انتصاب سه عضو شورای عالی فضایی توسط رئیس جمهور
با حکم رییس جمهوری، خانم دکتر الهام امین زاده و آقایان دکتر سید مصطفی صفوی همامی و مهندس سید حسن شفتی به عنوان اعضای شورای عالی فضایی منصوب شدند. این احکام در اجرای تبصره 2 ماده 3 اساسنامه شورای عالی فضایی مصوب بیست و پنجم بهمن ماه 83 هیات وزیران صادر شده است.
شورای عالی فضایی
شورای عالی فضایی نام عالیترین مرجع رسیدگی به مسائل فضایی ایران است. این شورا دارای چندین عضو بوده و زیر نظر رئیس جمهور ایران به مسائل مربوطه رسیدگی میکند.
گامی بلند به سوی گردشگری فضایی: مجوز پرواز هواپیمای فضایی شرکت ویرجین گلکتیک صادر شد
شرکت ویرجین گلکتیک که این روزها به عنوان یکی از پیشگامان اصلی توسعه گردشگری فضایی شناخته می شود، اعلام کرد که مجوزهای لازم برای پرواز آزمایشی هواپیمای فضایی مخصوص خود به مدار زمین را از سازمان هوانوردی فدرال آمریکا دریافت کرده است.
گوگل رسماً وارد پروژهی پهپادهای بستهرسان شد (+تصاویر)
سازمان هوانوردی فدرال آمریکا چراغ سبز لازم را به گوگل نشان داد تا برنامه استفاده آزمایشی از پهپادها برای تحویل بستهها را آغاز کند. بر اساس این مجوز، گوگل میتواند از شش منطقه مشخص برای پروژه خود استفاده کند.
چاپگر سهبعدی چه نقشی در کاوشها و پژوهشهای فضایی خواهد داشت؟
پژوهشگران آژانس فضایی اروپا سرگرم آزمایش نسل جدید چاپگر سهبعدی در فضا هستند. در آزمایشگاه جدید «مرکز اروپایی برای ارتباطات و فناوری کاربردی فضایی» این فناوری برای استفاده در ماموریتهای فضایی آژانس و همچنین صنعت فضانوردی آماده می شود.
ماهواره مصباح آماده پرتاب است/ماهواره ناهید در مراحل نهایی
معاون فناوری فضایی سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره مصباح که با همکاری ایران و ایتالیا طراحی و ساخته شده، آماده پرتاب است. ماهواره ناهید نیز مراحل نهایی ساخت خود را طی می کند و امسال پرتاب می شود. تاکنون طراحی و ساخت ماهواره های رصد، نوید، ظفر، دوستی و آت ست در دستور کار سازمان فضایی ایران بوده است.
پرتاب ماهوارههای دانشجویی از سوی سازمان «اپسکو»
رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر برگزاری مسابقه دانشجویی ماهواره مکعبی در کشورهای عضو اپسکو گفت: برندگان ملی این مسابقات میتوانند به سازمان اپسکو معرفی شوند و این سازمان نیز با هزینههای پایین به پرتاب ماهوارههای دانشجویی اقدام کند.
سازمان پژوهشهای فضایی هند، ایسرو (ISRO)
سازمان پژوهشهای فضایی هند که با نام کوتاه ایسرو (ISRO) شناخته میشود، آژانس فضایی اصلی هند است و بزرگترین آژانس فضایی دولتی دنیا بهشمار میرود. هدف اصلی این سازمان توسعه فناوری فضایی و کاربرد آن در منافع ملی است.
مرکز هوافضای آلمان (DLR)
مرکز هوافضای آلمان (به آلمانی: DLR:Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e.V) یکی از اعضای سازمان فضایی اروپا و مدیر و کنترلکنندهٔ برنامههای هوافضای آلمان است.
سازمان ملی فضایی چین (CNSA)
سازمان ملی فضایی چین (چینی: 國家航天局؛ انگلیسی: China National Space Administration (CNSA)) سازمان ملی فضایی کشور چین است.