طرح مفهومی جت ابَرصوت با سرعت 10 برابر سرعت صوت (+عکس)
چارلز بمباردیه، مهندس کانادایی است که موفق به طراحی این جت شده است. وی مدعی شده، این جت می تواند هشتصد مایل را در مدت زمانی در حدود یک ساعت بپیماید.
پژوهشگر کانادایی طرحی از مدل مفهومی جت ابَرصوت را رونمایی کرده که با سرعتی ۱۰ برابر سرعت صوت پرواز می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، از دیرباز سرعت، یکی از آرزوهای همیشگی انسان بوده، در نتیجه به دنبال کشف راه حل های جدیدی برای محقق کردن این آرزو است. تصور کنید روزی فرا برسد که فاصله بین نیویورک و لندن را تنها در یک ساعت بپیمایید؟ حتی تصور طی این مسیر در مدت زمانی کوتاه نیز لذت بخش است. طرح اولیه و مفهومی از هواپیمای جدیدی با نام Skreemr رونمایی شده که می تواند با سرعتی معادل ۱۰ برابر سرعت صوت پرواز کند.
چارلز بمباردیه، مهندس کانادایی است که موفق به طراحی این جت شده است. وی مدعی شده، این جت می تواند هشتصد مایل را در مدت زمانی در حدود یک ساعت بپیماید. این جت پیشرفته به چهار بال، دو موتور موشک و سیستم سوخت اکسیژن مایع مجهز شده تا از سرعتی باورنکردنی ۱۲ هزار و ۲۳۱ کیلومتر بر ساعت بهره مند شود.
سرعت صوت فاصله ای است که یک موج صوتی در مدت زمان یک ثانیه در یک سیال می پیماید. سرعت صوت مشخص می کند که این موج در بازه مشخصی از زمان چه مسافتی را طی می کند. در هوای خشک و در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد (۶۸ درجه فارنهایت)، سرعت صوت ۳۴۳٫۲ متر بر ثانیه (۱۱۲۶ فوت بر ثانیه)، ۱۲۳۶ کیلومتر بر ساعت (۷۶۸ مایل بر ساعت) یا به طور تقریبی، یک کیلومتر در سه ثانیه یا تقریبا یک مایل در پنج ثانیه است.
این آمار و ارقام در حالی است که جت Skreemr از سرعت ۱۲ هزار و ۲۳۱ کیلومتر بر ساعت برخوردار است. از دیگر قابلیت های این جت می توان به ورود به ناوگان حمل و نقل عمومی اشاره کرد. این جت می تواند در هر پرواز ۷۵ مسافر را بین قاره های مختلف کره زمین و در مدت زمانی کوتاه جابه جا کند.
اما در حال حاضر، این تکنولوژی و جت ماوراءصوت در اهداف نظامی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت تا شاید در سال های آینده وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شود. مسافران معمولی نیز می توانند رویای سفرهای مافوق صوت با این جت را داشته باشند.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)