آشنایی با 6 کاوشگر مریخ
دانشمندان تاکنون چندین مدارگرد مریخ و مریخنورد برای بررسی این سیاره هیجانانگیز توسعه دادهاند.
نصب تجهیزات جدید روی مریخنورد «مارس ۲۰۲۰»
کاوشگر بعدی مریخی ناسا در حال طی مراحل آمادهسازی خود است. قرار است «مارس ۲۰۲۰» در ماه ژوئیه سال 2020 به سیاره سرخ ارسال شود.
با هدف تقویت کاوشها در مریخ: ناسا زنبورهای رباتیک به مریخ می فرستد
کاوشگرها بزرگ و گرانقیمت هستند، حرکتشان روی زمین زمان زیادی میگیرد و امکان گیر افتادنش در زمین نرم زیاد است. در صورتی که یک دسته زنبور رباتیک جای بسیار کمتری در فضاپیمای ترابری میگیرند، سریعتر حرکت میکنند و منطقه بزرگتری را پوشش میدهند.
مریخنورد 2020 ناسا، تیزبینترین ربات کاوشگر سیاره سرخ
مریخنورد آینده ناسا که سال ۲۰۲۰ به این سیاره فرستاده میشود ۲۳ دوربین خواهد داشت و لقب تیزبینترین رباتی را گرفته است که به این سیاره قدم خواهد گذاشت. سیستم دوربین بهکار رفته در این مریخنورد که «Mastcam-Z» نام گرفته، با پرینتر سهبعدی ساخته شده است.
تور مریخ با کمک فناوری هولولنز مایکروسافت در مرکز فضای کندی ناسا (+تصاویر)
خبرها حاکی از آن است که مجتمع بازدیدی مرکز فضایی «کندی» فرصتی را برای علاقهمندان به فضا فراهم کرده است تا با فناوری واقعیت مجازی بتوانند راه رفتن روی سیاره مریخ را تجربه کنند. این برنامه نرمافزاری براساس ابزار علمی OnSight راهاندازی شده است که نتیجه همکاری میان مایکروسافت و آزمایشگاه پیشرانش جت ناساست.
به مناسبت چهارمین سال فرود کاوشگر مریخ: مختصری در مورد مریخنورد کنجکاوی (+تصاویر)
یکی از تاریخسازترین روباتهای فضایی ناسا چهارمین سال فعالیت خود را جشن گرفت. درباره این مأموریت همین نکته کافی است که ناسا آن را اساساً برای دو سال فعالیت بر روی مریخ طراحی و برنامه ریزی کرده بود اما حالا خبر می رسد که حداقل برای دو سال دیگر هم در سیاره سرخ به جستجوهای خود ادامه خواهد داد.
آب مریخ نمونهبرداری میشود
دانشمندان در حال حاضر سرنخهایی از وجود آب مایع در سیاره مریخ شناسایی کردهاند اما اکنون میخواهند نگاه دقیقتری به آن بیندازند.. ناسا اعلام کرده که کاوشگر کنجکاوی قرار است خطوط شیبدار تکرارشونده در اطراف دهانه گیل را به امید پیدا کردن آب بررسی کند.
وضعیت نامناسب «کنجکاوی» در مریخ
این ربات که در حد و اندازه یک خودروست از سپتامبر سال ۲۰۱۴ مشغول کنکاش در ارتفاعات Mount Sharp مریخ است. طی این مدت ربات کنجکاوی موفق به گردآوری دادههای ارزشمندی شده و آنها را به تناوب راهی زمین کرده است. با استفاده از این اطلاعات دانشمندان امیدوارند که سرنخهای مؤثری درباره حیات میکروبی گذشته مریخ کشف کنند.
«کنجکاوی» پرتره خود را از مريخ مخابره کرد/ دانشمند ناسا: مریخ، شبیه خانۀ ما «زمین» است
مسئولان هدایت کاوشگر سازمان ملی هوافضای آمریکا، ناسا با نام «کیوریاسیتی» یا «کنجکاوی» از موفقیت عملیات فرود آن ابراز خشنودی کردند. این سازمان پس از دریافت نخستین تصاویر از مریخنورد «کنجکاوی» میگوید این سیاره همانندی بسیاری به زمین دارد. یکی از موضوعهایی که کارشناسان مأموریت دو و نیم میلیارد دلاری کاوشگر ناسا را مشغول کرده، تعیین مسیر بعدی حرکت آن بر سطح مریخ است. بعضی از دانشمندان ناسا می گویند که ممکن است در گذشته مریخ برای موجودات ذره بینی قابل زیست بوده باشد. منبع: انتخاب