پیشرفته‌ترین موتور فضایی ۲۵۰ ثانیه عمر دارد

پیشرفته‌ترین موتور فضایی جهان ساخت روسیه که در موشک‌های دارای کاربری‌های مختلف از جمله پرتاب موشک‌های ماهواره‌بر و حمل بار به فضا استفاده می‌شود، فقط ۲۵۰ ثانیه عمر دارد و پس از آن از بین می‌رود.

تاریخ ویرایش: ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۵

پیشرفته ترین موتور فضایی جهان ساخت روسیه که در موشک ها دارای کاربری های مختلف از جمله پرتاب موشک های ماهواره‌بر و حمل بار به فضا استفاده می شود، فقط ۲۵۰ ثانیه عمر دارد و پس از آن از بین می رود.

به گزارش ایرنا، ارزش هر دستگاه موتور «آر. د-۱۹۱» (RD-۱۹۱) که مطمئن‌ترین و ایمن‌ترین موتور موشکی جهان برای انجام ماموریت های فضایی شناخته می شود، حدود چهار میلیون دلار اعلام شده است.

موتور «آر. د-191» (RD-191)

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، موتور ار.د- ۱۹۱ که عملیات پرتاب اخیر موشک «سایوز — ۲.۱а» از پایگاه فضایی واستوچنی را با موفقیت پایان داد.

با ۲۵۰ ثانیه کار نهایی وظیفه سنگین و فوق العاده مهم از جمله رساندن بار به فضا را برعهده دارد که در ساخت آن مولفه های امنیت، کارآیی و اطمینان در بالاترین سطح در نظر گرفته شده است.

براساس اطلاعات انتشار یافته، دمای محفظه احتراق این سامانه ساخته شده در کارخانه مهندسی وارونژ به ۳۵۰۰ درجه سانتیگراد یعنی بالاتر از دمای کوره های ذوب آهن می رسد که با انرژی حاصل از کار پنج موتور در مرحله اول، موشک را از زمین به پرواز در می آورد.

این موتور که ۴ متر بلندا، ۲۲۰۰ کیلو وزن و ۲۱۲ تن قدرت کشش دارد، توان حرکت را از سوزاندن مخلوط اکسیژن — نفت سفید، تامین می کند و محفظه احتراق آن بی مانند است که تمام خودکار ساخته می شود.

در کارخانه وارونژ که یکی از مراکز پیشرو صنعت موشکی فضایی روسیه می باشد و تاکنون ۴۰ نوع موتور موشک با سوخت مایع ساخته شده است، از کوره های خلائی و ابزار فوق دقیق برای ساخت محفظه احتراق استفاده می شود.

این کارخانه تا اواخر دهه ۱۹۲۰ تولید کننده لوازم کشاورزی و سپس موتور های خودرو بود که در سال های جنگ دوم جهانی مامور ساخت بمب افکن شبانه « پو-۲» شد و سپس در دهه ۱۹۵۰ نیز یکی از کارخانه های کلیدی صنعت فضایی روسیه و در جهان پیشرو شد.

براساس این گزارش، کارشناسان وارونژو و طراحان موتور موشک های حامل «سایوز»، «پروتون» و « آنگارا» در اندیشه ساخت موتوری برای پرواز به کره ماه و حتی مریخ هستند که به احتمال زیاد در آینده نزدیک چنین سفارشی دریافت خواهند کرد.

از سوی دیگر آمریکا نیز برای طرح های موشکی خود مجبور به خرید موتورهای موشکی آر. دی . ۱۸۰ از کارخانه انر گوماش روسیه است و پیشتر قرارداد یک میلیارد دلاری در این زمینه امضا کرده است.

رابرت اوروک معاون وزیر دفاع آمریکا در این باره اعلام کرده است: پنتاگون در شش سال آینده تا زمان ساخت موتور فضایی در داخل نیاز به خرید ۱۸ موتور موشکی ار.دی-۱۸۰ برای پرتاب ماهواره های نظامی دارد و تا زمانی که نتوانیم موتور موشک فضایی بسازیم باید به خرید موتورهای روسی تکیه کنیم.

روسیه تنها دارنده امکانات پرتاب موشک برای حمل ماهواره و تاسیسات فضایی ارائه دهنده این خدمات به کشورهای دیگر است که آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا از این سامانه ها روسی استفاده می کنند و حتی از پایگاه های خارج از مرزهای خود نیز عملیات پرتاب را برای کشورهای دیگر اجرا می کند.

مسکو افزون بر درآمد پرتاب های فضایی، اعتبار ویژه ای در این حوزه برای خود قائل می باشد و در صدد حفظ آن و ایمنی کامل پرتاب های آینده است و با وجود برنامه های آمریکا برای بازگشت دوباره به این عرصه، در صدد حفظ جایگاه اول جهانی خود است.

بیشتر بخوانید
تبلیغات
گپ جی پی تی -  چت جی پی تی 4o پلاس
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
خرید تلسکوپ
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI