تولید موتور تامینکننده برق زمینی هواپیما در ایران
موتور تامین کننده برق زمینی هواپیما درحد فاصل بین دو پرواز که موتور هواپیما خاموش است و منبع تغذیه ای الکتریکی برای هواپیما وجود ندارد، با اتصال به هواپیما، به عنوان تامین کننده برق هواپیما مورد استفاده قرار می گیرد.
یک شرکت ایرانی با ساخت و تولید انبوه موتور تامین کننده برق زمینی هواپیما، به عنوان نخستین تولید کننده این محصول در خاورمیانه به جمع تولید کنندگان جهانی آن پیوست.
مدیرعامل این شرکت فعال در حوزه هوایی در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه صفر تا 100 این محصول بومی سازی شده است، افزود: طراحی اولیه این محصول توسط تیمی از فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد هوافضای دانشگاه شریف و طراحی صنعتی آن از سوی یک مدرس ایرانی دانشگاه آریزونای آمریکا انجام شده است.
پیمان میرزایی ادامه داد: فناوری ساخت موتور تامین کننده برق زمینی هواپیما (GPU) در 6 کشور جهان از جمله روسیه، چین ، آمریکا و انگلیس وجود دارد و متخصصان کشورمان توانستند اولین موتور تامین کننده برق زمینی هواپیما را در خاورمیانه تولید کنند.
وی بیان کرد: موتور تامین کننده برق زمینی هواپیما درحد فاصل بین دو پرواز که موتور هواپیما خاموش است و منبع تغذیه ای الکتریکی برای هواپیما وجود ندارد، با اتصال به هواپیما، به عنوان تامین کننده برق هواپیما مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت نیک آوید شریف ادامه داد: چک و کنترل کردن برخی از سیستم های هواپیما دربین دو پرواز و نیز بازشدن درهای هواپیما، با اتصال این موتور به هواپیما انجام می شود.
میرزایی اظهارکرد: اولیه نمونه این دستگاه دو سال پیش ساخته شد و در فرودگاه ارومیه مورد استفاده و ارزیابی قرارگرفت و اکنون با توجه به عملکرد موفق این دستگاه، این محصول وارد فاز تولید انبوه شده است.
وی افزود: وجود تیم متخصص با تجربه 15 ساله منجربه طراحی ، ساخت و تولید یک محصول کاملا بومی شد؛ فناوری این دستگاه و مواد اولیه آن کاملا داخلی است و تاکنون این محصول عملکرد موفق داشته است.
مدیرعامل این شرکت افزود: کار بر روی ایده و طرح اصلی این محصول از سال 90 شروع شد و سال 92 اولین نمونه این محصول ساخته شده است، اکنون پایه ریزی تولید انبوه آن نیزانجام شده و پیش بینی می کنیم که درسال 95 با حمایت های کارگروه تجهیزات فرودگاهی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این محصول بومی را در بین فرودگاه ها و خطوط هوایی کشور توزیع کنیم.
وی با اشاره به اینکه اکنون تمام موتورهای تامین کننده برق زمینی هواپیماها که درفرودگاه ها و خطوط هوایی کشور استفاده می شود وارداتی است، یادآورشد: محصول ایرانی با همان کیفیت نمونه های خارجی، اما ارزان تر ارایه می شود، درضمن علاوه برجلوگیری از خروج ارز، خدمات پس از فروش بهتری نیز نسبت به دستگاه های مشابه خارجی دارد.
میرزایی یادآورشد: این دستگاه، یک موتور دیزل است و برای بهره وری و راندمان آن باید کاملا با شرایط اقلیمی ومحیطی سازگار باشد، به همین خاطر نسخه ای که در داخل کشور تولید شده با معیارهای بومی اصلاح شده و در نتیجه یک دستگاه با راندمان بالاتر و کیفیتی مشابه برند خارجی و قیمت ارزان تر داریم.
این محصول در ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی های صنایع هوایی و فضایی ایران که هفته گذشته در سایت مرکزی ساخت بالگرد ایران به مدت سه روز برپا شد، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته بود.
- 16 مهر ماه 1403
تست بوستر جدید فضاپیمای نیوشپرد شرکت «بلو اوریجین» در پرواز شماره NS-27 - 2 مهر ماه 1403
چراغ سبز ناسا به ماژول قمری ایتالیایی برای برنامه آرتمیس - 1 مهر ماه 1403
انتشار فصلنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، تابستان 1403 (+دریافت نسخه دیجیتال) - 31 شهریور ماه 1403
شرکت امبرائر جایزه فون کارمان را برای همکاری بینالمللی در هوانوردی دریافت کرد - 22 شهریور ماه 1403
کپسول مشکلدار بوئینگ بدون سرنشین به زمین بازگشت و دو فضانورد آن جا ماندند - 18 شهریور ماه 1403
یک ایرانی در میان سرنشینان جدیدترین ماموریت گردشگری فضایی زیرمداری «بلو اوریجین» (+تصاویر)