تولید ماهوارههای سنجشی و مخابراتی در ایران
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهوارههای مکعبی با تکنولوژیهای جدید که دانشگاه نوشیروانی بابل دسترسی خوبی در این زمینه دارد در ایران در حال توسعه است، افزود: به عنوان مصاحبه دانشجویی ساخت ماهوارههای مکعبی را مطرح کردیم.
شانزدهمین کنفرانس بینالمللی انجمن هوافضای ایران، اسفند ۱۳۹۵
شانزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران، سوم تا پنجم اسفندماه ۱۳۹۵ توسط دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در شهر تهران برگزار می شود.
موفقیت ناسا در بازیابی فضاپیمای گمشده
فضاپیمای STEREO-B ناسا که برای دو سال در فضا گم شده بود و هیچ تماسی با زمین نداشت، مجددا ارتباط خود را از سر گرفت. این پروژه ۹ ساله ناسا که نام کامل آن "رصدخانههای روابط زمینی خورشیدی" است، در اکتبر ۲۰۱۴ با حرکت در گستره وسیع فضا، ارتباط خود را با زمین از دست داد.
ماموریت یک ساله شبیهسازی مریخ به پایان میرسد (+تصاویر)
شش محقق این ماموریت در پناهگاهی گنبدی شکل در یکی از پنج آتشفشان موجود در هاوایی موسوم به مونا لوا سکنی دارند. این ماموریت بخشی از برنامه شبیهسازی و قیاس اکتشاف فضایی هاوایی (Hi-Seas) است.
پارکینگ اختصاصی درایستگاه فضایی بینالمللی
از آنجا که پیش بینی می شود ایستگاه فضایی بینالمللی در سال های آینده شاهد تردد بیشتری باشد، این محل پارکینک مورد استفاده فضاپیماهای تجاری قرار خواهد گرفت. این توقفگاه پیشرفتهتر از ایستگاههای پهلوگیری فعلی است و امکان پارک خودکار فضاپیما را میسر می سازد. در سیستم های فعلی، پهلوگیری فضاپیماها توسط فضانوردان صورت می گیرد.
هزینه ۱۲۰ میلیون دلاری گردشگری در کره ماه
روسیه اعلام کرد که برای انجام سفرهای گردشگری فضایی به ماه براساس درخواستهای ارائه شده برنامهریزی می کند که هزینه آن برای هر نفر ۱۲۰ میلیون دلار خواهد بود. گردشگران در قالب این سفر می توانند یک بار مدار کره ماه را دور بزنند.
آغاز ساخت فضاپیمای روسی «فدراسیون» برای سفر به ماه
آژانس فضایی فدرال روسیه از آغاز طراحی و ساخت فضاپیمای فوق سنگین در این کشور خبر داد که با توان حمل ۱۶۰تن بار قرار است در سفرهای فضایی به کره ماه از آن استفاده شود. براساس برنامهریزی در حال انجام، متقاضیان با استفاده از فضاپیمای پیشرفته و مجهز روسی برخوردار از امکانات لازم راهی سفر به ماه خواهند شد که در قالب این سفر می توانند یک بار مدار این کره را دور بزنند.
برنامه ناسا برای واگذاری ایستگاه فضایی بینالمللی به بخش خصوصی
ناسا در تلاش برای خروج از مدار زیر زمین به سمت اهداف ماه، مریخ و سایر مقصدهای دور است که در آن صورت، افزایش بودجه ایستگاه فضایی برای پس از سال ۲۰۲۴ غیرممکن خواهد بود. ناسا هنوز خریدار خاصی را معرفی نکرده اما دو نهاد تجاری در حال افزودن تجهیزاتی به ایستگاه فضایی هستند. در حال حاضر یک آداپتور الحاقی جدید به ایستگاه اضافه شده که از ماموریتهای فضاپیماهای بوئینگ و اسپیسایکس حمایت خواهد کرد.
پروژه ارسال ۵۰ ریزماهواره جهت بررسی لایهی خارجی جو زمین
گروهی از دانشمندان بینالمللی آماده میشوند تا با پرتاب ۵۰ ریزماهواره موسوم به «کیوبست» (CubeSat) به ترموسفر، لایه خارجی جو را که اطلاعات کمی نسبت به آن دارند، مورد مطالعه قرار دهند.
این پرهزینهترین اکتشافی است که تاکنون روی قسمت تحتانی ترموسفر صورت گرفته است و اندازهگیریهایی که از این طریق انجام میشود در نوع خود بینظیر است.
آشنایی با روبات «کانادارم دو» ساخته سازمان فضایی کانادا
شهرت کانادا در رقابتهای روباتیک فضایی جهانگیر است؛ رباتهای بزرگی همچون «کانادارم دو» روباتهایی هستند که برای ساخت و تعمیر فضاپیماها در ایستگاه فضایی بینالمللی به کار می رود، در این کشور طراحی شده است.