اسپیس ایکس راکت فالکون 9 را با موفقیت پرتاب کرد
اما طبق معمول، پرتاب ماهواره هدف اصلی این ماموریت نبود بلکه هدف اصلی چند دقیقه پس از پرتاب و زمانی تحقق یافت که مهندسان اسپیس ایکس طبقه اول این راکت را روی یک سکوی شناور در اقیانوس اطلس فرود آوردند.
اگزومارس در کدام قسمت سیاره سرخ باید نشانههای حیات را جستوجو کند؟
در طول سال ۲۰۱۶، فضاپیمای اگزومارس (Exomars) اینک به سوی مریخ میرود و مأموریتش جستوجوی نشانههای حیات در این سیاره است. وقتی در ماه اکتبر به مقصد برسد، کاوشگری را به سوی سطح سیاره خواهد فرستاد. این کاوشگر، نخستین فرود کنترل شده ابزاری روی سطح سیاره سرخ خواهد بود.
تخصیص بودجه ناسا برای هشت طرح بلندپروازانه فضایی
سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) به تازگی از تخصیص بودجه برای هشت طرح بلندپروازانه فضایی جدید خبر داده است که شامل ساخت زیستگاههای جدید دور از سیاره زمین، یک سیستم میدان مغناطیسی، اتاق خواب عمیق برای فضانوردان مسافر به مریخ و چند توقفگاه در مسیر این سیاره سرخفام می شود.
نخستین دوره تخصصی مسابقات هوافضا، جام شیخ بهایی، شهریور 1395
نخستین دوره تخصصی مسابقات هوافضا، جام شیخ بهایی، به همت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجفآباد در شهریور 1395 برگزار میگردد.
بوئینگ از رقابت فضایی با اسپیسایکس جا ماند
شرکت بوئینگ و شرکت اسپیسایکس، دو امید برتر ناسا برای دستیابی به یک فضاپیمای مخصوص حمل انسان به فضا تا سال 2017 بودند اما براساس آخرین اعلام، فضاپیمای «استارلاینر» بوئینگ که یکی از این دو امید بود، تا سال 2018 قادر به حمل هیچ فضانوردی نخواهد بود.
پرواز گلایدر فضایی ایرباس
شرکت ایرباس، گلایدر فضایی خود را با نام Perlan 2 به پرواز در آورد. از نکات قابل توجه در مورد این محصول جدید ایرباس، توانمندی پرواز در دمای منفی ۵۷ درجه سانتیگراد است، یعنی شبیه به دمایی که در سیاره مریخ وجود دارد.
آزمایش موفقیتآمیز هواپیمای شخصی الکتریکی دانشگاه مونیخ آلمان
مبتکران دانشگاه مونیخ آلمان با پشتیبانی و سرمایهگذاری سازمان فضایی اروپا موفق شدند نخستین پرواز یک هواپیمای نمونه عمود پرواز را، که برای استفاده شخصی طراحی شده است، با پیروزی پشت سر بگذارند.
کاوشگری در مریخ با الهام از توتیای دریایی
گروهی از مهندسان و زیستشناسان دریایی به سرپرستی پروفسور جوانا مکیتریک، مهندس مکانیک از دانشگاه سن دیهگو کالیفرنیا با الهام از توتیای دریایی یک دستگاه کاوشگر برای اکتشاف در مریخ طراحی کردند.
وضعیت نامناسب «کنجکاوی» در مریخ
این ربات که در حد و اندازه یک خودروست از سپتامبر سال ۲۰۱۴ مشغول کنکاش در ارتفاعات Mount Sharp مریخ است. طی این مدت ربات کنجکاوی موفق به گردآوری دادههای ارزشمندی شده و آنها را به تناوب راهی زمین کرده است. با استفاده از این اطلاعات دانشمندان امیدوارند که سرنخهای مؤثری درباره حیات میکروبی گذشته مریخ کشف کنند.
تأخیر در پروژه فرود روی مریخ روسیه-اروپا
پروژه فرود و اکتشاف روی مریخ که پروژهای مشترک میان سازمان فضایی فدرال روسیه و سازمان فضایی اروپاست و قرار است در دو مرحله انجام شود، شامل یک ماهواره مریخگرد و یک مرکز فرود روی مریخ به همراه یک مریخنورد است که میتواند تا عمق دو متری سطح را حفاری و نمونهبرداری و آزمایش کند.