پژوهشهای ناسا بر روی رباتهای انساننما برای ماموریتهای فضایی آینده
سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا برای انجام تحقیقات پیشرفته و توسعه فضانوردان رباتیک، دو ربات والکری R5 را به موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه نورثوسترن فرستاده است که میتوانند طلایهداران ماموریتهای سرنشیندار و دستیار انسانها در سفر به مریخ باشند.
ناسا برای به حداقل رساندن خطر و هزینه فرستادن فضانوردان به محیط خشن و بیرحم فضا که کاری خطرناک و پرهزینه است، در حال تعلیم یک جفت ربات انساننما است.
به گزارش ایسنا، سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا برای انجام تحقیقات پیشرفته و توسعه فضانوردان رباتیک، دو ربات والکری R5 را به موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه نورثوسترن فرستاده است که میتوانند طلایهداران ماموریتهای سرنشیندار و دستیار انسانها در سفر به مریخ باشند.
ناسا این دو دانشگاه را از یک رقابت بین گروهی از دانشگاههایی که در مسابقات رباتیک دارپا 2015 شرکت کرده بودند، انتخاب کرد و در نهایت برندگان این مسابقه، هر کدام یک ربات R5 دریافت کردند.
قد این رباتها 1.9 متر و وزن آنها 125 کیلوگرم است. این ربات انساننما که ظاهری نیرومند دارد، توسط مرکز فضایی جانسون ناسا، دانشگاه تگزاس و دانشگاه تحقیقاتی دولتی A & M تگزاس ساخته شده است. این ربات دارای یک بسته پردازنده نیرو، مجموعهای از حسگرها، دوربینها و اندامهای قابل جدا شدن است.
ربات R5 که در اصل برای کار امدادرسانی زمینی طراحی شده است، در مسابقات رباتیک دارپا 2013 خیلی بیشتر از حد انتظار ضعیف حاضر شد و در پایینترین ردهبندی قرار گرفت. در حال حاضر این ربات به هدف نهایی خود یعنی کمک به توسعه فضانوردان رباتیک، روی آورده است.
هر یک از دو گروه علاوه بر این رباتها، بیش از 250 هزار دلار در سال از اداره مأموریت فناوری فضایی دریافت خواهند کرد که به فناوریهای فضایی با پیگیری سریع اختصاص داده شده است. علاوه بر این، گروهها از پشتیبانی فنی ناسا، هم در محل و هم به صورت مجازی بهرهمند خواهند شد.
رباتها بخشی از مسابقه رباتیک فضایی آینده ناسا خواهند بود که به دو بخش رقابت مجازی برای شبیهسازی رباتیک و مسابقات فیزیکی برای دو ربات بهروز رسانی شده R5 تقسیم میشود و هدف آن، ایجاد یک نرمافزار بهتر برای تولید رباتهای انساننمای ماهرتر و مستقلتر فضایی است.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)