طرح کلان اعزام انسان به فضا از حمایت جدی مالی برخوردار نیست
قائممقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: طرح کلان اعزام انسان به فضا نیز مانند طرحهای کلان دیگر از عدم حمایت جدی در بحث مالی رنج میبرد. منصور کبگانیان در رابطه با طرح اعزام انسان به فضا گفت: این طرح از مصوبات قطعی نقشه جامع علمی کشور است و جزو اهداف مصوب در نقشه به شمار میرود که دلایل زیادی نیز برای تصویب آن وجود داشت.
قائممقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: طرح کلان اعزام انسان به فضا نیز مانند طرحهای کلان دیگر از عدم حمایت جدی در بحث مالی رنج میبرد.
منصور کبگانیان قائممقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در گفتوگو با فارس، در رابطه با طرح اعزام انسان به فضا گفت: این طرح از مصوبات قطعی نقشه جامع علمی کشور است و جزو اهداف مصوب در نقشه به شمار میرود که دلایل زیادی نیز برای تصویب آن وجود داشت.
وی افزود: براساس این نکته در سند جامع توسعه هوافضا بخش کاملی به این موضوع پرداخته شده زیرا تفسیرهای متفاوتی در زمینه اعزام انسان به فضا وجود داشت به طوری که هر اعزام خارج از جو به عنوان انسان به فضا تفسیر میشد، برخی بسیار حداقلی و اعزام به زیر مدار را در نظر داشتند و پرتاب کاوشگر با حضور انسان را کافی میدانستند که برنامه حداقلی بود و برخی هم اعزام به سطح کره ماه را مطرح میکردند که این مسئله هدف سنگینی تا چشمانداز است.
کبگانیان گفت: اعزام انسان به مدار زمین در سند هوافضا تصویب شد که با امکانات موجود امکانپذیر است و این مسئله جزو سیاستهای 10 ساله شورای عالی فضایی مطرح شده و در حال حاضر پیشنهاد شده است که اگر جلسه شورای عالی فضایی با حضور رئیسجمهور برگزار شود این طرح جزو برنامهها قرار گیرد.
تشریح دلایل کند شدن طرح کلان اعزام انسان به فضا
قائممقام ستاد نقشه جامع علمی کشور اظهار داشت: البته اعزام انسان به فضا پروژههای کلان زیادی دارد که این طرح یکی از برنامههای عظیم است که در سند هوافضا به تصویب رسیده ولی یک طرح کلان ملی اعزام موجود زنده نیز در دانشگاه امیرکبیر و با مسئولیت من در حال انجام است که از کوچکترین موجود آغاز میشود و تست گرفته میشود بعد به تدریج برای انسان انجام میشود که این طرح در دستور کار مرکز ملی فضایی است.
وی افزود: مشکلاتی مانند سایر طرحهای کلان دارد که از عدم حمایت جدی مالی رنج میبرد ولی به حمایت نیروهای علمی و فعال کار جلو میرود هرچند که کند شده است.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)