماده می‌شوند تا با پرتاب 50 ریزماهواره موسوم به «کیوب‌ست» (CubeSat) به ترموسفر، لایه خارجی جو را که اطلاعات کمی نسبت به آن دارند، مورد مطالعه قرار دهند.
این پرهزینه‌ترین اکتشافی است که تاکنون روی قسمت تحتانی ترموسفر صورت گرفته است و اندازه‌گیری‌هایی که از این طریق انجام می‌شود در نوع خود بی‌نظیر است.

آشنایی با روبات «کانادارم دو» ساخته سازمان فضایی کانادا

شهرت کانادا در رقابت‌های روباتیک فضایی جهانگیر است؛ ربات‌های بزرگی همچون «کانادارم دو» روبات‌هایی هستند که برای ساخت و تعمیر فضاپیماها در ایستگاه فضایی بین‌المللی به کار می رود، در این کشور طراحی شده است.

کاوشگر شیاپارلی اروپا مهر امسال به مریخ می‌رسد

کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli)، بخشی از محموله‌ای‌‌ است که در راه سیاره سرخ قرار دارد و در واقع آزمونی برای سیستم فرود سازمان فضایی اروپا محسوب می‌شود. این کاوشگر به همراه یک ماهواره بررسی گازها به مدار مریخ می‌رود و از آنجا روی سطح این سیاره فرود می‌آید.

تا ۱۰ روز دیگر؛ ثبت رکوردی تازه در فضانوردی

جف ویلیامز، فرمانده مأموریت اکسپدیشن 48 ناسا، در ۲۴ اوت (سوم شهریور) به رکورد ۵۲۰ روز حضور در فضا دست می‌‌یابد. این رکورد تاریخی در قالب سه مأموریت اکتشافی در سفر به ایستگاه فضایی بین‌المللی به دست می‌‌آید. این ایستگاه فضایی در فاصله ۴۰۰ کیلومتری زمین قرار دارد.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi