رونمایی از نسل جدید دریچه اتصال ایستگاه فضایی بین‌المللی

سیستم جدید دریچه پهلوگیری و الحاق ایستگاه فضایی بین‌المللی موسوم به سیستم 2 IDA قبل از ارسال و نصب در ایستگاه باید مراحل آزمایشی را با موفقیت پشت سر بگذارد.

تاریخ ویرایش: 21 مهر ماه 1394

مسؤولان ناسا برای جلوگیری از مشکلات سیستم‌ کنونی الحاق به ایستگاه فضایی بین‌المللی از نسل جدید و پیشرفته این سیستم رونمایی کردند.

به گزارش ایسنا، سیستم جدید دریچه پهلوگیری و الحاق ایستگاه فضایی بین‌المللی موسوم به سیستم 2 IDA قبل از ارسال و نصب در ایستگاه باید مراحل آزمایشی را با موفقیت پشت سر بگذارد.

رونمایی از نسل جدید دریچه اتصال ایستگاه فضایی بین‌المللی

دانشمندان ناسا در مورد تاریخچه پیدایش و پیشرفت سیستم اتصال بین دو مدارگرد اظهارکردند: با ارسال اولین ماهواره‌ها به فضا، مشکل اساسی در نحوه اتصال دو ماهواره مشخص شد.

اولین نمونه از سیستم‌های اتصال مدارگردها در سال 1966 و در جریان پروژه «جمینای» (Gemini) معرفی شد، اما یکی از مشکلات اساسی این سیستم نحوه اتصال و جفت شدن اتصالات مثبت و منفی بود؛ به طوری‌که کنترل فرآیند اتصال تنها از طریق واحد کنترل مرکزی میسر بود.

از دیگر مشکلات این سیستم عدم انطباق با مدارگردهای سایر کشورها مثل ماهواره‌های اتحاد جماهیر شوروی بود.

اولین سیستم اتصال بین‌المللی با ماموریت مشترک ایالات متحده و شوروی سابق معرفی و در جریان پروژه اتصال سفینه آپولو و سایوز روسی در سال 1975 به کار گرفته شد.

رونمایی از نسل جدید دریچه اتصال ایستگاه فضایی بین‌المللی

این سیستم از اجزای سنگین فلزی شبیه به برگ‌های گل ساخته شده بود که در نمونه آمریکایی یک قفل هوایی نیز نصب شده بود. با تجهیز این سیستم به قفل هوایی فضانوردان قادر بودند تا دو کابین را با فشار مختلف به یکدگیر متصل کنند.

در طول دو دهه گذشته مسأله سیستم اتصال بین مدارگردها به حاشیه رانده شد اما با شروع ماموریت اتصال شاتل‌های فضایی به ایستگاه میر و آغاز ماموریت ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی، تلاش‌ها برای ساخت نمونه استاندارد و بین‌المللی برای تمام تجهیزات فضایی ساخت بشر آغاز شد.

سیستم جدید اتصال مدارگردها با همکاری شرکت بوئینگ و شرکت آر.اس.سی روسیه تولید شده است.

طبق اعلام مهندسان شرکت‌های سازنده هدف از ساخت سیستم جدید، کاهش تعداد سیستم‌های اتصال موجود در ایستگاه فضایی بین‌المللی و سرعت بخشیدن به ماموریت‌های نجات خدمه است.

سیستم اتصال جدید حدود 106 سانتیمتر ارتفاع، 160 سانتیمتر عرض و 239 سانتیمتر قطر دارد.

از مهم‌ترین مزیت‌های سیستم جدید قابلیت اتصال در هر زاویه‌ پهلوگیری است و این در حالی است که در سیستم‌های کنونی حفظ زاویه و دقت در پهلوگیری کاملا ضروری است.

مسؤولان ناسا در مورد تاریخ ارسال محموله سیستم اتصال جدید به ایستگاه فضایی بین‌المللی عنوان کردند: در صورت موفقیت سیستم جدید اتصال در مرحله آزمایشی، محموله آن توسط فضاپیمای دراگون به فضا ارسال و عملیات نصب آن به کمک بازوی رباتیک فضاپیما و همکاری فضانوردان انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید
تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دیدگاه کاربران
فرستادن دیدگاه جدید
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi