اعلام طرحهاي راهبردي سازمان فضايي امارات عربي متحده
امارات عربی متحده که قرار است تا سال 2021 میلادی نخستین کاوشگر عربی را به مریخ بفرستد، روز دوشنبه از طرحهای راهبردی آژانس فضایی این کشور پردهبرداری کرد.
این آژانس که قصد دارد بخش تحقیقات و آموزش فضایی امارات عربی متحده را رونق ببخشد، یکی از برنامههای اصلی خود را تاسیس نخستین مرکز تحقیقات فضایی در خاورمیانه اعلام کرده است. این مرکز قرار است تا پنج سال آینده و با بودجهای 27 میلیون و دویست هزار دلاری تاسیس شود.
حیات در مریخ؛ جستجویی تازه
فرود روی مریخ و جستجوی حیات بر روی سطح آن یک چالش بزرگ علمی و فنی است. «مائوریتزیو کاپوانو» و«ریچارد بِسودو» برای بزرگترین پروازِ مأموریتی جهان به سوی سیّاره سرخ روزشماری می کنند.
آنها بخشی از گروه عظیمِ پشتیبانی از اگزومارس (ExoMars) هستند که یک برنامه مشترک فضایی از سوی آژانس های فضایی اروپا و روسیه برای جستجوی حیات در مریخ است.
مشارکت ناسا برای تولید اکسیژن روی مریخ
امکانپذیر شدن و حفظ حضور انسان در مریخ یکی از بزرگترین چالشهای تکنولوژی است که انسانها تاکنون با آن مواجهشدهاند، چالشی که اصلیترین فاکتور آن ایجاد محیطی قابل سکونت و قابل زندگی در این سیاره است.
تصاویر اینستاگرامی یک فضانورد از ایستگاه فضایی
اسکات کلی فضانورد آمریکایی در کنار میخائیل کورنینکو فضانورد روس طولانی ترین حضور انسان در جاذبه صفر را در ایستگاه بین المللی فضایی تجربه می کنند.
سفر به مریخ تنها در ۳۹ روز!
کارشناسان فضایی به دنبال ساخت راکت جدیدی هستند که مدت زمان سفر انسان به مریخ را از ۶ ماه به ۳۹ روز تغییر خواهد داد.
این پروژه جدید راکت VASIMR نام دارد که انرژی الکتریکی برای تبدیل سوخت هایی مانند هیدروژن، هلیوم یا دیوتریوم را به گازهای پلاسمایی که حرارت آنها تا ۱۹.۸ میلیون درجه فارنهایت افزایش پیدا می کند، مورد استفاده قرار می دهد.
طولانیترین اقامت انسان در ایستگاه فضایی آغاز شد
سکات کلی فضانورد آمریکایی و میخاییل کورنینکو فضانورد روس ماموریت یکساله خود را در مدار زمین آغاز کردند، ماموریتی که رکوردی جدید از اقامت مداوم انسان در فضای خارج از سیاره را به ثبت خواهدرساند.
این ماموریت طولانیترین اقامت انسان در خارج از زمین در ارتفاع 400 کیلومتری از سیاره خواهد بود. فضاپیمای حامل این دو فضانورد امروز با موفقیت به ایستگاه فضایی بینالمللی وصل شد.
پنج بلندپروازی جالب ناسا که رنگ واقعیت ندیدند
ناسا پر از رؤیاپردازان بلندپرواز است که هزینه رویاهای آنها را باید کنگره آمریکا تائید کند اما پس از برنامه آپولو بسیاری از ایدههای ناسا پیش از بیرون آمدن از طرحهای مفهومی، کنار گذاشته شدند. این ایدهها شامل توهماتی دور از ذهن تا ماموریتهای محتاطانهتر به لحاظ مالی و برخی طرحها و معادلاتی بر روی برگه بودند؛ اگرچه برخی دیگر مدلسازی و آزمایش شدند اما همه آنها در یک چیز مشترک بودند و آن عملی نشدن آنها بود.